Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η κυβέρνηση απαξιώνει τη Βουλή

Ξεπέρασε κάθε όριο η απαξιωτική στάση με την οποία αντιμετωπίζουν εσχάτως τα κυβερνητικά στελέχη τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, καθώς χθες από τις 12 επίκαιρες ερωτήσεις που υπήρχαν στο πρόγραμμα οι 11 ακυρώθηκαν, με τους υπουργούς να δηλώνουν κώλυμα.

Για την ακρίβεια, όχι απλώς οι υπουργοί, αλλά ολόκληρη η πολιτική ηγεσία οκτώ υπουργείων, η οποία προφανώς θεώρησε ότι Παρασκευή πρωί όλο και κάτι καλύτερο θα είχε να κάνει από το να πάει στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, δεν απαντήθηκαν ερωτήσεις που αφορούσαν αρμοδιότητες των υπουργείων Ανάπτυξης, Αγροτικής Ανάπτυξης, Οικονομικών, Εργασίας, Υγείας, Δικαιοσύνης, Δημόσιας Τάξης και Παιδείας.

Οσα απαράδεκτα συνέβησαν χθες με τη συζήτηση μίας και μόνο επίκαιρης ερώτησης προκάλεσαν την οργή του προέδρου της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος, διαβλέποντας και αυτός την τάση απαξίωσης του θεσμού της Βουλής από την κυβέρνηση, θα απαντήσει με διαμαρτυρία στου Μαξίμου για τις απουσίες των υπουργών.

Ολοι τώρα ελπίζουν μετά την παρέμβαση του προέδρου της Βουλής οι υπουργοί να συνετιστούν και να κοπεί στη ρίζα της η θλιβερή εικόνα μιας Βουλής υπό διάλυση, με σχεδόν μηδενικό νομοθετικό έργο από τον Ιούνιο (εκτός από το πολυνομοσχέδιο - μνημόνιο 3) και την εβδομαδιαία ακύρωση του 40% των επίκαιρων ερωτήσεων βουλευτών.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο για απαξίωση του θεσμού του Κοινοβουλίου από την κυβέρνηση. «Συσκέπτεστε και αποφασίζετε κεκλεισμένων των θυρών. Εχετε αγνοήσει το δικαίωμα των βουλευτών σε διαβούλευση, σε συζήτηση. Σήμερα, ένα ακόμη κρούσμα. Για ακόμη μία φορά δεν ήλθαν οι υπουργοί να απαντήσουν σε επίκαιρες ερωτήσεις. Εχετε απαξιώσει το ίδιο το Κοινοβούλιο» είπε χαρακτηριστικά.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]