Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γιαταγάνα - Γιοβανόπουλος: Γιατί αποχωρούμε από τους ΑΝ.ΕΛ

Η είδηση της ημέρας; Ίσως... Έκπληξη ή αναμενόμενη κατάληξη; Η απάντηση βρίσκεται στους διαδρόμους της Βουλής και σε κλειστές συναντήσεις των ΑΝΕΛ, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν έως «θερμές» και είχαν δημιουργήσει προβληματισμούς στους παρατηρητές των εσωκομματικών των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Κάποιοι μιλούσαν για προδιαγεγραμμένη πορεία φυγής (έως και προσάρτησης ορισμένων βουλευτών στη Νέα Δημοκρατία), άλλοι έθεταν θέμα προσωπικών βλέψεων από κάποιους βουλευτές με αποτέλεσμα τη δημιουργία συγκρουσιακού κλίματος στο εσωτερικό του κόμματος και άλλοι αναφερόντουσαν σε «αίσθημα μειωμένης κομματικής εκτίμησης»…

Όποιοι και αν ήταν οι λόγοι, σήμερα, μετά την ανακοίνωση ανεξαρτητοποίησης δύο βουλευτών των ΑΝ.ΕΛ., της κυρίας Γιαταγάνα κα του κυρίου Γιοβανόπουλου, το «τοπίο» γίνεται περισσότερο ομιχλώδες από ποτέ, αφού το ενδιαφέρον πλέον επικεντρώνεται στην περαιτέρω κοινοβουλευτική στάση των δύο ανεξαρτητοποιηθέντων και στην οποιαδήποτε (έστω και με ίχνη απόχρωσης) στήριξη του κυβερνητικού διδύμου (Σαμαρά – Βενιζέλου.

Για την αποχώρησή τους από τους ΑΝ.ΕΛ. με χθεσινή κοινή δήλωσή τους, οι ανεξάρτητοι πλέον βουλευτές, με μέσω δελτίο τύπου, γνωστοποίησαν τα εξής;
Μεγάλα μυστικά δεν υπάρχουν. Όταν και η παρουσία σου ακόμη ενοχλεί, όταν οι ιδέες σου δεν εμπνέουν, οι πρωτοβουλίες σου ευνουχίζονται, τότε απλά αναχωρείς. Χωρίς ηγεσία ασκητισμού, δίχως χαρά διακονίας, ποιο το νόημα! Αν ήμασταν βαρίδια και συνωμότες, εσωστρεφείς και ανύπαρκτοι, αν μεροληπτούσαμε και διαλύαμε εποφθαλμιώντας θώκους, ορίστε, λευτερώνεται πια το κίνημα.

Ευχαριστίες εις άπαντες για την κοινή περιπέτεια. Δεν ηττηθήκαμε ποτέ.
Στους ΑΝ.ΕΛ. δεν είναι βεβαίως ούτε όλα μαύρα ούτε όλοι αυλικοί, αλίμονο. Ιδιαίτερα, αυτό το υπέροχο κύμα γενναίων ψυχών που χωρίς ιδιοτέλεια μας στήριξε, παραμένει η Ελπίδα αποκατάστασης της Αξιοπρέπειας τούτης της χώρας. Τυχόν τερατολογίες για "προδοσία" κλπ , τις ξεπερνάμε με μία και μόνη σκέψη: από τον ατιμωτικό εκφυλισμό της συνείδησης επιλέγουμε το πολιτικό Φως της αληθινής αντίστασης.

Η πλημμυρίδα Ανεξαρτησίας των 33 βουλευτών και των εκατοντάδων χιλιάδων ψηφοφόρων ήταν ό,τι πιο αγνό και πατριωτικά αισιόδοξο ζήσαμε ποτέ. Τώρα είναι αλλιώς...
Εμμένουμε στο ραντεβού με όσους συναρπάζει ο Σκοπός, το Εμείς, η Σωτηρία.

Εμείς από την πλευρά μας μέσα από τη συγκεκριμένη δήλωση προσπαθούμε να κατανοήσουμε την φράση «τώρα είναι αλλιώς»… και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον περιμένουμε να μας εξηγήσουν οι αποχωρήσαντες ποιο είναι αυτός ο "ατιμωτικός εκφυλισμός της συνείδησης" και το… «τώρα είναι αλλιώς», αφού με αυτές τις φράσεις αφήνουν σαφείς αιχμές για το πόσο αγνό και πατριωτικό (και όχι μόνο) είναι το κόμμα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων».

Παναγιωτίδης Μάρκος

Πηγή «Ας Μιλήσουμε Επιτέλους»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Οι ΑΝΕΛ είναι δημιούργημα ενός ανθρώπου και της δυναμικής των καιρών στην μνημονιακή εποχή.
    Από μόνοι τους οι βουλευτές δεν μπορούν να κάνουν τίποτε.
    Εάν ο αρχηγός έκανε λάθη, ή ήταν μόνο βερμπαλιστής, ή πέρασε ΑΤΟΛΜΑ το μήνυμά του στον λαό και ΕΚΤΕΘΗΚΕ, είναι δική του ευθύνη, αυτός έχει το μαχαίρι αυτός και το πεπόνι, κανείς άλλος... βουλευτής (τα περί συλλογικότητας κλπ είναι για την... έξωθεν καλή μαρτυρία, σε κατάσταση πολέμου δεν υπάρχει συλλογικότητα, αλλά δράση και δέσμευση).
    Συμβουλή γιατί είναι χρήσιμος χώρος: ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ και διάγραμμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο κοσμος καίγεται και τα ......μάντρια χτενιζονται .
    Και οι ......αφυπνησμενοι (ταχα) σχολιάζουν .
    7 κόμματα βοηθούν στην διάλυση μας . 7κομματικη ειναι η χουντα .
    Ακομη δεν το εμπέδωσαμε ;
    Λιμοκτονια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ηρεμήστε, οι σύνθετες αυτοάμυνες παριλαμβάνουν τεχνικές εκμετάλλευσης της φοράς του αντιπάλου, κάτι σαν Ζίου Ζίτσου, τον πιάνεις με ότι προσφέρεται μέχρι να πατήσεις σταθερό έδαφος.
    Με σκακιστικούς όρους κάνεις και γκαμπί, αν χρειαστεί.
    Δεν έχουμε συμφωνήσει ακόμη ποιός είναι ο αντιμετωπίσιμος αντίπαλος, εκεί είναι το πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]