Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κύπρος: Μετά την στρατιωτική, έρχεται η οικονομική ομηρία

Eίναι γνωστό πως ο Χριστόφιας, έχοντας προβεί σε σημαντικές παραχωρήσεις στις συνομιλίες με τους Τουρκοκύπριους, έχει υποθηκεύσει τον επόμενο πρόεδρο της Κύπρου για λύση χειρότερη του σχεδίου Ανάν, του οποίου -θυμίζουμε- φανατικός υπέρμαχος ήταν και ο Νίκος Αναστασιάδης. Είναι ελπιδοφόρος η τοποθέτηση του έτερου υποψήφιου προέδρου Γιώργου Λιλλήκα, ότι δεν δεσμεύεται από τις υποχωρήσεις Χριστόφια και θα επανατοποθετήσει το κυπριακό στη σωστή βάση της εισβολής - κατοχής. Διότι τώρα υπάρχει ένα ισχυρό ''κίνητρο'' για τέτοια ''λύση'' του κυπριακού: Ότι με τη ''λύση'' θα επιτευχθεί η γοργή εκμετάλλευση του φυσικού αερίου, μέσω ...αγωγού προς την Τουρκία! 
 
Οι απαιτήσεις των υποψήφιων δυτικών δανειστών θα πιέσουν την Κύπρο, ώστε ο νέος πρόεδρος να συρθεί στην υπογραφή ενός Μνημονίου που θα οδηγεί στην υποθήκευση του ενεργειακού της πλούτου. Ο νέος πρόεδρος, που μάλλον θα είναι ο Νίκος Αναστασιάδης, έχει δηλώσει πρόθυμος να υπογράψει το Μνημόνιο. Το πιό επικίνδυνο όμως: Ο Αναστασιάδης είχε ταχθεί υπέρ της μεταφοράς του φυσικού αερίου της Κύπρου και του Ισραήλ στην Ευρώπη, μέσω ψευδοκράτους και Τουρκίας!

Η Κύπρος έχει οδηγηθεί από την τραγική ανεπάρκεια του Χριστόφια και των υπουργών του σε οδυνηρό αδιέξοδο. Τα μεγέθη καθιστούν το κυπριακό χρέος μη βιώσιμο, και η Λευκωσία κινδυνεύει να χάσει  το στρατηγικής σημασίας όπλο των υδρογονανθράκων. Αν το Βερολίνο καταστεί βασικός παίκτης στη διαχείριση της κρίσης χρέους της Κύπρου, θα θελήσει να αποκτήσει πρόσβαση στην εκμετάλλευση των φυσικών πόρων της.

Αιχμάλωτη στρατιωτικά των Τούρκων, η Κύπρος θα γίνει και αιχμάλωτη οικονομικά των δανειστών. Κι έτσι, θα είναι ευάλωτη όσο ποτέ στις πιέσεις που αναμένεται να κλιμακωθούν την επαύριον των εκλογών για εξεύρεση ''λύσης'' στο κυπριακό.

Μιας ''λύσης'' που θα απενοχοποιεί την Τουρκία, θα ανοίξει πάλι τις ευρωτουρκικές σχέσεις και θα ΝΑΤΟποιήσει το νησί, υποθηκεύοντας ταυτόχρονα τον φυσικό της πλούτο στην χρηματοπιστωτική ''αυτοκρατορία'' και στις ''αγορές''.

Να η σημασία του να αναδειχθεί ηγέτης στην Κύπρο που θα αποκρούσει, με τους κατάλληλους χειρισμούς και συμμαχίες, όλη αυτή τη σύνθετη εξίσωση, μια εξίσωση διάλυσης και καθυπόταξης στα γνωστά κέντρα, του κυπριακού Ελληνισμού.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]