Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αυξάνονται οι καταγγελίες για τη χούντα του Ερντογάν

Eσωτερικοί εχθροί, πράκτορες και προδότες της πατρίδας

Ποτέ δεν μας έλειψαν οι "εσωτερικοί μας εχθροί". Και ενώ έστω και προσωρινά με την κατάργηση της στρατιωτική κηδεμονίας μπήκαμε σε διαδικασία επούλωσης, όλα τα παλιά συμπτώματα, σαν γνώριμα φαντάσματα, επανεμφανίζονται πάλι από εκεί που ήταν κρυμμένα, φέροντας μια νοσηρή για το κράτος κατάσταση.

Από την μια η ΜΙΤ υπογράφει μυστικά πρωτόκολλα συνεργασίας με τις αεροπορικές εταιρίες και με την ΡΤΤ (σημ μεταφρ : Ο αντίστοιχος ΕΟΠΠΥ), και καταγράφει έτσι από το που ταξιδεύουμε μέχρι και τα αποτελέσματα των εξετάσεων ούρων μας, και από την άλλη ο πρωθυπουργός μας κάνει λόγο για "απόρρητα" του κράτους. Όλα αυτά που τα κάνει η ΜΙΤ δεν θεωρούνται ως παραβίαση της ιδιωτικής ζωής των ανθρώπων, αλλά όταν οι δημοσιογράφοι αποκαλύπτουν για το φακέλωμα των ανθρώπων τότε αυτό εκλαμβάνεται ως παραβίαση των κρατικών απορρήτων…

Δηλαδή όταν το κράτος καταγράφει σε ποιάν θρησκευτική κοινότητα ανήκει ο καθένας και σε ποιο συνέδριο μετείχε, αυτό δεν συνιστά αδίκημα, αλλά οι δημοσιογράφοι που κάνουν αυτές τις πράξεις είδηση, τότε κατηγορούνται π.χ.για "προδοσία της πατρίδας".

Το ότι άτομο που αναζητούνταν στην Γερμανία με ερυθρό δελτίο απήχθη από την ΜΙΤ δεν συνιστά θέμα, αλλά το ότι ένας νέος δημοσιογράφος το έκανε αυτό θέμα, αυτό θεωρήθηκε ως έγκλημα.

Έτσι το ότι το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (MGK) χωρίς να έχει τέτοιο καθήκον διακηρύττει ως ένοχα συγκεκριμένα τμήματα της κοινωνίας δεν θεωρείται θέμα, αλλά όταν ένας δημοσιογράφος κάνει είδηση αυτή την πράξη τότε καθίσταται πρόβλημα.

Η ΜΙΤ, το MGK και η πρωθυπουργία άσκησαν από κοινού μηνύσεις κατά δημοσιογράφων που απλά έκαναν το καθήκον τους. Και μάλιστα δεν φτάνει αυτό, ο πρωθυπουργός φτάνει να κατηγορεί άμεσα τους εισαγγελείς που θα επεξεργαστούν αυτές τις μηνύσεις πως "παραβίασαν το σύνταγμα". Ενώπιον όλης της κοινής γνώμης δίνει εντολές και οδηγίες προς τις δικαστικές αρχές με έναν απειλητικό τόνο.

Μετά από την πτώση του F-4 βγαίνει ο δικηγόρος των θανόντων πιλότων και λέει πως με εντολή της ΜΙΤ υπήρξε εσκεμμένη παραβίαση για να δοκιμαστεί το ηλεκτρονικό σύστημα περισυλλογής πληροφοριών ονόματι ELINT. H MIT δεν διαψεύδει αυτόν τον ισχυρισμό, αλλά υποβάλλεται μήνυση κατά του δικηγόρου για "πρόκληση κατά ξένων ηγετών με πιθανή πρόκληση πολέμου". Στο τέλος της κατάρριψης ενός μαχητικού αεροσκάφους, όλες οι παραβιάσεις φορτώνονται σε έναν δικηγόρο.

Όταν η ΜΙΤ με πλαστά ονόματα παρακολουθεί τηλέφωνα δημοσιογράφων αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα, αλλά η έρευνα αυτής ακριβώς της υπόθεσης συνιστά πρόβλημα. Είναι φανερό πως λειτουργεί ένας φοβερός μηχανισμός διαστρέβλωσης. Έτσι ο λογαριασμός για όλες τις αμαρτίες του κράτους πάει σε αυτούς που τολμάνε να ερευνήσουν όλα αυτά. Την ώρα που αίρεται η ιδιωτικότητα των πολιτών, το κράτος στήνει πύργους ολόκληρους σχετικά με τα δικά του απόρρητα. Η πολιτική μας αρένα γεμίζει πάλι με "προδότες", "εχθρούς" και "πράκτορες". 
Ξαναβλέπουμε πάλι από την αρχή μια γνώριμη ταινία….

Ορχάν Κεμάλ Τζεγκίζ
Μετάφραση Τουρκικά Νέα
Εφ. Ραντικάλ 9/12/2013


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]