Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επικίνδυνοι καταπατητές

Το τουρκικό κράτος είναι μια αυθαίρετη, ετοιμόρροπη κατασκευή σε καταπατημένο «οικόπεδο», του οποίου οι νόμιμοι κτήτορες είναι οι λαοί και οι φυλές της Μ. Ασίας και της Ανατολίας. Το συγκολλητικό υλικό που υπάρχει στους αρμούς τούτου του κιτς οικοδομήματος είναι το αίμα των γενοκτονημένων μειονοτήτων, που υπέστησαν επί αιώνες την ασιατική βαρβαρότητα - πρώτα του αδηφάγου οθωμανισμού και ύστερα του κεμαλικού ναζισμού.

Τώρα, εν όψει της ανακήρυξης της ελληνικής ΑΟΖ και της προετοιμασίας για την εκμετάλλευση των πιθανώς αξιοποιήσιμων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων και φυσικού αερίου, η Τουρκία «προκήρυξε» ως δικά της θαλάσσια «οικόπεδα» περιοχές που συμπίπτουν με τις ελληνικές!

Πάγια τακτική των θρασύτατων εκπροσώπων των εξουσιαστικών δομών της γείτονος είναι ο εθνικός παρασιτισμός, η υφαρπαγή και η λεηλασία. Είτε αυτά γίνονται με το ξίφος και τη φωτιά είτε με την απόπειρα καταπάτησης «οικοπέδων» που δεν τους ανήκουν.

Πολύ ορθά, αν και με καθυστέρηση, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών κατέθεσε ρηματική διακοίνωση στον ΟΗΕ, απαντώντας έτσι στην τουρκική απόπειρα ιδιοποίησης περιοχών που καλύπτουν μέρος της ελληνικής υφαλοκρηπίδας νοτίως της Ρόδου και του Καστελορίζου.

Ωστόσο, το μείζον ζήτημα στην ανάσχεση των τουρκικών αξιώσεων δεν είναι τόσο η επιδέξια διπλωματία όσο η στιβαρή εθνική άμυνα. Ολα τα επιχειρήματα και το «δίκιο» του κόσμου αν έχει μια χώρα, δεν θα μπορέσει να τα αξιοποιήσει αν δεν διαθέτει εμφανή, αποδείξιμη δύναμη αποτροπής: Πολεμική Αεροπορία, Στρατό και Πολεμικό Ναυτικό, με υψηλό ηθικό, καταρτισμένα στελέχη και καλά συντηρημένο εξοπλισμό.

Τα τελευταία μέρη της ελληνικής εξίσωσης, λόγω Μνημονίου, τείνουν να «θολώσουν». Χαρακτηριστική της οικτρής οικονομικής κατάστασης των υπερασπιστών της πατρίδας μας είναι η ανακοίνωση που εξέδωσε το συντονιστικό συμβούλιο των τριών ενώσεων απόστρατων αξιωματικών.

Εκεί αναφέρεται ότι «η τρόικα έχει στοχοποιήσει τις Ενοπλες Δυνάμεις και σκοπεύει στην όσο το δυνατόν φτωχοποίησή τους, με επακόλουθο την μείωση του αξιόμαχού τους και της αποτρεπτικής τους ισχύος με την ανοχή των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση».

Ακούει κανείς;


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]