Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πάγκαλος: Μιά ζωή… έχυνε την καρδάρα

Του Μιχάλη Ιγνατίου

Χωρίς αμφιβολία η ιστορία θα γράψει τα έργα και τις ημέρες του πρώην υπουργού Εξωτερικών, Θεόδωρου Πάγκαλου. Εχει να επιδείξει μία «λαμπρή» καριέρα πλήρη με λάθη που κόστισαν στη χώρα, με αστεία και ανέκδοτα με τα οποία γελά μόνο ο ίδιος, με φραστικές «ρουκέτες» που έχουν στόχο «συντρόφους» του και αντιπάλους, τους οποίους στη συνέχεια υπηρετεί.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα.η συμπεριφορά του εναντίον του κ. Γιώργου Παπανδρέου, στον οποίο έσουρε ουκ ολίγα και στη συνέχεια, όταν τον διόρισε αντιπρόεδρο, τον ύμνησε. Αλλο παράδειγμα είναι η σχέση “μίσους” με τον Κώστα Σημίτη…

Οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι που τον καλούν στα τηλεοπτικά «παράθυρα» και στις ραδιοφωνικές εκπομπές τους, επιδιώκουν μέσα από τις συνεντεύξεις και τις επιθετικές ερωτήσεις την πρόκληση φασαρίας, αν και δεν χρειάζεται σπίρτο για ν’ ανάψει η φωτιά. Νιώθω ότι μερικοί δημοσιογράφοι τον μετατρέπουν σε… αρκούδα και τον σέρνουν στα πανηγύρια για να χορέψει. Είναι κρίμα.

Πρόκειται όντως για πανέξυπνο άνθρωπο, που δεν χρησιμοποίησε ποτέ τη ρημάδα την εξυπνάδα του προς όφελος της Ελλάδας. Μελετώντας παλαιότερα τα αρχεία για το γκριζάρισμα των Ιμίων και πρόσφατα τα έγγραφα για την παράδοση του Κούρδου ηγέτη Οτσα­λάν, συνέλαβα τον εαυτό μου να οργίζεται.

Ο κ. Πάγκαλος αντιμετώπιζε πάντα σημαντικά εθνικά θέματα ως να ήταν το παλιό­­σπιτό του, που το χάριζε στον γείτονα. Ετσι χειρίστηκε την υπόθεση των Ιμίων, έτσι παρέδωσε τον ηγέτη του PKK. Ως να έκανε πλάκα, ως να ήταν ένα αστείο η ελληνική γη που εποφθαλμιούσαν οι Τούρ­κοι, ως να ήταν ένα μηδενικό η ζωή ενός ανθρώπου, για τον οποίο δεν έχει τύψεις που τον έστειλε πακέτο σε μία χώρα όπου ισχύει η θανατική ποινή.

Σκέφτομαι τα βασανιστήρια που υπέστη αυτός ο άνθρωπος, επειδή ο κ. Πάγκαλος δεν έδινε τότε, ούτε δίνει και τώρα, την παραμικρή σημασία στις ζωές των συνανθρώπων του. Ως να είναι ζώα. Το βασικό του χαρακτηριστικό είναι ο οπορτουνισμός, είναι ένας δειλός άνθρωπος. Θυμάμαι πως την έκανε γυριστή όταν ορθώς μίλησε για τον «γίγαντα» Γερμανία, όταν έβρισε την Ολμπράιτ και μετά της ζήτησε γονατιστός συγνώμη, όταν «τα είπε σωστά» για την Τουρκία και τον Ισμαήλ Τζεμ, για να αναγκαστεί να γυρίζει σαν το αγρίμι στους διαδρόμους του ΟΗΕ για να απολογηθεί.

Θυμάμαι όταν στο παλιό κτίριο της ελληνικής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον του ανακοίνωσα πως θα δημοσιοποιηθούν τα έγγραφα για τα Ιμια. Ηταν ένας πανικοβλημένος άνθρωπος, διότι φύλαγε ως κόρη οφθαλμού το μυστικό της εγκατάλειψης ελληνικού εδάφους. Το γνώριζαν ,μόνο ο ίδιος και ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Αρκετά προκάλεσε ο κ. Πάγκαλος. Πρέπει να φροντίσουν οι άνθρωποι που τον αγαπούν, να τον «αποσύρουν». Πρέπει να σταματήσει να περιφέρεται στα ΜΜΕ ως η «αρκούδα» του τσιγγάνου.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]