Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αποδείξεις εθνικής ταπείνωσης


Την ώρα που ο αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος , με το γνωστό ύφος πολιτικού καρδιναλίου ... ανέλυε στις Βρυξέλλες την πολιτική γειτονίας της ΕΕ προς την Ανατολή και το Νότο και δικαιολογούσε την επέμβαση της Ευρώπης στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία μιά τουρκική φρεγάτα έκανε και πάλι κουρέλια κάθε έννοια εθνικής αξιοπρέπειας της Ελλάδας.

Η σχετική ανακοίνωση που ακολουθεί εκδόθηκε από το ίδιο το ΓΕΕΘΑ περιγράφει την εθνική ταπείνωση,με την ψυχρότητα ενός τηλεπαρουσιαστή των Βρυξελλών:
«Αθήνα, 11 Φεβρουαρίου 2014
ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΥΠΟΥ
ΠΛΟΥΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΚΟΡΒΕΤΑΣ 
Η τουρκική κορβέτα «TCG BANDIRMA», προερχόμενη από τον λιμένα της Σμύρνης, εισήλθε την 11η Φεβρουαρίου την 06:25 σε Ελληνικά Χωρικά Ύδατα μεταξύ Ν. Ευβοίας και Ν. Άνδρου (Στενό Καφηρέα). Στη συνέχεια, κινούμενη με πορεία Νότια-Νοτιοδυτική διήλθε μεταξύ Ν. Κέας και Ν. Κύθνου και εξήλθε την 09:50 από τα Ελληνικά Χωρικά Ύδατα νοτίως Ν. Κέας.
Πλοία και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας παρακολούθησαν και παρακολουθούν το εν λόγω πολεμικό πλοίο καθ' όλη την διάρκεια του πλου του».
Είναι η πολλοστή φορά που το υπουργείο Αμυνας επαναλαμβάνει μηχανιστικά την ανακοίνωση αυτή, απλά κάθε φορά ενδεχομένως αλλάζουν οι συντεταγμένες . Είναι η πολλοστή φορά που η Ελλάδα του γνωστού «πατριώτη» πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ταπεινώνεται χωρίς την παραμικρή αντίδραση. Η κυβέρνηση, εθισμένη στις ταπεινώσεις, ανίκανη να σχεδιάσει και να αντιδράσει, έχει μεταβληθεί σε παθητικό θεατή μιάς εξαιρετικά κλιμακούμενης επιθετικής πολιτικής της Τουρκίας.

Φυσικά η αντίδραση δεν νοείται να είναι στρατιωτική, ούτε πρέπει να επιτρέψουμε σε εθνικιστικές κραυγές να αλλοιώσουν την φύση του σοβαρότατου πολιτικού προβλήματος της χώρας στην εξωτερική πολιτική, άμυνα και ασφάλεια . Οφείλει η αντίδραση όμως να είναι και διπλωματική και πολιτική και διεθνής. Εχει καθήκον η Ελλάδα να καταγγείλει την Τουρκία σε διεθνείς οργανισμούς, να απειλήσει με άμεση διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων Τουρκίας –ΕΕ, να απαιτήσει άμεσες και σκληρές δηλώσεις και κοινά ανακοινωθέντα στο πλαίσιο της ΕΕ, να απαιτήσει καταγγελία από την πλευρά του ΝΑΤΟ καθώς υπάρχει μείζον θέμα εντός της Συμμαχίας, να θέσει θέμα στον ΟΗΕ. Η κυβέρνηση των Σαμαρά –Βενιζέλου δεν υπερασπίζεται τα αυτονόητα συμφέροντα της χώρας και σιωπηλοί παραδίδονται στην ιστορία .

Η κυβέρνηση έχει μεταβληθεί σε αρένα προσωπικών, μικροπολιτικών και διαπλεκόμενων πολιτικών και έχει εγκαταλείψει κάθε ιδέα , ακόμη και τα στοιχειώδη μέτρα για την προστασία της αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού.Το υπουργικό συμβούλιο ουδέποτε συνεδρίασε για την εξωτερική πολιτική και άμυνα, ούτε για το Κυπριακό που έρχεται ως καταιγίδα στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Αντώνης Σαμαράς ένας απολύτως ανεπαρκής πολιτικός, με μηδενικό διεθνές εκτόπισμα , ένας πολιτικός που έχει αμφισβητηθεί ακόμη και από τους γραφειοκράτες της Τρόικας έχει παραδοθεί σε έναν –μάταιο-αγώνα εφήμερης διεκπαιρέωσης των μνημονιακών υποχρεώσεων και προσωπικής επιβίωσης. Η πατριωτική φούσκα του κ. Σαμαρά είναι ώρα να σκάσει και μάλιστα με θόρυβο.

Η ανάληψη πολιτικών και διπλωματικών πρωτοβουλιών δεν είναι ζήτημα που άπτεται της οικονομικής συγκυρίας, της κρίσης , ούτε έχει κόστος. Η σχεδιασμένη κινητικότητα, η συγκρότηση συμμαχιών σε μιά τόσο κρίσιμη συγκυρία, είναι η αυτονόητη πολιτική κάθε χώρα και κάθε κυβέρνησης που θέλει να υπερασπιστεί τα καλώς εννούμενα εθνικά συμφέροντα, τα σύνορα, τα χωρικά ύδατα, τον εναέριο χώρο, την ιστορία και την εθνική αξιοπρέπεια.

Απειλές από την δύση για χρεοκοπία , εξευτελιστική συμπεριφορά από «φίλους και συμμάχους» που ανάγκασαν τον κορυφαίο φιλόσοφο Γ. Χάμπερμας να αντιδράσει με οξύτητα και να καταγγείλει την γερμανική πολιτική ότι «εξευτελίζει λαούς». Απειλές εξευτελισμός της χώρας από την Ανατολή, με μιά Τουρκία που εξελίσσεται σε ταραξία της περιοχής.

Η Κοινή Πολιτική Αμυνας και Ασφάλειας της ΕΕ που ψήφισε η κυβέρνηση υπερήφανα με τα δύο χέρια και που εφαρμόζεται ήδη με αποστολή δυνάμεων στην Κεντροαφρικανική δημοκρατία και την λειτουργία στρατηγείου στην Λάρισα δεν έχει εφαρμογή στο Αιγαίο όπου παραβιάζονται τα χωρικά ύδατα ή την Κύπρο όπου παραβιάζεται η ΑΟΖ από τους Τούρκους; Ούτε καν ένα διπλωματικό επεισόδιο , ούτε μιά καταγγελία; Καταγγέλει η ΕΕ κάθε ημέρα την Ουκρανία για ανελεύθερη πολιτική αλλά ο Ερντογάν που περνά σκληρότερα αντιδημοκρατικά μέτρα είναι στο απυρόβλητο και μάλιστα επί ελληνικής προεδρίας της ΕΕ.

Το πιό επικίνδυνο για μιά χώρα δεν είναι η προκλητική συμφπεριφορά μιάς άλλης χώρας. Το πιό επικίνδυνο είναι η επίδειξη πολιτικής και διπλωματικής απάθειας. Που σε τελική ανάλυση είναι απόδείξεις μιάς εθνικής ταπείνωσης...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]