Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ανοίξτε τα τρελάδικα…















Του Πασχάλη Τσολάκη 
Τα γεγονότα που συντελούνται στην χώρα μας την μνημονιακή εποχή, έρχονται να δικαιώσουν απόλυτα τον παππού Καραμανλή, όταν σε ανύποπτο χρόνο είχε πει: «Η Ελλάς είναι ένα απέραντο φρενοκομείο»!

Όταν το παράλογο καταπνίγει την λογική, τότε καταργούνται τα πάντα. Αξίες, ιδέες, ηθική, ανθρωπισμός, νόμοι και κανόνες. Καταργείται η έννοια της δημοκρατίας, της πατρίδας, της οικογένειας, του ανθρώπου. Όλα ενοχοποιούνται ή απενοχοποιούνται, όλα επιτρέπονται ή απαγορεύονται, ανάλογα με τις επιθυμίες εκείνων που επιβλέπουν και διαχειρίζονται την τρέλα!

Φοράει ο έχων την τρέλα την στολή του Ναπολέοντα και ω, τι παράδοξο! Οι έχοντες την ασθένεια της κάθε περίεργης τρέλας, του αναγνωρίζουν τον τίτλο και του συμπεριφέρονται αναλόγως!

Φόρεσαν κάποιοι το φωτοστέφανο του σωτήρα και ω! το ίδιο παράδοξο! Οι πολίτες αποδέχονται τον τίτλο και προσκυνούν τον σωτήρα!

Για αυτό ίσως έγραψε ο ποιητής «Αν να κρατάς καλά μπορείς το λογικό σου, όταν τριγύρω σου όλοι τα ‘χουν χαμένα…»

Είναι γνωστό πως για την αντιμετώπιση της τρέλας χρησιμοποιούνται τα κατασταλτικά φάρμακα και σε περιπτώσεις η χρήση των αλυσίδων!

Η θεωρία των δύο άκρων, που καλλιεργεί η συγκυβέρνηση, τους εξυπηρετεί για να μπορούν να ελέγχουν τους «ασθενείς» για να χρησιμοποιούν τις αλυσίδες και τα ψυχοφάρμακα. Όποιος δεν συμφωνεί με τα μνημόνια, όποιος θέλει την Ελλάδα κυρίαρχη και ανεξάρτητη είναι εκτός συνταγματικού τόξου και επικίνδυνος για τα συμφέροντα της χώρας!

Ποιοι το επιχειρούν αυτό; Αυτοί που με τις πολιτικές τους έθρεψαν τον κάθε είδους φασισμό και τον γιγάντωσαν και αυτοί που χρεοκόπησαν την πατρίδα.

Γιατί το επιδιώκουν και θέλουν να το επιβάλλουν; Για να θεωρηθεί κάθε άλλη άποψη, κάθε διαμαρτυρία, ενάντια στα μνημόνια και στο ξεπούλημα της χώρας και του λαού, εκτός συνταγματικού τόξου!

Την νομιμότητα πλέον σε αυτήν την χώρα θα την εκφράζει η τρόικα και οι δανειστές, με επιτηρητές και εκτελεστές την συγκυβέρνηση.
Όποιος εναντιώνεται, θα χαρακτηρίζεται «χρυσαυγίτης» ή «άνομος» για να κατασταλεί κάθε αντίσταση της κοινωνίας.

Κανείς δεν έδωσε και δεν θα δώσει εντολή να ψάξουν που πήγε το ένα εκατομμύριο μάρκα που ομολόγησε πως πήρε ο Τσουκάτος. Κανείς δεν θα δώσει εντολή να ψάξουν ποιοι πήραν τις μίζες από την Siemens. Κανείς δεν θα δώσει εντολή να ψάξουν πώς και γιατί έφυγε σαν κύριος ο Χριστοφοράκος. Κανείς δεν θα δώσει εντολή ψάξουν ποιοι είναι στην λίστα Λαγκάρντ και σε άλλες λίστες, που βρήκαν τα λεφτά και πως τα φυγάδευσαν.

Κανείς δεν θα δώσει εντολή να ψάξουν τα δάνεια τον κομμάτων και την χρήση τους, ούτε τα θαλασσοδάνεια των βαρόνων των Μ.Μ.Ε, και των εφοπλιστών.

Κανείς δεν θα δώσει εντολή να ψάξει η δικαιοσύνη πως δημιουργήθηκε το χρέος.
Ποιοι πήραν τα λεφτά και που τα χρησιμοποίησαν.
Πως και γιατί μπήκαμε στο μνημόνιο.

Κανείς δεν θα δώσει εντολή να απολογηθούν όσοι κατάγγελλαν το μνημόνιο κι ύστερα γίνανε υμνητές του, ξεγελώντας και υφαρπάζοντας την ψήφο του πολίτη.

Κανείς δεν ρωτάει το Βενιζέλο ενώ δηλώνει ότι το μνημόνιο είναι προσβολή για την χώρα, γιατί το στήριξε και γιατί εξακολουθεί να το στηρίζει.
Κανείς δεν θα δώσει εντολή να ψάξει η δικαιοσύνη ποιοι και πως φάγανε τα λεφτά των ομολογιούχων. Ποιος και γιατί κούρεψε τα ασφαλιστικά ταμεία.

Χιλιάδες είναι τα ερωτήματα. Αλλά ακόμα και αυτές οι ερωτήσεις θα θεωρούνται πλέον εκτός συνταγματικού τόξου!

Νόμιμο θεωρείται μόνο αυτό το μόρφωμα των συγκυβερνητών. Είναι αυτοί που χαρακτηρίζουν το μνημόνια προσβολή για την χώρα και ταυτόχρονα το στηρίζουν με κάθε τρόπο!

Ένα ιδιόμορφο κομματικό μόρφωμα μας κυβερνά με πορεία που άλλοι χαράσσουν. Κι αυτό δεν το λένε ακραίοι, δεν το λένε οι εκτός συνταγματικού τόξου, αλλά το δήλωσε ο βουλευτής Κασαπίδης, ότι αυτή η Ν.Δ είναι ένα μόρφωμα. Χαμηλών τόνων πάντα ο αναφερόμενος βουλευτής, συντηρητικός και κοντά στο Σαμαρά που έσκασε στο τέλος από το ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ, είπε κι ένα όχι και διεγράφη! Αυτή η δήλωση όμως δε κάνει να ακούγεται!

Έχετε, έγραψε ο Σολζενίτσιν, εξουσία πάνω στους ανθρώπους μέχρι την στιγμή που τους πήρατε τα πάντα. Όμως από την στιγμή που τους αφήσατε χωρίς τίποτα, τότε τους χάσατε. Είναι ελεύθεροι!

Εχθρός για το σύστημα, την συγκυβέρνηση είναι εκείνοι που πάνε κόντρα στο δόγμα του μορφώματος «συμμόρφωση της μάζας». Όποιος δεν συμφωνεί και δεν συμμορφώνεται με τις υποδείξεις, θεωρείται εχθρός της δημοκρατίας. Της δημοκρατίας που κι αυτήν την κατάντησαν μόρφωμα οι δήθεν προστάτες της!

Οι Έλληνες, αυτή είναι η κουλτούρα τους, αγωνίζονται για την εθνική τους ανεξαρτησία, την απεξάρτηση από κάθε είδους καπηλευτές του πλούτου της χώρας και του μόχθου τους, αγωνίζονται για το δικαίωμα της ύπαρξης, την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, την δικαιοσύνη και την ελευθερία του ανθρώπινου προσώπου. Όταν όλα αυτά καταπατούνται από τους δυνατούς του κόσμου εναντιώνονται, αντιδρούν, παλεύουν, επαναστατούν.

Σε αυτή όμως την τάση, οι ισχυροί έχουν ένα ακόμα δυνατό όπλο. Τον διχασμό του λαού. Τα τρέχοντα γεγονότα δείχνουν καθαρά την τάση δημιουργίας εθνικού διχασμού. Ξέρουν καλά πως μια κοινωνία μπάχαλο είναι εύκολα διαχειρίσιμη.
Αλλιώς πως οι πολίτες θα μπαίνανε στην κατάψυξη την ώρα που το πετρέλαιο ναυτιλίας είναι στο αφορολόγητο!
Με διάφανο γύψο μας μπατάρουν!

Το να μην μπορεί ο πολίτης να πιστέψει αυτό που βιώνει, είναι ένα είδος πνευματικής τρέλας. Δηλαδή είναι για το τρελάδικο. Και στο τρελάδικο αναφέρθηκε παραπάνω, νομιμοποιείται η χρήση κατασταλτικών φαρμάκων και αλυσίδων!

Μια λύση είναι και η ποντιακή ατάκα. «Ο κοφόν θα γαμεί τον παλαλόν!» Ας την αναλύσει ο καθένας. (Ο κουφός θα πηδήσει τον τρελό).


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Επειδή αυτοί πιστεύουν ότι μας διχάζουν, επειδή μας έχουν πρήξει τα ΜΜΕ με τη Χρυσαυγειάδα, δε σημαίνει ότι έτσι είναι. Σας μεταφέρω ένα διάλογο εφήβων που έτυχε να ακούσω:
    _ Σαν χρυσαυγίτης είναι αυτός! (μιλούσε για κάποιον σωματώδη, φαλακρό τύπο)
    _ Πάψε, ρε μ..... , φτάνει πια μ' αυτό!
    Και δε νομίζω να πολυασχολούνται τα νεαρά παιδιά με ειδήσεις. Και ήδη αηδίασαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]