Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σκουριές: Οι κάτοικοι μιλούν για τρομοκρατία

Κινηματογραφική «απαγωγή» δύο κατοίκων της Ιερισσού από την Αστυνομία καταγγέλλει το Συντονιστικό Συλλόγων και Φορέων Σταγείρων - Ακάνθου κατά των μεταλλείων, κάνοντας λόγο για αστυνομική τρομοκρατία στην περιοχή μετά το περιστατικό της επίθεσης στο εργοτάξιο της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές. 
Οπως αναφέρουν, «μετά την πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια στην Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής, οι πρακτικές της Αστυνομίας έχουν ξεπεράσει κάθε έννοια νομιμότητας, συνταγματικότητας και ηθικής: συνεχείς αστυνομικές περιπολίες, παρακολουθήσεις πολιτών και κατατρομοκράτησή τους, έντονη παρουσία αστυνομικών σε δρόμους και πλατείες, τυφλές προσαγωγές και παράνομη λήψη γενετικού υλικού (DNA)». 
Σύμφωνα με το Συντονιστικό Συλλόγων και Φορέων κατά των μεταλλείων, οι πρακτικές αυτές δεν έχουν ως στόχο την εύρεση των δραστών των επεισοδίων στις Σκουριές, αλλά χρησιμοποιούνται «ως η μοναδική ευκαιρία τρομοκράτησης των πολιτών που είναι αντίθετοι στα σχέδια της καναδικής Eldorado Gold».

Πληροφορίες από την περιοχή ήθελαν τους δύο προσαχθέντες να... εξαφανίζονται για ώρες μετά την προσαγωγή τους, χωρίς κανένας -ούτε οι δικηγόροι ούτε οι δικοί τους άνθρωποι- να γνωρίζει πού βρίσκονταν, μέχρι που εμφανίστηκαν, κάνοντας με τη σειρά τους λόγο για ανάκριση απουσία δικηγόρων και χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

«Καλούμε την κυβέρνηση, τα κόμματα και τους βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου, καθώς και κάθε θεσμικό φορέα εντεταλμένο για την τήρηση της νομιμότητας να διασφαλίσουν τα κατοχυρωμένα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών. Καλούμε φορείς και ευαίσθητους πολίτες σε συμπαράσταση για να προστατευτούν τα δικαιώματά μας για τη υγεία, τη ζωή και το μέλλον της περιοχής μας» καταλήγει το Συντονιστικό σε ανακοίνωσή του.

Εν τω μεταξύ χθες το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) τάχθηκε με ανακοίνωσή του υπέρ της υλοποίησης των επενδύσεων στις Σκουριές και στο Πέραμα της Θράκης για την εξόρυξη χρυσού, επισημαίνοντας ότι οι έρευνες του ινστιτούτου, που χρηματοδοτήθηκαν με χρήματα του ελληνικού λαού, απέδειξαν ότι με βάση τις σημερινές τιμές για τα εμπορεύσιμα μέταλλα και προϊόντα εμπλουτισμού που θα προκύψουν η συνολική αξία των γνωστών μεταλλευμάτων ξεπερνά τα 25 δισ. ευρώ.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Ποιούς ακριβώς καλείτε να υπερασπιστούν τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών; Α! μάλιστα, τώρα σωθήκατε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οταν καταλαβη ο αρθρογραφος οτι η Πατριδα ειναι υπο κατοχη και το κοινοβουλιο ειναι κατοχικο , ας ξαναγραψη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]