Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Παραμύθια δίχως τέλος του κ. Σαμαρά

Γράφει ο Παναγιώτης Γ. Γεωργόπουλος
Ταξίαρχος Πολεμικής Αεροπορίας ε.α.

Τελείωσε η υποχρέωση του κ. Σαμαρά με τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), σε ένα ταξίδι αστραπή (που ποτέ δε θα μάθουμε πόσο στοίχισε) με μια ομιλία, που αν ζούσαν ο Αίσωπος και οι αδελφοί Grimm, θα αποτελούσε τη βάση για να φτιάξουν ένα από τα καλύτερα παραμύθια τους με τίτλο «Ο ευτυχισμένος βασιλιάς μιας κατεστραμμένης χώρας», προσπάθησε να πείσει τον ελληνικό λαό ότι τα πράγματα πάνε καλύτερα, ότι η Ελλάδα σώθηκε, ότι θα διορθώσει αδικίες που έγιναν. Λες και ο ελληνικός λαός δεν ζει και δεν αισθάνεται την «παραμυθένια» ζωή, που βλέπει ο κ. Σαμαράς.

Επειδή το κρίσιμο θέμα, έξω από τα παραμύθια είναι, η ανάπτυξη και οι θέσεις εργασίας και επειδή ο κ. Σαμαράς έχει «κλάψει» στο παρελθόν για τους ανέργους, «Προτεραιότητά μου είναι οι 1,5 εκ άνεργοι για τους οποίους δεν έκλαψε κανείς», είχε δηλώσει σε κυριακάτικη εφημερίδα.

Θα σταχυολογήσω ένα μέρος των λεχθέντων στην ομιλία του που αναφέρεται σε αυτό:
«Δεκάδες μεγάλες ξένες επιχειρήσεις έχουν εκφράσει επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα μόνο τους τελευταίους μήνες. Οι εκπρόσωποι ή οι διοικήσεις μερικών απ' αυτές ζήτησαν να με δουν και τους δέχθηκα όλους. Μόνο τελευταία δέχθηκα Προέδρους κολοσσών όπως η Phillip Morris, η Nestle, η Procter & Gamble και η BIC. Αρκετές ανακοίνωσαν ήδη επενδύσεις.

Άλλες ξεκινούν πιλοτικά προγράμματα εργασιών και διαμετακομιστικών κόμβων».

Από ότι γνωρίζω, Nestle, Procter & Gamble και BIC, ανακοίνωσαν ότι θα βγάζουν στην Ελλάδα περισσότερους κωδικούς των προϊόντων τους, ενώ η Phillip Morris υποσχέθηκε ότι θα φτιάξει στην Ελλάδα τις Πανευρωπαϊκές αποθήκες καπνού, «για να βρουν δουλειά τα νέα παιδιά» όπως έλεγε «συγκινημένος» ο κ. Σαμαράς, προσπαθώντας να πνίξει τα γέλια του πιστεύοντας ότι μας δουλεύει. Α ξέχασα τις αποθήκες που θέλουν να φτιάξουν οι Κινέζοι για να λειτουργήσει η Ελλάδα ως διαμετακομιστικός κόμβος (για να βρουν δουλειά και άλλα νέα παιδιά κ. Σαμαρά;)
Μπορεί να μας πει τουλάχιστον, πόσες θέσεις εργασίας νέων παιδιών αντιστοιχούν στις παραπάνω επενδύσεις;

Δε μας λέει όμως και για τις άλλες εταιρίες που έρχονται και αυτές για να «επενδύσουν», τώρα που ο κ. Σαμαράς με τις πολιτικές του έχει κάνει την Ελλάδα «επενδυτικό» παράδεισο. «Σε διαπραγματεύσεις για την αγορά σε χαμηλή τιμή δανείων από τις ελληνικές τράπεζες βρίσκονται ξένες εταιρίες που ειδικεύονται στις πτωχεύσεις.
Παζαρεύουν τα δάνεια στο 5 έως 50% της αξίας τους για να εισπράξουν στη συνέχεια το 100% πιέζοντας με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς». Στελέχη των Icon Capital, Calamos Asset Management, FG Hemisphere, Leon Black, Apollo Global Management, Baupost, Centerbridge, Marathon Asset Management, βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα (dealnews.gr).
Οι παραπάνω εταιρίες πόσες θέσεις εργασίας θα προσφέρουν στα νέα παιδιά κ. Σαμαρά;

Αυτή είναι η ανάπτυξη που επαγγέλλεται ο κ. Σαμαράς, όταν με τις ενέργειες της κυβέρνησής του, κλείνουν η μεταναστεύουν σε όμορα κράτη ελληνικές επιχειρήσεις. «Η γενική διαπίστωση είναι ότι ο ρυθμός των επιχειρήσεων που κλείνουν, σε πανελλήνια κλίμακα, ξεπερνά τις 4.000 μηνιαίως, ένας αριθμός δραματικός για την ελληνική επιχειρηματικότητα» (Γ. Κασιμάτης Πρ. Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων).
Γι αυτές τις επιχειρήσεις τι κάνετε κ. Σαμαρά;
Πόσες θέσεις εργασίας χάνουν τα νέα παιδιά κάθε μήνα;

Δυστυχώς η ανάπτυξη και η πάταξη της ανεργίας, είναι θέματα που δεν είναι στις προτεραιότητες του κ. Σαμαρά. Προτεραιότητα του είναι να στείλει παραγωγικά μυαλά στο εξωτερικό και να στείλει και άλλους στην ανεργία εφαρμόζοντας τον ξαφνικό θάνατο, βλέπε ΕΡΤ, επίσης, στα ΕΑΣ, στην ΛΑΡΚΟ, ΕΛΒΟ και τώρα διαβάζω και στον ΟΣΕ.

Και τέλος θα ήθελα να θυμίσω ή καλύτερα να ενημερώσω τον κ. Σαμαρά γιατί (ζώντας στον ιδεατό του κόσμο) ίσως δε γνωρίζει ότι υπάρχουν Έλληνες και κυρίως νέα παιδιά, τα οποία δουλεύουν, ερευνούν, παράγουν και επιτυγχάνουν ενδεικτικά αναφέρω:

Την ομάδα φοιτητών TUCER του Πολυτεχνείου Κρήτης, που αναπτύσσει και εξελίσσει οχήματα πόλης χαμηλής κατανάλωσης, εφέτος συμμετείχε για έκτη φορά στον διεθνή διαγωνισμό οικονομίας Shell Eco Marathon 2013, στο Ρόττερνταμ (15-19/5). Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 183 ομάδες εκπαιδευτικών ιδρυμάτων από 24 χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα που κατάφερε να καταταγεί στην 4η θέση!!!

Τον μηχανικό Δημ. Κορρέ με το πρωτότυπο ελληνικό αυτοκίνητο του, κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από ελληνικά μυαλά και ελληνικά χέρια. Το εκπληκτικό του οχήματος είναι πως η ανάρτηση του απορροφά κάθε ανωμαλία του οδοστρώματος χωρίς να μεταφέρεται μέσα στη καμπίνα ο παραμικρός κραδασμός.

Τους επιστήμονες του Ινστιτούτου Έρευνας και Τεχνολογίας Θεσσαλίας (ΙΕΤΕΘ) στο Βόλο, οι οποίοι σε συνεργασία με ερευνητές ξένων Πανεπιστημίων, κατασκευάζουν ηλεκτροκίνητα ρομποτικά οχήματα που θα διευκολύνουν τους παραγωγούς στην καλλιέργεια των χωραφιών τους στο μέλλον. Η χρήση τέτοιων τεχνολογιών θα μπορούσε να ενισχύσει την εθνική αγροτική παραγωγή και να την μετατρέψει σε κύριο μοχλό για την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση. (ΑΓΡΟTERRA Τευχ 13)

Αυτούς τους γνωρίζετε κ. Σαμαρά; Τους έχετε καλέσει στο μέγαρο Μαξίμου για να τους συγχαρείτε, να τους ενθαρρύνετε και να τους ενισχύσετε στις προσπάθειές τους; Η για να περάσει κάποιος το κατώφλι του μεγάρου Μαξίμου πρέπει να εκπροσωπεί αλλοδαπά συμφέροντα;

Τέτοιες ενέργειες που προέρχονται από Ελληνικά μυαλά κ. Σαμαρά μπορούν να μας βγάλουν από την κρίση και κάνουν την Ελλάδα πάλι ανταγωνιστική (και όχι μεταξύ Ναμίμπια και Τρινιντάντ - Τομπάγκο) και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.

Χρειάζεται δουλειά κύριοι, χρειάζεται σχέδιο και πρόγραμμα οι λύσεις βρίσκονται εντός των συνόρων μας και όχι στην Κίνα και στο Αζερμπαϊτζάν.

Επικοινωνία με τον συντάκτη



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]