Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η σιωπή του κ. Σημίτη…


Οι αποκαλύψεις των τελευταίων μηνών, οι οποίες έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας, σχετικά με τις μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα και σε δεκάδες άλλες περιπτώσεις, επιβεβαιώνουν με τον χειρότερο τρόπο όσα μέχρι τώρα, ακούγονταν δεξιά και αριστερά ως φήμες και ψίθυροι: Η διαπλοκή στην Ελλάδα κάνει πλιάτσικο με τη σύμφωνη γνώμη και τη συμμετοχή ενίοτε, της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας.

Δυστυχώς μετά και τις τελευταίες αποκαλύψεις φαίνεται ότι και η «κουτσή Μαρία» προσπαθούσε να συμμετάσχει στο πάρτι της μίζας σε όλα τα επίπεδα. Όπως αποδεικνύεται εκείνοι που κρατούσαν και κρατούν ψηλά τη σημαία της εντιμότητας και της θεσμικής εκπροσώπησης της ιδιότητάς τους, είναι ΛΙΓΟΙ (ποσοτικά).

Πολιτικοί, συνδικαλιστές, δημόσιοι λειτουργοί, επιχειρηματίες, εργολάβοι ακόμη και στρατιωτικοί, με τη στήριξη μεγάλου μέρους του δημοσιογραφικού κατεστημένου συνθέτουν ένα γαϊτανάκι αρπακτικών δημόσιας περιουσίας, που καθημερινώς διευρύνεται με τη συμμετοχή όλο και περισσότερων «επιφανών» πολιτών της δύσμοιρης τούτης χώρας.

Τα στοιχεία που έχουν εμφανιστεί στη δημοσιότητα έχουν δύο βασικά σημεία. Οι μίζες είναι βασικό κριτήριο για την υπογραφή σύμβασης και η ελληνική διαπλοκή έχει μια «ιδιαίτερη» αδυναμία στις Γερμανικές εταιρείες!

Στις υποθέσεις διαπλοκής και διακίνησης μαύρου χρήματος που διερευνά και ελέγχει η Δικαιοσύνη εμπλέκονται μεταξύ άλλων, οι δύο υπουργοί Άμυνας (Τσοχατζόπουλος και Παπαντωνίου) που είχε διορίσει ο κ. Σημίτης την οκταετίας της Πρωθυπουργίας του. Επίσης ας μη λησμονούμε ότι οι δύο βασικοί συνεργάτες του και εξ απορρήτων του, οι οποίοι τότε εμφανίζονταν ως «οι Ηρακλείς του στέμματος» έχουν παραδεχθεί ότι έλαβαν χορηγία από τη γνωστή Γερμανική εταιρεία διαπλοκής.

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η αφωνία του πρώην Πρωθυπουργού στη θητεία του οποίου φαίνεται να έγινε το μεγάλο φαγοπότι. Παρόλο που ειδικά για τα εξοπλιστικά οι αποφάσεις παίρνονταν από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας, γνωστό ως ΚΥΣΕΑ (και όχι από τον υπουργό Άμυνας), το οποίο διόρισε και προήδρευε ο πρώην Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της θητείας του, δεν έχει αισθανθεί μέχρι τώρα την ανάγκη να πει μια λέξη…

Μέσα στην Ελληνική Βουλή επί Πρωθυπουργίας του κ. Σημίτη είχε καταγγελθεί από την τότε αξιωματική αντιπολίτευση ότι: «η μίζα είναι κυβερνητική οδηγία». Η απάντηση του τότε Πρωθυπουργού ήταν ότι όποιος έχει στοιχεία να τα πάει στον εισαγγελέα.

Η δικαιοσύνη έχει αρχίσει και ξετυλίγει το κουβάρι της μίζας στην Ελλάδα αλλά και τις υπόγειες διαδρομές με εργολάβους, εμπόρους όπλων και με τη Γερμανική διαπλοκή και όχι μόνο. Παρόλα αυτά ο πρώην Πρωθυπουργός αρνείται να μιλήσει. Όχι μόνο δεν καταδικάζει τη διαφθορά και τη διαπλοκή των συνεργατών του, όχι μόνο δεν αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη των πεπραγμένων τους αλλά όπως και κάθε φορά που βρισκόταν σε δύσκολη θέση, κρύβεται. Μια ανασκόπηση στην νύχτα των Ιμίων αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο ότι του αρέσει να εξαφανίζεται στα δύσκολα…

Ως πολιτικός προϊστάμενος, ως Προεδρεύων του ΚΥΣΕΑ, ως Πρωθυπουργός αλλά και ως προς τις προσωπικές επιλογές του να διορίσει τους εμπλεκόμενους σε νευραλγικά πόστα ακόμη και ως κορυφαίους υπουργούς, έχει την πλήρη και αποκλειστική πολιτική ευθύνη ο κ. Σημίτης. Πολιτική ανδρεία δείχνεις όταν αναλαμβάνεις τις πολιτικές σου ευθύνες.

Υ.Γ. 1 Ο θυμόσοφος λαός μας αναφέρει πολύ συχνά δύο φράσεις για τη σιωπή ανάλογα την περίσταση: ή « η σιωπή είναι χρυσός» ή «η σιωπή είναι συνενοχή»…

Υ.Γ. 2 Η διαπλοκή ούτε άρχισε ούτε πολύ περισσότερο, σταμάτησε εκείνη την περίοδο. Αλλά τότε μπολιάστηκε η ελληνική κοινωνία με το σπόρο του εύκολου κέρδους με κάθε τρόπο και κάθε μέσο. Η Δικαιοσύνη όπως είναι γνωστό διερευνά δεκάδες υποθέσεις διαπλοκής, διαφθοράς και μίζας που συμβαίνουν μέχρι και σήμερα. Συχνά όμως σκοντάφτει στο έκτρωμα-νόμο περί ευθύνης Υπουργών, έμπνευσης του κ. Βενιζέλου, με αποτέλεσμα σε τέτοιες περιπτώσεις η κυβερνητική πλειοψηφία να «διασώζει» αλλήλους αλλά και να γλυτώνει υπόδικες εταιρείες κάνοντας κατάπτυστους συμβιβασμούς μέσα στο Ελληνικό κοινοβούλιο…


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Σημειωτέον ότι συμφωνώ απόλυτα με την πρώτη πρόταση του κειμένου. Όμως:
    1) Ακόμη και τώρα (δεν είναι αργά) σε οποιαδήποτε δίκη οποιουδήποτε βαθμού μπορούν να κρίνουν τα περί αντιστυνταγματικότητας εφόσον και αν επικαλεστούν το άρθρο 4 του Συνταγμάτος, καθώς και τη Συνθήκη της Ρώμης περί των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
    2) Βέβαια αυτό μπορεί να το κρίνει και ο οποιοσδήποτε εισαγγελέας (με Ε κεφαλαίο) κατά την άσκηση σχετική ποινικής δίωξης...
    Οπότε μήπως θα πρέπει να τους το αξιώσουμε (ενθαρρύνουμε) ;, καθώς οι συνθήκες είναι πέραν του δέοντως ώριμες περί τούτου !
    Ευχαριστώ για τη φιλοξενεία της άποψής μου
    Ερατω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να μην ξεχνάμε την παράδοση Οτσαλάν, το χρηματηστήριο, τα Ολυμπιακά Έργα και πολλά άλλα σκάνδαλα.
    Ηθικός αυτουργός για ό,τι μας συμβαίνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ... Που σ.σ. ΔΕΝ παραγράφηκαν ως σήμερα, είναι κακουργήματα και εφόσον θέλουν να δικάσουν τους υπαιτίους και πολιτικούς (ως κοινούς θνητούς) και σύμφωνα με τα προαναφερόμενα, ΜΠΟΡΟΥΝ ...
      Ερατώ

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]