Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η μάστιγα των παράνομων μεταμοσχεύσεων



Τείνει να καταστεί επικερδής βιομηχανία η ακούσια αφαίρεση οργάνων, ακόμη και από ζώντες, φαινόμενο το οποίο βρίσκεται σε έξαρση κατά τα τελευταία χρόνια

Γράφει ο Μακεδών

Φαίνεται πως τείνει να καταστεί επικερδής βιομηχανία η ακούσια αφαίρεση οργάνων, ακόμη και από ζώντες, φαινόμενο το οποίο βρίσκεται σε έξαρση κατά τα τελευταία χρόνια λόγω και της εμπλοκής αδίστακτων μισθοφόρων, των οποίων τα κίνητρα κάθε άλλο παρά είναι ιδεολογικά.

Πρόσφατα, είχαν δημοσιευθεί στον διεθνή Τύπο περιστατικά από αφαίρεση οργάνων τραυματιών Σύριων στρατιωτών και αμάχων, σε νοσοκομεία εκστρατείας των μισθοφόρων, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, και μέσω αυτής πωλούνται όπου γης.

Στη συνέχεια, αποκαλύφθηκαν πλέον τραγικές καταστάσεις. Ότι ομάδες Τούρκων, με την κάλυψη μυστικών υπηρεσιών -όπως καλύπτουν και τους διακινητές λαθρομεταναστών προς την Ελλάδα- ανέπτυξαν μέσα στην Τουρκία μια βιομηχανία φρίκης, σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας του Λιβάνου, που παραθέτει μαρτυρίες συγγενών των θυμάτων. 


Αφαιρέσεις οργάνων σε «νοσοκομείο» της Αττάλειας, ενώ παρόμοιες αναφορές υπάρχουν για περιπτώσεις τραυματιών που μεταφέρθηκαν πάλι με «επίσημη» συνοδεία στο νοσοκομείο του Ισκεντερούν. Εμπορεύονται κυρίως το συκώτι, τα νεφρά και την καρδιά των δολοφονημένων, όπως επιβεβαίωσε και Γάλλος ιατρός που μίλησε στη λιβανέζικη εφημερίδα.

Παρόμοια περιστατικά είχε αποκαλύψει και η Κάρλα Ντελ Πόντε με θύματα άμαχους Σέρβους, των οποίων τα όργανα εμπορεύθηκαν οι Κοσοβάροι. Οι καταγγελίες -οι οποίες δημοσιεύθηκαν και σε βιβλίο- κουκουλώθηκαν, ενώ η ίδια «απαλλάχθηκε» από τα καθήκοντα της.

Τώρα, αποκαλύπτουν οι Southeast European Times από την Πρίστινα, η διεθνής κοινότητα απαιτεί από την κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου νέο νόμο που θα βοηθήσει στην θέσπιση κανονισμών για τις μεταμοσχεύσεις οργάνων στο έδαφός του, προκειμένου να σταματήσουν οι εγκληματικές ενέργειες, που δυστυχώς συνεχίζονται. 


Πέντε Κοσοβάροι καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης 20 ετών για την ανάμιξή τους σε παράνομες μεταμοσχεύσεις σε τοπική κλινική ονόματι «Medicus». Και οι πέντε καταδικάστηκαν για κατηγορίες οι οποίες περιελάμβαναν οργανωμένο έγκλημα, παράνομη διακίνηση ανθρώπων και βαριές σωματικές βλάβες. Το Κοσσυφοπέδιο δεν έχει νόμο για τις μεταμοσχεύσεις οργάνων, και η «Medicus» έχει άδεια για καρδιολογικές υπηρεσίες.

Περισσότεροι από 80 μάρτυρες κατέθεσαν σε περισσότερες από 100 δίκες για μεταμοσχεύσεις που διενεργήθηκαν από την «Medicus» το 2008. Πάνω από 20 παράνομες μεταμοσχεύσεις διενεργήθηκαν στην κλινική, η οποία έκλεισε μετά την έναρξη της αρχικής έρευνας.

Οι δωρητές – τώρα δωρητές, στους βομβαρδισμούς της Σερβίας ήσαν Σέρβοι αιχμάλωτοι – οι οποίοι ήταν κυρίως αλλοδαποί, δελεάζονται με υποσχέσεις ότι θα λάβουν έως και 15.000 ευρώ για ένα νεφρό. Οι μεταμοσχεύσεις διενεργούνταν έναντι χρηματικών ποσών που φτάνουν έως και τις 100.000 ευρώ.

Ο εισαγγελέας της EULEX κ. Τζόναθαν Ρατέλ ανέφερε πως οι δωρητές βρίσκονταν χωρίς ιατρική περίθαλψη μετά την αφαίρεση του οργάνου.  

«Σε πολλές περιπτώσεις, δεν πραγματοποιούνταν και οι πληρωμές», ανέφερε ο κ. Ρατέλ σε συνέντευξη Τύπου.


«Μέχρι να διορθωθούν τα ελαττώματα στη διαδικασία, θα υπάρχουν κλινικές που θα νιώθουν ελεύθερες να παραβιάζουν το νόμο. Ωστόσο, η ετυμηγορία θα τις κάνει να το ξανασκεφτούν», δήλωσε ο Αρντιάν Αριφάι, ανώτερος ερευνητής στο Ινστιτούτο Kipred του Κοσσυφοπεδίου, στους SETimes. «Οι κυβερνητικές Αρχές του Κοσσυφοπεδίου και η δικαιοσύνη του Κοσσυφοπεδίου πρέπει να επιδείξουν τη δέσμευσή τους στην καταπολέμηση αυτών των φαινομένων, όπως συμβαίνει και σε οποιαδήποτε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα».

Είναι εντυπωσιακό, ότι η χαϊδεμένη πολιτική ελίτ – πρώην μισθοφόροι – του Κοσσυφοπεδίου δεν θεώρησε ποτέ αναγκαίο να εξηγήσει για ποιο λόγο δεν υπάρχει νόμος στο Κοσσυφοπέδιο, που να ρυθμίζει τα των μεταμοσχεύσεων.


Πηγή: Βόρεια

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]