Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Toυρκική πρόκληση: Σύλληψη και κράτηση τριών Ελλήνων στα Kατεχόμενα!


Για ποιο λόγο συνελήφθησαν τρεις Έλληνες στα Kατεχόμενα. Τι αναφέρει το Υπουργείο Εξωτερικών

Toυ Χρήστου Δεμέτη

Την άμεση απελευθέρωση των τριών Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι κρατούνται παράνομα στα κατεχόμενα, με την κατηγορία ότι εισήλθαν άνευ αδείας στην ουδέτερη ζώνη στην Κύπρο, ζήτησε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Οι τρεις πολίτες της Ελλάδας βρίσκονται "υπό κράτηση" στα Κατεχόμενα από την Πέμπτη. Σύμφωνα με πληροφορίες από την άλλη πλευρά της πράσινης γραμμής, οι Τουρκοκύπριοι κατηγορούν τους πολίτες της Ελληνικής Δημοκρατίας με το πρόσχημα της "παράνομης εισόδου στα εδάφη της ΤΔΒΚ".

Τα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης δεν αναφέρουν τα ονόματα των κρατουμένων. Ωστόσο, αναφέρουν ότι οι κατηγορούμενοι επιχείρησαν να εισέλθουν "παρανόμως" στα εδάφη της "ΤΔΒΚ" στα περίχωρα της Λευκωσίας.

Οι Έλληνες "κατηγορούμενοι" στις πρώτες καταθέσεις τους αφήνουν να εννοηθεί ότι παραπλανήθηκαν από τις δυνάμεις των Ηνωμένων Εθνών». Τα τ/κ μέσα αναφέρουν ότι στην ανάκριση τους οι κατηγορούμενοι ανέφεραν το εξής:  

"Οι στρατιώτες του ΟΗΕ μας κατεύθυναν στην νεκρή ζώνη. Κατά λάθος παραβιάσαμε την στρατιωτική ζώνη".

Οι κατηγορούμενοι ανέφεραν στους δικαστές ότι κατάλαβαν εγκαίρως ότι είχαν χαθεί στην νεκρή ζώνη και ότι για αυτό τον λόγο ζήτησαν την βοήθεια του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το δικαστήριο αποφάσισε την φυλάκιση των τριών πολιτών της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν ποινές με την αιτιολογία της "παραβίασης στρατιωτικής ζώνης".

Άμεση αντίδραση του ΥΠ.ΕΞ.

"Το Υπουργείο Εξωτερικών έχει επιβεβαιώσει, μέσω της Αποστολής των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, ότι τρεις Έλληνες πολίτες κρατούνται παράνομα στα κατεχόμενα, με την κατηγορία ότι εισήλθαν άνευ αδείας στην ουδέτερη ζώνη στην Κύπρο", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών και προσθέτει:


"Με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου, η Πρεσβεία της Ελλάδος στη Λευκωσία ενημέρωσε σχετικά το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, το οποίο με τη σειρά του επικοινώνησε με την Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών, ζητώντας την άμεση απελευθέρωση των Ελλήνων πολιτών.

Ο Πρέσβης της Ελλάδας στη Λευκωσία Β. Παπαϊωάννου επικοινώνησε επίσης με την Επικεφαλής της Αποστολής των Ηνωμένων Εθνών Lisa Buttenheim, ζητώντας την άμεση απελευθέρωση των Ελλήνων πολιτών.

Το Υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί την εξέλιξη της υπόθεσης".

Με πληροφορίες από: ΑΜΠΕ, kathimerini.com.cy
Πηγή: News 247


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]