Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ολομέτωπη επίθεση της Τουρκίας στη Συρία

  • Εξυπηρέτηση στους ισλαμιστές, βοήθεια στην εκκίνηση της αναμενόμενης επίθεσης που οργανώθηκε τους τελευταίους τρεις μήνες, ταυτόχρονη ενέργεια αποπροσανατολισμού από τα σκάνδαλα της κυβέρνησης Ερντογάν της τουρκικής κοινής γνώμης, σήμα «εκκίνησης» για την έλευση ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στην περίπτωση που η Συρία αντικρούσει την επίθεση και μπει σε τουρκικό έδαφος
  • Η επίθεση της Τουρκίας στη Συρία είναι ενέργεια δειλού πρωθυπουργού που κινείται με τις πλάτες άλλων για να αναδείξει την… «δύναμή» του, ενώ ταυτόχρονα αγκαλιάζεται σφιχτά με τους τρομοκράτες της Αλ Κάιντα και τους εγκληματίες κατά της ανθρωπότητας φονταμενταλιστές τζιχαντιστές
  • Οι Τούρκοι πολίτες τάσσονται κατά των ισλαμιστών τρομοκρατών και επιτίθενται στα τουρκικά ασθενοφόρα που τους μεταφέρουν από τα πεδία της μάχης σε νοσοκομεία της Τουρκίας
Βρυξέλλες, Δ. Πορφύρης/ Π. Σταφυλά

Οι τρομοκρατικές οργανώσεις ISIS και Αl Nosra μετά την επίθεσή τους στην συριακή κωμόπολη Kesab , αρμενικού πληθυσμού, συνεχίζουν την επέλασή τους στη Συρία με την αμέριστη στρατιωτική υποστήριξη της Τουρκίας.
Σήμερα τεθωρακισμένα των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων παρέλασαν κατά δεκάδες στον διεθνή αυτοκινητόδρομο που ενώνει την Τουρκία με το βόρειο Αλέπι.

Η Τουρκία εδώ και τρείς ημέρες έχει απροκάλυπτα κηρύξει τον πόλεμο στη Συρία. Η κατάρριψη του συριακού αεροπλάνου εντός του συριακού εδάφους που έκανε πτήση ρουτίνας για την επίβλεψη των συνόρων, ήταν μια προγραμματισμένη αφορμή πολέμου αφού ακόμα και ο δημοσιογράφος του καναλού Habertürk δήλωσε στο δελτίο ειδήσεων ότι γνώριζε εκ των προτέρων την άφιξη των τουρκικών αεροσκαφών στην περιοχή.
Έκτοτε συνεχίζει να παρέχει απροκάλυπτα όλη την απαραίτητη κάλυψη και βοήθεια στους ξένους μουτζαχεντίν επιβεβαιώνοντας χωρίς κανένα περιθώριο αμφιβολίας την άμεση εμπλοκή της στη συριακή κρίση.
Σύμφωνα με τοπικά τουρκικά μέσα αλλά και πλήθος αραβικών δημοσιευμάτων και μαρτυριών, πραγματοποιήθηκαν βομβαρδισμοί σε συριακά εδάφη που καταγγέλθηκαν επίσημα και από τον σύριο πρέσβη στον ΟΗΕ. Εξαπολύθηκαν ρουκέτες από τους λεγόμενους ξένους μουτζαχεντίν υπό το καθεστώς του τουρκικού αντιπερισπασμού, ακόμα και στο κέντρο της Λαττάκειας που από το περασμένο καλοκαίρι απολάμβανε το αγαθό της ειρήνης.

Με την τουρκική έναρξη του πολέμου, τέθηκαν σε συναγερμό οι συριακές ένοπλες δυνάμεις αέρος και ξηράς με αποτέλεσμα να αποσπασθούν από τα κρίσιμα μέτωπα Χαλεπίου και Χομς όπου οι ισλαμιστές χάνουν καθημερινά έδαφος και οι απεγκλωβισμένοι πολίτες πανηγυρίζουν την ελευθερία τους. 
Η δραστηριοποίηση της τουρκικής πολεμικής μηχανής λειτουργεί σαν κάλυψη στην καλά συντονισμένη εισβολή χιλιάδων τζιχαντιστών μισθοφόρων που φθάνουν για ενισχύσεις μετά τις ταπεινωτικές ήττες στα παραδοσιακά προπύργιά τους Γιαμπρούντ και Κάστρο των Ιπποτών.
Τουρκικά τεθωρακισμένα στοχεύουν συριακές πολεμικές βάσεις προκαλώντας εκκωφαντικές εκρήξεις και τουρκικές δυνάμεις έχουν διεισδύσει στην περιοχή. Ειδικότερα στοχεύθηκε η κατάληψη του μοναδικού φυλακίου των συροτουρκικών συνόρων που έλεγχε ο συριακός στρατός (γνωστό ως σημείο ελέγχου 45) και το οποίο είναι στρατηγικής σημασίας για την ασφάλεια της Λατάκειας και των συριακών ακτών της Μεσογείου.
Δημοσιογραφικές πηγές της Τουρκίας αναφέρουν ότι σημαίες της Αλ Κάιντα έχουν υψωθεί ακόμα και σε σκάφη του τουρκικού λιμενικού σώματος, ενώ κυκλοφορούν βίντεο από τη σύμπραξη 3 τρομοκρατικών οργανώσεων όπου σε παραλίες της Μεσογείου υψώνεται η σημαία της Αλ Κάιντα μετά των γνωστών εξυμνήσεων του θεού Αλλάχ.Οι τρομοκράτες που τραυματίστηκαν στις μάχες για την κατάληψη της πόλης Kesab μεταφέρονταν εσπευσμένα με τουρκικά ασθενοφόρα στο κρατικό νοσοκομείο της Αντάκειας (Αντιόχεια) όπου Τούρκοι πολίτες εξαγριωμένοι προσπαθούσαν να εμποδίσουν την πρόσβαση των ασθενοφόρων με τους τζιχαντιστές στο νοσοκομείο.
Οι πολίτες του Yayladağı κοντά στα τουρκοσυριακά σύνορα αλλά και στην Αλεξανδρέτα, σήμερα διαδήλωσαν με πανώ που έγραφαν «αρκετά ο σφαγιασμός των αδερφών μας» και «αυτοί οι δρόμοι είναι δικοί μας , όχι των δολοφόνων». Με συνθήματα κατήγγειλαν την απροκάλυπτη στήριξη της κυβέρνησης Ερντογάν στους τζιχαντιστές.

Επίσης σήμερα 25/03/14, περίπου στις 15 :00 τοπική ώρα, μέλη της Αλ Κάιντα πραγματοποίησαν επιχείρηση αυτοκτονίας στο φυλάκιο 45 που είχε επανέρθει στον έλεγχο των συριακών δυνάμεων, σκοτώνοντας τους στρατιωτικούς που φρουρούσαν το σημείο, σύμφωνα πάντα με τουρκικές πηγές.
Από την πλευρά τους τα συριακά μέσα καταγγέλλουν την κάλυψη μέσω ξηράς (προέλαση τεθωρακισμένων εντός συριακού εδάφους, ρίψη αντιαρματικών ρουκετών και αντιαεροπορικών πυραύλων) και μέσω αέρος (βομβαρδισμοί και πτήσεις μη επανδρωμένων κατασκοπευτικών) που διεξάγουν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ως υποστήριξη στους τρομοκράτες. 
Επιπρόσθετα τους κατηγορούν ότι με ειδικές στρατιωτικές συσκευές δημιουργούν σοβαρές παρεμβολές στις ενδοεπικοινωνίες του συριακού στρατού με αποτέλεσμα τον αποσυντονισμό των επιχειρήσεων άμυνας της χώρας. 
Την ίδια ώρα χρησιμοποιούν την τουρκική πολεμική ηλεκτρονική τεχνολογία για να κατευθύνουν τους τζιχαντιστές με ασφάλεια και άνεση κινήσεων εντός του συριακού εδάφους.Από τουρκικά μέσα κατηγορείται η ΜΙΤ ότι έχει αναλάβει με ιδιωτικά αυτοκίνητα την μεταφορά των τραυματιών στα τουρκικά νοσοκομεία, ώστε να μην εξεγείρονται οι τούρκοι κάτοικοι των παραμεθόριων περιοχών.

Η επιχείρηση που αυτές τις ώρες και ημέρες λαμβάνει χώρα στη Συρία, ονομάζεται από τις αδερφές τρομοκρατικές ομάδες « Μάχη για την απελευθέρωση των συριακών ακτών » και φέρει τον μεγαλοϊδεατισμό της κατάληψης ακόμα και της πόλης Ταρτούς όπου εδρεύει η ρωσική βάση. Πληροφορίες θέλουν ρωσικά πλοία να κατευθύνονται προς τις ακτές της Λατάκειας, αλλά παρόμοια δημοσιεύματα σε αντίστοιχες κρίσιμες ώρες δεν έχουν επιβεβαιωθεί και για αυτό η συριακή κοινή γνώμη δεν είναι ενθουσιώδης.
Ωστόσο πολιτικοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι η αυτή η ανοιχτή στήριξη της Τουρκίας στους τρομοκράτες τελεί υπό την ανοχή του ΝΑΤΟ και της ΕΕ ως απάντηση στους « αταυτοποίητους στρατιώτες » της Κριμαίας που ποτέ η Ρωσία δεν παραδέχτηκε επίσημα ότι ανήκουν στις δικές της ένοπλες δυνάμεις και οι οποίες διασφάλισαν την ομαλή διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]