Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το Ιράν προτρέπει τους Κούρδους να πολεμήσουν στη Συρία

Το Ιράν αποστέλλει Κούρδους του Ιράν στη Συρία, με αντάλλαγμα τα 2 έτη υποχρεωτικής θητείας στον ιρανικό στρατό

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Το Ιράν ενθαρρύνει και αποστέλλει Κούρδους που ζουν στο Ιράν στη Συρία με σκοπό να πολεμήσουν εναντίον των συμμοριών της Αλ-Νούσρα και άλλων ισλαμικών οργανώσεων που πατρονάρονται από την Αλ-Κάιντα, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Kurdistan.ru επικαλούμενο το ιρανικό πρακτορείο Bas News.

Η ανώτατη Ιρανική στρατιωτική ηγεσία ενθαρρύνει τους νέους στις κουρδικές περιοχές να μεταβούν προς ενίσχυση των συμπατριωτών τους στη Συρία αλλά και στο πλευρό των κυβερνητικών στρατευμάτων της Συρίας. Στους νεαρούς άνδρες προσφέρεται από τον ιρανικό στρατό ένα «ταξίδι στη Συρία» με αντάλλαγμα τα δύο έτη υποχρεωτικής στρατιωτικής υπηρεσίας στον στρατό Ιράν.

Ο Ιρανός στρατηγός, Ali Bamenishin προέτρεψε την τοπική νεολαία στις περιοχές zapadnoiranskogo και Σαναντζάγ να συμμετάσχουν στις μάχες στη Συρία με την πλευρά των κυβερνητικών δυνάμεων σε αντάλλαγμα την απαλλαγή τους από τη στρατιωτική θητεία.

Σε μια άλλη κουρδική πόλη το Κερμανσάχ, οι τοπικές αρχές είπαν στους γονείς των νεαρών Κούρδων ότι αν τα παιδιά τους μεταβούν στη Συρία, τότε θα αποζημιωθούν οικονομικά για την πράξη αυτή.

Στην Συρία επιχειρεί η Κουρδική πολιτοφυλακή (YPG) στην περιοχή της πόλης Tel Abyad.

Σχόλιο: Το Ιράν συμμετέχει υλικοτεχνικά αλλά και με στρατιωτικό προσωπικό στις μάχες στην Συρία. Προσπαθεί με κάθε τρόπο να βοηθήσεις τους Σύρους ομόθρησκους στον πόλεμο με την Αλ Κάιντα.
Η Συρία αποτελεί το τελευταίο σύνορο για το Ιράν το οποίο, γνωρίζει ότι σε περίπτωση πτώσης του Άσαντ θα έρθει σίγουρα η σειρά του.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]