Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

(Βίντεο) Βρετανοί: "Η κρίση έφερε την Τουρκία πιο κοντά στην Κύπρο"




Οι Βρετανοί "φτιάχνουν" κλίμα...

Στο παρακάτω ρεπορτάζ του βρετανικού Channel 4 για την κρίση στην Κύπρο ο δημοσιογράφος διασχίζει την πράσινη γραμμή για να δείξει εικόνες από την κατεχόμενη Κύπρο και την"ανερχόμενη 'οικονομία΄ της" που - όπως επισημαίνει το αγγλικό κανάλι - έχει ως προστάτη την Τουρκία.

Τα προβλήματα της (Ελεύθερης) Κύπρου μπορεί να αλλάξουν το νησί για πάντα τονιζει ο δημοσιογράφος. Όπως φαίνεται η κρίση στην Κύπρο κατάφερε να κάνει μόνο ενα πράγμα: να φέρει την Τουρκία πιο κοντά.

Στο ολιγόλεπτο ρεπορτάζ του Channel 4 τα πλάνα των καινούργιων αυτοκινητόδρομων στα κατεχόμενα, τα οποία χρηματοδοτεί η Τουρκία, δεν είναι η μόνη έκπληξη. Αυτό που τραβάει την προσοχή είναι οι τεράστιοι σωλήνες που βρίσκονται στην παραλία. Αυτοί οι σωλήνες, κατασκευασμένοι στην Κίνα, σύντομα θα μεταφέρουν πόσιμο νερό από την Τουρκία στα Κατεχόμενα. Κι έτσι, όπως επισημαίνει το ρεπορτάζ, οι Τουρκοκύπριοι θα έχουν το νερό και οι Ελληνοκύπριοι το φυσικό αέριο. Κάτι που όταν έρθει ώρα για συνομιλίες προς την επίλυση του κυπριακού θα βοηθήσει την τουρκική πλευρά.

Το γεγονός ότι το έδαφος δεν είναι πλέον σταθερό για τους Ελληνοκύπριους αφήνει τους Τούρκους να χαμογελάνε, τονίζει το αγγλικό ρεπορτάζ.

Ο 'ηγέτης' των Τουρκοκυπρίων Ιρσάν Κουτσούκ σε δηλώσεις του στο Channel 4 είπε οτι δεν έχει εκπλαγεί από το αποτέλεσμα - υπονοώντας ότι φταίει το κυπριακό πολιτικό σύστημα και ότι τώρα υπάρχουν καλές συνθήκες για την ένωση του νησιού, συμπληρώνοντας οτι οι καταθέτες είναι ευπρόσδεκτοι να βάλουν τα χρήματα τους στις τράπεζες που υπάρχουν στα κατεχόμενα!

Το ρεπορτάζ του Channel 4 γρήγορα όμως φτάνει στο συμπέρασμα που έχουμε σκεφτεί όλοι μας. Όλα τα γεγονότα της προηγούμενης βδομάδας φαίνεται λιγο δύσκολο να ήταν τυχαία.


  • Η συνάντηση Ομπάμα - Νετανιάχου 
  • Η συγγνώμη του Ισραήλ στην Τουρκία 
  • Η κατάπαυση του πυρός μεταξύ Κούρδων και Τούρκων
Οπότε, η Τουρκία έχει εξασφαλίσει την φιλία του Ισραήλ που ειχε παραταχθεί ως εταίρος της Κύπρου στο φυσικό αέριο και έχει συμφωνήσει με τους Κούρδους οι οποίοι έχουν μια απεριόριστη ποσότητα πετρελαίου που πρέπει να διασχίσει την Τουρκία. Όλα αυτά τα ακολούθησε και η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ που μάλλον απειλητικά δήλωσε ότι το φυσικό αέριο ως αντάλλαγμα σε οποιοδήποτε σχέδιο διάσωσης της Κύπρου θα ήταν "επικίνδυνο".

Το Channel 4 όμως καταλήγει με την Γερμανία και η κατάληξη είναι απλή. Σύμφωνα με το Channel 4 η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε συμφώνησαν ότι η Κύπρος δεν έχει καμία σημασία οικονομικά, ωστόσο φαίνεται πως για την Μέρκελ γεωπολιτικά η Κύπρος είναι ζωτικής σημασίας.

Και αυτός ίσως να είναι και ο μόνος λόγος που η Κύπρος έχει παραμείνει στο ευρώ

Αυτή η κρίση δεν έχει να κάνει με τράπεζες, ΑΤΜ και καταθέσεις. 




Πηγή: On Alert


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]