Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εκπαίδευση και οπλισμός για τους «Σύριους» αντάρτες από τις ΗΠΑ

Αντάρτης του FSA με αντιαρματικό ΠΑΟ των 82mm σε προάστιο της Δαμασκού στις 7 Φεβρουαρίου 2013.

Στελέχη της CIA και των αμερικανικών Ειδικών Δυνάμεων εκπαιδεύουν μυστικά αντάρτες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) τουλάχιστον από τον περασμένο Νοέμβριο, υποστηρίζει δημοσίευμα των Los Angeles Times.

Οι αντάρτες του FSA εκπαιδεύονται κατά ομάδες των 25 έως 40 ατόμων σε βάσεις στην Τουρκία και στην Ιορδανία ενώ ενισχύονται με οπλισμό ρωσικής προέλευσης. Η εκπαίδευση διαρκεί δύο εβδομάδες με αντικείμενο την εξοικείωση στο χειρισμό αντιαρματικών εκτοξευτών, τυφεκίων PTRS-41 των 14.5 mm και αντιαεροπορικών πυροβόλων Zu-23.

Μέχρι στιγμής έχουν εκπαιδευτεί συνολικά 100 αντάρτες από την Ντέρα και τη Δαμασκό. Ο οπλισμός που παραλαμβάνουν είναι στο σύνολό του ρωσικής προέλευσης και περιλαμβάνει 4 ή 5 αντιαρματικούς εκτοξευτές Konkurs, 18 πυροβόλα ZPU-1 των14,5mm για μεταφορά από αγροτικά οχήματα και 30 αντιαρματικά ΠΑΟ τύπου B-10 των 82mm.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Jay Carney αρνήθηκε να σχολιάσει τις αναφορές των Los Angeles Times όπως επίσης αρνήθηκε να περιγράψει τον οπλισμό που θα μπορούσαν να παράσχουν στους αντάρτες οι ΗΠΑ.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]