Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο ισλαμιστής Ερντογάν και η… γκόμενα υπουργός!

«Φωτιά» έχουν πάρει τα ΜΜΕ της Τουρκίας, σε άρθρα των οποίων καταγράφεται η αισθηματική εξωσυζυγική ζωή του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος (ενώ προωθεί τον ισλαμισμό και την μετατροπή της Τουρκίας σε μία ισλαμική χώρα) απαγορεύει από τους νέους να πιάνονται από το χέρι, αλλά επειδή –προφανώς- θεωρεί τον εαυτό του υπεράνω του νόμου, ως νέο-σουλτάνος, παραβιάζει το νόμο που απαιτεί να εφαρμόζουν όλοι οι άλλοι…!

Πρόκειται, άραγε, για μία επικοινωνιακή επίθεση κατά του τούρκου πρωθυπουργού, από τους ορκισμένους εχθρούς του ή μήπως, τελικά, ισχύει το «όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά;»

Εάν εξετάσουμε το «φαινόμενο», ως ψυχροί παρατηρητές, θα διαπιστώσουμε πως υπάρχουν ψήγματα αληθοφάνειας στα όσα καταγγέλλονται στον τουρκικό Τύπο, αφού η φερόμενη ως εξωσυζυγική σύντροφος του Ταΐπ Ερντογάν είναι υπουργός Οικογένειας και Κοινωνικής Πολιτικής και είναι η μοναδική γυναίκα υπουργός της κυβέρνησής του ισλαμιστή πρωθυπουργού. Οι σχέσεις του Ερντογάν μαζί της είναι ιδιαίτερα φιλικές (έως στενές) και αυτό είναι ένα σημείο προβληματισμού, αφού ως καλός ισλαμιστής ο τούρκος πρωθυπουργός γνωρίζει πάρα πολύ καλά πως οφείλει να διατηρεί σαφείς αποστάσεις από τη κυρία Fatma Şahin, η οποία με τη σειρά της είναι παντρεμένη.

Αν και η σύγκριση μεταξύ των δύο γυναικών, της συζύγου του Ερντογάν και της υπουργού, είναι καταλυτική υπέρ της κυρίας πρωθυπουργού, η «τάση» του Ερντογάν αρχίζει να καταδεικνύει πως ο ίδιος μεταβάλλεται –έστω και άτυπα- σε έναν άρχοντα (σουλτάνο μήπως;) που ζει υπεράνω των νόμων που επιβάλει για τους άλλους, που δεν σέβεται ούτε τη θρησκεία που με τη βία επιβάλει ο ίδιος στους πολίτες της χώρας (η Τουρκία είναι μουσουλμανική και όχι ισλαμική χώρα και ο νόμος ορίζει με απόλυτη σαφήνεια ότι απαγορεύεται η πολυγαμία) και δεν έχει αίσθηση του διασυρμού στον οποίο υποβάλει τον θεσμό του πρωθυπουργού στην Τουρκία.

Στην Ελλάδα, γνωρίσαμε κατά το παρελθόν τέτοιου είδους «πρωθυπουργικούς οίστρους» και έχουμε κατανοήσει πολύ καλά το επίπεδο της εφαρμοζόμενης πολιτικής από πρωθυπουργούς που άγονται και φέρονται μεταξύ των εσώρουχων μίας νεαρότερης γυναίκας. Η Τουρκία, βαδίζοντας με μαθηματική ακρίβεια σε μία ηχηρότατη πτώση (αν και μέχρι σήμερα η ανάπτυξή της στηρίζεται σε δεκάδες δισεκατομμύρια που δέχεται ως βοήθεια από τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ), γίνεται αυτομάτως ιδιαίτερα επικίνδυνη όταν ένας ημιπαράφρων (όπως δηλώνουν δυτικοί διπλωμάτες, μεταξύ των οποίων και αμερικανοί) πρωθυπουργός αρχίζει να συμπεριφέρεται ως έφηβος γυναικοκατακτητής…

Η Ελλάδα, στην περίπτωση που ισχύουν τα όσα γράφονται στα τουρκικά ΜΜΕ, θα πρέπει να παρακολουθήσει εκ του σύνεγγυς και να προσέξει ιδιαίτερα τις μεταβολές διάθεσης του τούρκου πρωθυπουργού, ο οποίος μετά την σοβαρότατη ασθένειά του (κανείς δεν γνωρίζει αν έχει ανακάμψει) έχει εμφανισθεί κατά πολύ διαφορετικός στις πολιτικές του επιλογές (και όχι μόνο) που αφορούν είτε το εσωτερικό της Τουρκίας είτε τις διεθνείς της επαφές. Αυτή η διαφορετικότητα στον χαρακτηρά του, μαζί με το στοιχείο της «εφηβείας», του έντονου ερωτισμού και του νέο-σουλτάνου, αποτελούν εκρηκτικά συστατικά, τα οποία κανείς υπεύθυνος στην Ελλάδα δεν πρέπει να παραγνωρίσει…


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]