Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δεν κρύβονται οι ευθύνες, κύριε Παπανδρέου

Γράφει ο Μιχάλης Ιγνατίου

Οι συχνές ανακοινώσεις του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, με τις οποίες προσπαθεί να αποσείσει τις ευθύνες του για την άνευ προηγουμένου οικονομική τραγωδία που βιώνει ο ελληνικός λαός, αποδεικνύει πρώτα και πάνω απ' όλα την αγωνία του για την περίπτωση κατά την οποία αποδειχθεί ότι ο ίδιος, βάσει σχεδίου, αποφάσισε να οδηγήσει τα πράγματα προς το ΔΝΤ, προκειμένου να μη λάβει ο ίδιος τα πικρά μέτρα που απαιτούνταν αμέσως μετά την εκλογή του για να σταματήσει ο κατήφορος της Ελλάδας.

Αυτό είναι το μείζον θέμα για τον κ. Παπανδρέου. Να μην αποδειχθεί ποτέ ότι όσα συνέβησαν από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2010, σχεδιάστηκαν για να αποφύγει αυτό το «πολιτικό κόστος», το οποίο και κατέστρεψε την Ελλάδα. Βεβαίως, για να είμαστε δίκαιοι, η κατάσταση που ανέλαβε ο πρώην πρωθυπουργός ήταν αποτέλεσμα λανθασμένων πολιτικών από τη δεκαετία του '80 και ευθύνονται όλοι ανεξαιρέτως οι προηγούμενοι που κυβέρνησαν την Ελλάδα, είτε από τη θέση του πρωθυπουργού είτε ως υπουργοί και βουλευτές. Ολοι και ο καθένας ξεχωριστά έχει το μερίδιο της ευθύνης του.

Στη διάρκεια της δικής του πενταετίας, ο κ. Κώστας Καραμανλής έδειξε μεγάλη -θα έλεγα τυφλή- εμπιστοσύνη στο οικονομικό επιτελείο που ο ίδιος επέλεξε και διόρισε. Αρα, ως πρωθυπουργός έχει και την ευθύνη των πράξεών τους. Το ελάχιστο θετικό για τον κ. Καραμανλή είναι ότι αντιλήφθηκε -έστω και αργά- τον κίνδυνο, προσπάθησε να επιβάλει μέτρα και είπε την αλήθεια στον λαό. Η παραδοχή του δεν σβήνει τις ευθύνες του.

Διεξήχθη μεγάλη συζήτηση για το αν γνώριζε και τι γνώριζε ο κ. Παπανδρέου πριν εκστομίσει εκείνη τη βλακώδη φράση -«λεφτά υπάρχουν»- που θα τον ακολουθεί για πάντα. Είχε γνώση της έκθεσης του ΔΝΤ, τον Ιούλιο 2009, που κατέληγε στο συμπέρασμα ότι μέχρι το τέλος του έτους η Ελλάδα κινδύνευε να μην έχει δυνατότητα να καταφεύγει στις αγορές για δανεικά και όλοι οι παράγοντες της οικονομίας τον είχαν προειδοποιήσει ότι η θύελλα θα ναι καταστροφική, όπως και συνέβη.

Δυστυχώς, από τους έξι πρωθυπουργούς που κυβέρνησαν την Ελλάδα από το 1974, ο κ. Παπανδρέου έχει το μεγαλύτερο μερίδιο της ευθύνης...


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. εσυ φαίνεται ότι ανελαβες εργολαβικά να επιρρίπτει τις ευθύνες στον παπανδρέου,ενώ για τον καρά μανόλη κουβέντα. Άξιος ο μισθός από τα αφεντικό σου.αλλά αγνοείς ότι σαυτή τη χώρα υπάρχουν άνθρωποι που γνωρίζουν ιστορία και δεν πείθονται από τις κατευθυνόμενες χαμηλού επιπέδου αναλύσεις σας και μάλιστα και εμπαθείς τις περισσότερες περιπτώσεις.άλλωστε ανταποκριτής του Μέγα στην washington είσαι. Για να τελειώνουμε με αυτό το παραμύθι κύριε, τη χώρα τη χρεωκόπησε ο κωστάκης ο καραμανλης, αλλά πως να το ομολογησετεττε αφού σας είχε εκμαυλησει ο μέγιστος ρουσόπουλος και τρώγατε με δέκα μασέλες.του έχετε φαίνεται μεγάλη υποχρέωση.αυτα προς το παρόν.την επόμενη φορά θα πάρετε ένα μάθημά ιστορίας.τη Δημοκρατική παράταξη δεν θα την αφανιστεί εσείς οι διαπλεκόμενοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι, δυο συνεταιράκια είναι και τίποτε άλλο. Ο ένας έλουσε το σπίτι με πετρέλαιο κι άλλος άναψε το σπίρτο.

      Διαγραφή
  2. Προσχεδιασμενη καταστροφη υπακουαν τα ρεμαλια .
    Δεν ειναι θεμα λαθους η ευθυνων . Ειναι εσχατη προδοσια .
    Οσο για το Κυριε..παπανδρεου , αυτες οι ευγενειες μας κατεστρεψαν . Ακου κυριο τον αλητη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]