Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι Τούρκοι το παρατραβάνε - Τώρα διεκδικούν 16 νησιά

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις σχετικά με το κυρίαρχο καθεστώς των ελληνικών νησιών στο Αιγαίο, με την διαφορά ότι τώρα τα «παράνομα κατεχόμενα» από την Ελλάδα νησιά, σύμφωνα με τους Τούρκους, έγιναν δεκαέξι, δηλαδή αυξηθήκαν από τα τρία που διεκδικούσαν πριν λίγες μέρες.

Την σκυτάλη των τουρκικών προκλήσεων πήρε τώρα ο Kamer Genç, βουλευτής του Λαϊκού κόμματος της τουρκικής αντιπολίτευσης, της περιοχής του Tunceli. Ο εν λόγω
Τούρκος βουλευτής σε δηλώσεις που έκανε στην μεγάλης κυκλοφορίας τουρκική εφημερίδα, Vatan, υποστήριξε ότι η Ελλάδα κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και όλων των διεθνών συνθηκών, έχει εισβάλει και κατέχει παράνομα περί τα δεκαέξι νησιά του ανατολικού Αιγαίου και της ανατολικής Μεσογείου. Τα νησιά αυτά, σύμφωνα με τις τουρκικές απόψεις, ανήκουν δικαιωματικά στην Τουρκία. Μάλιστα ο Kamer Genç επικαλείται τις συνθήκες της Λοζάννης, του 1923, καθώς και την συνθήκη των Παρισίων, του 1947, για να δικαιολογήσει τις τουρκικές απόψεις, χωρίς βέβαια να μας εξηγεί από που βγάζει αυτά τα αυθαίρετα συμπεράσματα γιατί οι συνθήκες αυτές έχουν καθαρίσει με σαφή τρόπο την ελληνικότητα αυτών των νησιών.

Σύμφωνα λοιπόν με τον Τούρκο βουλευτή, τα νησιά Kouyn, Hurşıt, Fornoz, Eşek, Nergizçik, Bulamaç, Kalolimnos, Keçi, Sakarcılar Koçbaba, Ardacık, δηλαδή τα νησιά, Οινούσσες, Φιμενα, Φούρνοι, Αγαθονήσι, Άρκη, Φαρμακονήσι, Καλόλημνος, Πλατιά, Κυρά Παναγιά, Γυαλί, Σύρνα και τα ανήκοντα στην ανατολική Μεσόγειο, νότια της Κρήτης, (εκεί που τελευταία έχουν ανακαλυφθεί τα τεράστια ενεργειακά κοιτάσματα), Gavdos, Dhia, Dionısades, Gaidhouronisi, Koufonisi, Γαύδος, Δία, Διονισιάδες, Γαιδουρονήσι, Κουφονήσι, κατέχονται παράνομα από την Ελλάδα

Μάλιστα ο Kamer Genç ισχυρίζεται ότι η τουρκική κυβέρνηση έχει στα χέρια της πρόσφατες μελέτες που αποδεικνύουν την παράνομη ελληνική κατοχή αυτών των νησιών και ότι τα νησιά αυτά ανήκουν δικαιωματικά στην Τουρκία. Απευθυνόμενος δε στον Τούρκο πρωθυπουργό, Ταΐπ Ερντογάν, ζητά να μάθει τι ενέργειες έχει κάνει στις συνομιλίες του με τους Έλληνες για να διεκδικήσει την τουρκική κυριαρχία αυτών των νησιών.

Όλα αυτά επιβεβαιώνουν ότι οι Τούρκοι στήνουν μια «πολύ ωραία ατμόσφαιρα» στο επικείμενο ταξίδι του κ Σαμαρά στην Άγκυρα, που θα γίνει στις 4 Μαρτίου, στα πλαίσια του «Συμβούλιου Ελληνοτουρκικής Συνεργασίας».

Κατά τα άλλα ο Ερντογάν διεκδικεί, όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, και το… βραβείο Νόμπελ ειρήνης, προς μεγάλη ζήλεια του δικού μας, του ΓΑΠ. Εμείς όμως, μην τυχόν και χάσουμε κάποιο επεισόδιο από τα τουρκικά σήριαλ.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. AMA ΣΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΚΑΜΜΙΑ ΧΙΛΙΑΔΑ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]