Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το Ισραήλ προειδοποίησε την Τουρκία για τους κινδύνους εισβολής στην Συρία

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο ειδικός απεσταλμένος του ισραηλινού πρωθυπουργού David Meidan, προειδοποίησε τις τουρκικές αρχές, περί σοβαρότατων και επικίνδυνων συνεπειών μιας ενδεχόμενης τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης στη Συρία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο David Meidan, δήλωσε στον Τούρκο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών (ΜΙΤ) Hakan Fidan, ότι το συριακό καθεστώς θα απαντήσει με βεβαιότητα με μια σκληρή απάντηση σε μια τέτοια πράξη. Για παράδειγμα, η Συρία μπορεί να εκτοξεύσει αριθμό πυραύλων (προφανώς μεσαίου βεληνεκούς Skud-B) προς την τουρκική επικράτεια, συμπεριλαμβανομένης και της πρωτεύουσας Άγκυρας, ανέφερε στις 28 Μαρτίου 2014, ο ισραηλινός ραδιοφωνικός σταθμός " Kol Yisrael ".

Υπενθυμίζεται ότι από τις 27 Μαρτίου 2014, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν για πρώτη φορά την πρόσφατη επίσκεψη στην Άγκυρα του ειδικού απεσταλμένου του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου, David Meidan. Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, ο Meidan συναντήθηκε με τον Hakan Fidan με σκοπό την ομαλοποίηση των σχέσεων των δύο χωρών μετά την υπόθεση του Μαβί Μαρμαρά.

Ειδικότερα, τα δύο μέρη συζήτησαν την πρόταση για ενδεχόμενη επίσκεψη στο Ισραήλ του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς και την συνεργασία στον τομέα της ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της από κοινού ανάπτυξης των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο!

Σχόλιο: Η Τουρκία εάν επιχειρήσει μια μικρής έκτασης εισβολή στην Συρία, για εξάγει τα πολιτικά της προβλήματα, αυτό που θα πράξει στην ουσία θα είναι να προσθέσει ακόμα ένα. Μια ενδεχόμενη σύγκρουση με το συριακό καθεστώς θα περιπλέξει τα πράγματα ακόμη περισσότερο, προσελκύοντας και άλλες ενδεχομένως χώρες, με ανυπολόγιστες συνέπιες για την Μέση Ανατολή. Η Ρωσία είναι άγνωστο το τι θα πράξει σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Πάντως θα εφοδιάσει το συριακό καθεστώς με τεχνολογία αιχμής και τεχνικούς συμβούλους, θέλοντας να διαφυλάξει τα συμφέροντα της στην περιοχή. Το πρόβλημα αποτελούν οι 35.000 και πλέον ακραίοι τζιχαντιστές αντάρτες, οι οποίοι θα βρουν ευκαιρία ενδεχομένως να χτυπήσουν αλλού όπως στο Ισραήλ ή να εισέλθουν στην Παλαιστίνη.




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]