Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σαμαράς: Δεν παραδίνω και δεν με ρίχνετε

Της Μαρίνας Μάνη

Ο Αντώνης Σαμαράς και ο Κώστας Καραμανλής παραμένουν «καλοί φίλοι», οι εθνικές εκλογές θα γίνουν το 2016 και οι βουλευτές της ΝΔ θα ψηφίσουν τον νέο φόρο ακινήτων «έστω και με κρύα καρδιά».

Αυτή την εικόνα προβάλλει το Μαξίμου εν όψει όχι μόνο των «κρίσιμων» (πάλι...) ψηφοφοριών στη Βουλή, αλλά και του έντονου παρασκηνίου των τελευταίων ημερών για αναζήτηση πολιτικών λύσεων εάν η δικομματοκή κυβέρνηση παραδώσει ηνία – είτε λόγω μεγάλης ήττας στις ευρωεκλογές είτε από «ατύχημα».

(Το «ψηφίζουμε με κρύα καρδιά» ακούσθηκε από τους βουλευτές της ΝΔ στην επιτροπή της Βουλής που συζήτησε με τη διαδικασία του επείγοντος το Σαββατοκύριακο το φορολογικό πολυνομοσχέδιο, αλλά μένει να επιβεβαιωθεί στην ονομαστική ψηφοφορία της Παρασκευής).

Η επιλογή του πρωθυπουργού να αναφέρει σε συνέντευξή του (στην «Καθημερινή») ότι «βρεθήκαμε και τα είπαμε με τον Κώστα Καραμανλή σαν καλοί φίλοι» οφείλεται σεαυτό ακριβώς το παρασκήνιο, καθώς ένα από τα στοιχεία του είναι οι συζητήσεις «καραμανλικών» με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και για κυβερνητική λύση «μεγάλου συνασπισμού» εάν προκληθούν ανεξέλεγκες πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις.

Δεν παραδίνει

Κι επειδή μία εκδοχή (σ.σ. που έχει παρουσιάσει από πέρυσι ο Κων.Μητσοτάκης) είναι η όποια εναλλακτική κυβερνητική λύση να αναζητηθεί από την παρούσα Βουλή χωρίς εκλογές, ο κ. Σαμαράς έσπευσε να την καταγγείλει, μιλώντας ευθέως για «σενάρια πολιτικής ανωμαλίας».

Το μήνυμα, σαφές: ο πρωθυπουργός δεν προτίθεται «να παραδώσει» όπως έκανε πριν από δύο χρόνια ακριβώς ο Γιώργος Παπανδρέου.

Το πώς θα εξαντλήσει την τετραετία είναι ένα άλλο ζήτημα, καθώς ο ίδιος δηλώνει ότι δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε τριπλές εκλογές τον Μάιο (εθνικές μαζί με τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές) ωστόσο από το αποτέλεσμα των δεύτερων θα εξαρτηθεί η αντοχή της σημερινής κυβέρνησης.

Ποια 30η Απριλίου;

Ήδη το κυβερνητικό επιτελείο προσπαθεί από τώρα να διαμορφώσει (όσο μπορεί) ευνοϊκό περιβάλλον για αυτή την εκλογική αναμέτρηση, με βασικό στοιχείο την μοιρασιά τμήματος του πρωτογενούς πλεονάσματος σε αδυνάμους (χαμηλοσυνταξιούχους) και τμήματα πολιτών με ιδιαίτερη πολιτική σημειολογία, όπως είναι οι ένστολοι και οι δικαστές.

Και όχι μόνο: έχοντας αντιληφθεί την «γκάφα» του υπουργείου Οικονομικών να ορίσει την (...προεκλογική) 30η Απριλίου ως καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, ανέκρουσε πρύμνα.

Δια στόματος υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη διευκρινίσθηκε χθες ότι η εν λόγω καταληκτική ημερομηνία θα ισχύσει από το 2015, ενώ οι φορολογικές δηλώσεις το 2014 θα υποβληθύν μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Δηλαδή μετά την απομάκρυνση από την ευρωκάλπη...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΕ ΡΙΞΟΥΜΕ,ΟΥΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ, ΝΑ ΣΕ ΚΡΕΜΑΣΟΥΜΕ ΘΕΛΟΥΜΕ!! ΔΕΝ ΣΤΟ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΑΥΤΟ ΟΙ ΣΟΦΟΙ ΣΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ? ΚΑΚΩΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πώς μπορείς να "ρίξεις" έναν που είναι ήδη πεσμένος στα τέσσερα κι έχει τρείς (τρόϊκα) πάνω του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]