Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Αίγυπτος κατηγορεί την Τουρκία για εμπόριο όπλων σε τρομοκράτες

Αιγυπτιακή υπηρεσία πληροφοριών: Η Τουρκία προμηθεύει όπλα στους τζιχαντιστές τρομοκράτες στο Σινά 

Σύμφωνα με Αιγύπτιους αξιωματούχους της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών, οι ακραίοι ισλαμιστές τρομοκράτες που δρουν στο Σινά προμηθεύονται οπλισμό και προμήθειες από την Τουρκία, αυξάνοντας το κύμα «οργής « της Αιγύπτου κατά της Άγκυρας.
Οι Αιγύπτιοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι τα όπλα καταφθάνουν με φορτηγά πλοία από την Τουρκία σε διάφορα λιμάνια της Αιγύπτου κατά μήκος της Μεσογείου.

«Έχουμε καθιερώσει ένα καθεστώς αυστηρών ελέγχων του εμπορίου από την Τουρκία» δήλωσε ο διοικητής της 3η αιγυπτιακής στρατιάς Υποστράτηγος Οσάμα Ασκάρ.

Ο υποστράτηγος Ασκάρ, κατά τη διάρκεια επιθεώρησης του σε ακτές της Μεσογείου, δήλωσε ότι « τα όπλα και άλλα εφόδια καταφθάνουν στις ισλαμικές πολιτοφυλακές μέσω αυτών των λιμένων όπως η Αλεξάνδρεια, η Damietta και το Port Said με τουρκικά πλοία». Ανέφερε επίσης ότι η αιγυπτιακή στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών πραγματοποιεί αυξημένη εποπτεία των πλοίων που κινούνται μέσω της διώρυγας του Σουέζ.

Στις 19 Οκτωβρίου υπενθυμίζεται ότι ισλαμιστές αντάρτες πυροδότησαν βόμβα έξω από την έδρα των αιγυπτιακών υπηρεσιών πληροφοριών στην Ισμαηλία, κατά μήκος της διώρυγας του Σουέζ. Αιγύπτιοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι δυνάμεις ασφαλείας κατέσχεσαν λαθραίο οπλισμό από ξένες χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Λιβύης.

Σύμφωνα πάντα με Αιγύπτιους ανωτάτους αξιωματικούς του στρατού, η Αίγυπτος έχει αναπτύξει σύγχρονα συστήματα επιτήρησης για να ανακαλύψει τα κρυμμένα όπλα στα φορτηγά πλοία που πραγματοποιούν τον διάπλου της διώρυγας του Σουέζ. Ο πρόσθετος εξοπλισμός εγκαταστάθηκε σε λιμάνια της Αιγύπτου, για την ανακάλυψη του τουρκικού λαθρεμπορίου όπλων στην περιοχή.

Βέβαια ρόλο σε αυτήν την διαμορφωθείσα κατάσταση παίζει το γεγονός ότι η Τουρκία αποτελεί τον μεγαλύτερο επικριτή του αιγυπτιακού στρατιωτικού πραξικοπήματος εναντίον του Προέδρου Mohammed Morsi. Επίσης υπενθυμίζεται ότι η Άγκυρα κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες να ακυρώσουν την νομιμότητα του νέου στρατιωτικού καθεστώτος στο Κάιρο.

Μέσα στο 2013, οι αρχές ασφαλείας της Υεμένης ανέφεραν την στενή παρακολούθηση τουλάχιστον πέντε αποστολών όπλων από την Τουρκία, προφανώς προς το Σινά. Οι υπηρεσίες αντικατασκοπείας της Υεμένης δήλωσαν ότι τα πυροβόλα όπλα κρύβονται σε προϊόντα όπως καφές και μπισκότα.

Η Άγκυρα από την πλευράς της ανακοίνωσε ότι θα ερευνήσει το ζήτημα, αλλά έως τώρα δεν έχει υπάρξει καμία εξέλιξη καταλήγει το δημοσίευμα.
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]