Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ποιός ο ρόλος της Ελληνικής Ευρωπαϊκής προεδρίας στην Ουκρανία;

  • Γιατί ο Αντώνης Σαμαράς δεν συγκαλεί Σύνοδο Κορυφής για την Ουκρανία;
  • Πόσο νόμιμες είναι οι παρεμβάσεις κάποιων ευρωπαϊκών κρατών στα όσα τραγικά συμβαίνουν στο Κίεβο;
Έχει καταλάβει κανείς τι κάνει η ελληνική προεδρία της ΕΕ για την κρίση στην Ουκρανία; Την ακούει κανένας στην Ευρώπη ή την έχουν γραμμένη όλοι στα παλαιότερα των υποδημάτων τους; Και στο κάτω κάτω τι νόημα έχει ο θεσμός της προεδρίας;

Χθες οι υπουργοί εξωτερικών επέβαλαν κυρώσεις στην Ουκρανία. 
Άραγε ήταν εισήγηση του προεδρεύοντος κ. Βενιζέλου ή δεν τον ρώτησε κανείς, απλά συμφώνησε αναγκαστικά κι αυτός;

Επίσης, στην Ουκρανία μετέβησαν οι υπουργοί εξωτερικών Γερμανίας, Γαλλίας και Πολωνίας, όχι όμως και της προεδρεύουσας Ελλάδας. 
Ποιος τους έστειλε; Τους έστειλε η ελληνική προεδρία ή δεν την ρώτησε κανείς; 
Θα πείτε βέβαια, «σιγά μην πάρει η Μέρκελ την άδεια του Σαμαρά»…

Και τότε τι ακριβώς κάνει η ελληνική προεδρία και τι ακριβώς παριστάνει ο κ. Σαμαράς ως πρόεδρος της ΕΕ; 
Έχει άραγε συνειδητοποιήσει το ρόλο του ή αντιθέτως έχει συνειδητοποιήσει την πλήρη ανυπαρξία και ανυποληψία της ελληνικής προεδρίας;
Θα πρέπει η ελληνική προεδρία να συγκαλέσει άμεσα έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, προκειμένου όλες οι χώρες της ΕΕ να αναλάβουν τις ευθύνες τους σε ό,τι αφορά την κρίση στην Ουκρανία και να εκδοθεί κοινό ανακοινωθέν. 
Ακόμα και ο Σημίτης το είχε κάνει σε μια ανάλογη περίπτωση.Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Να συγκαλέσει Σύνοδο Κορυφής; Να ξεφτιλιστεί δηλαδή, διότι θα φάει ένα χαστούκι από τη φράου, που θα είναι όλο δικό του! Άσε που δεν ευκαιρεί τώρα, μαθαίνει "τα πατερημά" του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]