Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο νεοφιλελεύθερος εκτελεστής της Μέρκελ


Η θεωρία του δόγματος του σοκ ή της θεραπείας του σοκ αποδίδεται στον Αμερικανό, ουγγαροεβραϊκής καταγωγής, οικονομολόγο Μίλτον Φρίντμαν. Αυτή η θεωρία εκμεταλλεύεται μια οικονομική κρίση ή ένα γεγονός καταστροφής ή ένα πόλεμο και μέσω αυτών των οδυνηρών καταστάσεων δημιουργεί μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις σε ένα κράτος. Η επιτυχία της πολιτικής αυτής βασίζεται στο γεγονός ότι ο φόβος και οι ενοχές για τα αποτελέσματα της κρίσης ή της καταστροφής κάνει τους πολίτες ανεκτικούς και απαθείς σε επαναλαμβανόμενες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις ακριβώς επειδή πιστεύουν ότι κάτι άλλο χειρότερο έρχεται.

Στην πατρίδα μας σήμερα, από την τρικομματική-μνημονιακή-προδοτική κυβέρνηση Σαμαρά εφαρμόζεται πιστά αυτός ο νεοφιλελευθερισμός και έχει ως αποτέλεσμα την μεγάλη οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα. Μέσω των εντολών της Παγκόσμιας Τράπεζας, του Δ.Ν.Τ και της Ανατολικογερμανίδας Μέρκελ, η πατρίδα μας έχει μεταβληθεί σε πειραματόζωο των σχεδίων τους για την επιβολή του νεοκαπιταλισμού της καταστροφής και της υποταγής των λαών της Ευρώπης.

Οι εκφραστές του νεοφιλελευθερισμού, είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί του πατριωτισμού. Είναι πολέμιοι των Ιερών και Οσίων του λαού μας. Μεταμφιέζονται σε μασκαράδες και εξαγγέλλουν προς τον Ελληνικό λαό υποσχέσεις για ανάπτυξη και επενδύσεις. Προσπαθούν να πείσουν τους Έλληνες πως τα αντιλαϊκά και απάνθρωπα μέτρα που κάθε μέρα επιβάλλουν, είναι για το καλό μας και τα οποία σύντομα θα ανακληθούν.

Πρωτοκλασάτο στέλεχος αυτής της τρικομματικής-μνημονιακής-προδοτικής κυβέρνησης Σαμαρά, που σφετερίστηκε την εξουσία διά μέσω του εκλογικού καλπονόμου και των προεκλογικών ψεύτικων υποσχέσεων, είναι ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Κωστής Χατζηδάκης. Ο συγκεκριμένος Υπουργός, διέπεται απόλυτα από τις αρχές του νεοφιλελευθερισμού και οι πολιτικές του αποφάσεις λαμβάνονται υπό την μορφή εκτελέσεως «συμβολαίων θανάτου». Ο κ. Χατζηδάκης, την περίοδο 2007-2009 επί Κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή, διετέλεσε για πρώτη φορά Υπουργός Ανάπτυξης και η απορροφητικότητα των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, έφτασε τον Οκτώβριο του 2009 στο… εξωπραγματικό ποσοστό του 2,93%. Έτσι, λοιπόν ο κ. Σαμαράς θέλοντας να επιβραβεύσει αυτή την τεράστια πολιτική «προσωπικότητα», του ανάθεσε εκ νέου το συγκεκριμένο Υπουργείο, με σκοπό να το «αναβαθμίσει». Όμως, ο λαός μας δεν λέει τυχαία «τι είχα Γιάννη, ότι είχα πάντα». Αυτή η λαϊκή ρύση πάει «γάντι» στη νέα θητεία του κ. Χατζηδάκη στο Υπουργείο Ανάπτυξης. Η απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ, έχει καθηλωθεί στο χαμηλό επίπεδο του περίπου 40%, και οι σκηνοθετημένες κακές θεατρικές παραστάσεις, για επιτάχυνση σημαντικών δημοσίων έργων, όπως η Ιόνια οδός, έχουν κολλήσει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας, ενώ στις δυσλειτουργίες της κρατικής μηχανής, έχουν προστεθεί και φαινόμενα διαφθοράς υπαλλήλων οι οποίοι κατηγορούνται για εκβίαση και δωροδοκία.

Ωστόσο, το «θεάρεστο» έργο του κ. Χατζηδάκη επεκτείνεται και στα Εθνικά θέματα, με τις καταγεγραμμένες απόψεις του, όπως του κάθε νεοφιλελεύθερου, να επενδύει στην τρομοκρατία της έκφρασης. Ο κ. Χατζηδάκης, συμμετέχοντας στις 19 Μαρτίου 2012 σε τηλεοπτική εκπομπή της κ. Έλλης Στάη στο κρατικό κανάλι της ΝΕΤ και ως κύριος εκφραστής και υποστηρικτής των μνημονίων που εξαθλίωσαν τον λαό μας και απεμπόλησαν τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδος μας, δήλωσε μεταξύ άλλων τραγικών και συνάμα γραφικών: «…εάν η Ελλάδα έφευγε από το ευρώ και όπως φάνηκε και από την χθεσινή τοποθέτηση του Γιούνκερ, συζητήθηκε πάρα πολύ σοβαρά η Ελλάδα να φύγει από το ευρώ, θα είχαμε μια νέα Μικρασιατική καταστροφή. Η Ελλάδα θα έμενε χωρίς καύσιμα, χωρίς φάρμακα…».



Αυτή την ίδια τρομοκρατική επιχειρηματολογία χρησιμοποίησε, αρκετούς μήνες μετά (13/4/2013) σε συνέντευξή του στην καθημερινή εφημερίδα «Ελεύθερη Ώρα» και ο Άδωνις Γεωργιάδης (βουλευτής της ΝΔ), όταν είπε: «Εάν λέγαμε όχι στο Μνημόνιο, οι συνέπειες για την Ελλάδα θα ήταν χειρότερες ακόμα και από Μικρασιατική καταστροφή»!

Ενισχυτικό του άκρατου νεοφιλελευθερισμού του Χατζηδάκη, είναι η συνεχιζόμενη συμμετοχή του στη Διοικούσα επιτροπή της ΜΚΟ «Ελληνικό Καραβάνι Αλληλεγγύης», μαζί με τον Αλέκο Αλαβάνο. Πιο συγκεκριμένα. Ο κ. Αλαβάνος, είχε χρησιμοποιήσει την ιδιότητά του ως μέλους της διοικούσας επιτροπής αυτής της ΜΚΟ, όταν πρωτοστάτησε ως εκπρόσωπός της, πριν λίγα χρόνια, υπερασπιζόμενος τους λαθρομετανάστες, στην κατάληψη της Νομικής Σχολής Αθηνών και ακολούθως, όταν αυτοί φιλοξενήθηκαν τον Φεβρουάριο στο μέγαρο «Υπατία». Είχε δε, δηλώσει: «…δεν είναι Έλληνας όποιος ζητάει την κατάργηση του ασύλου , όπως …ο κ. Σαμαράς». Αυτή η δήλωση Αλαβάνου ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από πλευράς ΝΔ και το γραφείο τύπου της, είχε εκδώσει πολύ σκληρή απάντηση: «ο κ. Αλαβάνος έφθασε σήμερα στην έσχατη πολιτική αθλιότητα να μοιράζει πιστοποιητικά ελληνικότητας».

Μετά την παραπάνω αναφορά, εγείρεται το ερώτημα: Πόσοι γνώριζαν, προφανώς ούτε η ΝΔ, πως ο Κωστής Χατζηδάκης ήταν μέλος της διοικούσας επιτροπής μαζί με τον Αλέκο Αλαβάνο και τον Παρασκευά Αυγερινό; Ο κ. Χατζηδάκης συμφωνούσε με τις δηλώσεις του κ. Αλαβάνου κατά του Σαμαρά; Είναι δυνατόν να συνυπάρχει, έστω και για καλό σκοπό, στην ίδια ΜΚΟ με τον κ. Αλαβάνο που, όπως φαίνεται, έχουν εκ διαμέτρου αντίθετες πολιτικές θέσεις και απόψεις; 
Τι είναι αυτό που τους ενώνει; 
Γιατί παραμένει στην ίδια ΜΚΟ ο Χατζηδάκης ή δεν τον παραιτεί ο Σαμαράς; 
Γιατί είναι πλέον ξεκάθαρο, πως ο νεοφιλελεύθερος Αλαβάνος είναι «ο πολιτικός λαγός» του νεοφιλελεύθερου Σαμαρά στο τρομοκρατικό προεκλογικό σύνθημα της ΝΔ, «ευρώ ή δραχμή», εισπράττοντας και τα «απόνερα» του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ίδρυση του κόμματός του!
http://www.karavani.gr/greek/identity/index.html
http://www.karavani.gr/greek/index.html
http://www.karavani.gr/

Κλείνοντας, θα θεωρήσω τελευταίο πολιτικό «κατόρθωμα» του κ. Χατζηδάκη, το οικονομικό στράγγισμα (μη δημοσίευση ισολογισμών) μικρών αλλά ελεύθερων και αδέσμευτων εφημερίδων, οι οποίες πρέπει να φιμωθούν. Πριν, όμως, ο νεοφιλελεύθερος δικτατορίσκος, λάβει την οριστική απόφαση καταργήσεως αυτών των δημοσιεύσεων θα πρέπει να λάβει υπόψη του πως πολλά από τα έσοδα ύπαρξής τους, αυτές οι εφημερίδες, τα αντλούσαν από τις δημοσιεύσεις ισολογισμών εταιρειών και έτσι, συντηρούντο πολλές οικογένειες δημοσιογράφων που απασχολούνται σε αυτές. Επιπρόσθετα, ας θυμηθεί την 15η Δεκεμβρίου 2010, όταν δέχτηκε άγρια επίθεση από αγνώστους, καθώς προσπαθούσε να βγει από τη βουλή, ενώ εξελισσόταν διαδήλωση κατά της οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης και διακομίστηκε αιμόφυρτος στο νοσοκομείο.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Το απογοητευτικό δεν είναι ότι υπάρχουν τέτοιου ήθους και είδους άνθρωποι, αλλά ότι υπάρχουν ψηφοφόροι που τους στέλνουν στη Βουλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μετά την" περιποίηση " του τον Δεκέμβρη 2010, προυσιάζει διαταραχές μνήμης. Συνεπώς, ό,τι και να
    του πείτε θα το λησμονήσει αμέσως. Μακάριος ο αμνήμων, πορεύεται στην οδό των νενομισμένων επιτυχιών του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΡΙΣΤΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΣΕ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΑΡΘΡΟ.

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]