Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΗΠΑ: Έλλειψη χρημάτων, στάση… πολεμικών επιχειρήσεων

Η κρίση στην οικονομία ή/και τον αμερικανικό προϋπολογισμό, δεν επιτρέπει ρπος το παρόν πολεμική εμπλοκή στη Συρία, όπως διαφάνηκε από την τοποθέτηση του Αμερικανού προέδρου, Μπάρακ Ομπάμα για το θέμα.
 
Ο Ομπάμα ζήτησε από το πεντάγωνο να του αναλυθούν τα εναλλακτικά σενάρια δράσης, καθώς επίσης και ποιες κινήσεις σε στρατεύματα όλων των κλάδων και πολεμικού υλικού μπορεί να γίνει , ώστε να είναι έτοιμοι να κινηθούν όταν ληφθεί τελική απόφαση.

Προφανώς βέβαια οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν τηρούν καν στάση αναμονής και επιθυμούν να δώσουν χρόνο με στόχο να μπορέσουν δια της διπλωματικής οδού να ξεπεράσουν τόσο το ενδεχόμενο εμπλοκής σε μια – ακόμα – πολυδάπανη στρατιωτική επιχείρηση χωρίς δεδομένο ορίζοντα απεμπλοκής, παράλληλα με την προοπτική σοβαρής επιδείνωσης – κλιμάκωσης των σχέσεων Ουάσιγκτον – Μόσχας.

Βέβαια, η στάση αυτή αφήνει ανεξέλεγκτο τον Μπασάρ Αλ Άσαντ, αφού η απροθυμία, πλην Βρετανίας και Γαλλίας, για την ανάληψη στρατιωτικής δράσης, του δίνει χρόνο να ξεκαθαρίσει την υπόθεση στο έδαφος με τους αντικαθεστωτικούς, των οποίων το ηθικό δεν βρίσκεται και δικαίως στο καλύτερο επίπεδο…

Πηγή Defence-Point



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]