Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκία κλιμακώνει τις προκλήσεις

Μέσα στο 2004 έχουν γίνει 400 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου

Γράφει ο Χρήστος Καπούτσης

Έχει κλιμακώσει τις προκλήσεις της η Τουρκία στο Αιγαίο. Οπλισμένα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη παραβιάζουν συστηματικά τα όρια του εθνικού μας εναέριου χώρου, ενώ δεν διστάζουν να κάνουν χαμηλές πτήσεις πάνω από ελληνικό έδαφος.
Επίσης, πολεμικά πλοία της Τουρκίας προσεγγίζουν τις ακτές των ελληνικών χωρικών υδάτων, φτάνοντας μάλιστα μέχρι και την Εύβοια!

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΓΓΕΘΑ, μέσα στο 2014 (από 1/1/2014 μέχρι και 19/3/2014) τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη έχουν παραβιάσει τον εθνικό μας εναέριο χώρο 400 φορές (Ιανουάριος 239 φορές, Φεβρουάριος 100 φορές, Μάρτιος 61 φορές).
Και κάτι ακόμη. τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη έχουν περικυκλώσει ελληνικά αεροσκάφη και έχουν κάνει και τέσσερις χαμηλές υπερπτήσεις (Ιανουάριος 2, Μάρτιος 2) πάνω από νησιά στο Ανατολικό Αιγαίο.
Φυσικά, σε κάθε τουρκική παραβατική συμπεριφορά, η αντίδραση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι άμεση. Ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη αναχαιτίζουν και καταδιώκουν τα τουρκικά, ενώ πλοία του Πολεμικού μας Ναυτικού παρακολουθούν «εκ του σύνεγγυς» την πλεύση τουρκικών πλοίων, όταν παραβιάζουν τα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Η κλιμακούμενη προκλητικότητα της Τουρκίας προβληματίζει την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Η Τουρκία, μέσω της δράσης των μαχητικών αεροσκαφών και των πολεμικών πλοίων της, αμφισβητεί εμπράκτως τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο.

Χαμηλή ένταση
Η Τουρκία, κάνοντας επίδειξη στρατιωτικής ισχύος, συντηρεί ένα καθεστώς χαμηλής έντασης στο Αιγαίο, που ωστόσο, μπορεί να εξελιχθεί σε σοβαρή ελληνοτουρκική κρίση. Επιπλέον, οι ενδείξεις για ύπαρξη φυσικού αερίου επέκτειναν την τουρκική δραστηριότητα από το Αιγαίο στην Ανατολική Μεσόγειο. Τα σημάδια ότι η Τουρκία επιχειρεί να δημιουργήσει τετελεσμένα, με σκοπό να ακυρώσει τα ελληνικά και ελληνοκυπριακά δικαιώματα στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, είναι πιά πολλά και καθημερινά.

Οι Τούρκοι «καλλιεργούν» τον ελληνικό φόβο και με τη συνεχή αεροναυτική παρουσία τους στην περιοχή. Θέλουν να καταστήσουν σαφές ότι έχουν θέσει υπό τον στρατιωτικό έλεγχό τους τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ της γραμμής Κρήτης – Ρόδου κα Κύπρου, ως προέκταση του Αιγαίου.
Οι αντιδράσεις, όμως, της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και του Ναυτικού φαίνεται ότι συγκρατούν, μέχρι τώρα τουλάχιστον, την επεκτατική βουλιμία της Τουρκίας.

Πηγή "Το Παρασκήνιο"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Και οι Τούρκοι και οι Αλβανοί και οι γυφτοσκοπιανοι και οι Βούλγαροι και οι Γερμανοί και ο κάθε κερατομορφος Ιουδας θέλει κομμάτια απο την διαλυμένη Πατριδα .
    Εμείς σχολιάζουμε και κοιτάμε......
    Γιατι δεν τους σταματάμε , σταματώντας τους πεσμένους στα τέσσερα κοινοβουλευτικους Ελληνοφωνους ;
    Γιατι είμαστε ΡΑΓΙΆΔΕΣ .
    Προς τι λοιπόν οι διαπιστώσεις ; Για να παριστάνουμε τους αφυπνισμενους αλλα ...γ@@@@μενους πατοκορφα ;
    Προτάσεις αντίστασης ; Ανυπακοής ;
    Κο κο κο κο ....και αυγο ΤΙΠΟΤΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. diathetoume toupioatlious xenoypalilous gia kyvernisi opou einai aktipiti stis dikeologies kai mia anotera stratiotiki dioikisi ypnotismeni kai methismeni anapofasisti napari esto kai miafora to kiros staheriatis nadixi ston kathe ellina kai ellinida pos iparhoun eunomonoume tous progonousmas alla kai autoi ehoun kourasti eki opou vriskonte kai den mporoun epitelous na anapauthi I psihitous parakolouthonta apo eki psila poso ahristous apogonous ehoun afisi prokimenou na sinehisoun to endoxoergotous

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]