Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Άγριο ξύλο στη Βουλή των Σκοπίων - Η αντιπολίτευση καλεί τον λαό σε εξέγερση

  • Υπό τον κίνδυνο της άμεσης κατάρρευσης του καθεστώτος Γκρούεφσκι ζουν τα γειτονικά Σκόπια
  • Η αντιπολίτευση εγκατέλειψε την βουλή και ο Μπράνκο Τσερβένκοφσκι κάλεσε τον λαό να εξεγερθεί κατά του Γκρούεφσκι
  • Αναμένονται σημαντικές εξελίξεις τις επόμενες ημέρες, αφού ξεκίνησε και "δραστηριοποίηση" των αλβανικών κομμάτων
Η Βουλή της ΠΓΔΜ, με συνοπτικές διαδικασίες και με απόντες τους περισσότερους βουλευτές της αντιπολίτευσης, υιοθέτησε πριν από λίγο τον προϋπολογισμό της χώρας για το 2013.
Υπέρ του σχεδίου του προϋπολογισμού που κατέθεσε η κυβέρνηση ψήφισαν 65 βουλευτές της συμπολίτευσης και κατά 4 βουλευτές αλβανικών αντιπολιτευόμενων κομμάτων.

Η συνεδρίαση της Βουλής για τη συζήτηση και ψήφιση του προϋπολογισμού διήρκεσε μόλις 35 λεπτά.

Οι βουλευτές του αντιπολιτευόμενου συνασπισμού υπό τη «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM) του Μπράνκο Τσερβένκοφσκι ανέφεραν τι η ασφάλεια της Βουλής τους απώθησε βιαίως από την αίθουσα της ολομέλειας. Εικόνες από τους διαδρόμους της Βουλής δείχνουν κάποιους βουλευτές της αντιπολίτευσης να μεταφέρουν στα χέρια τραυματισμένους συναδέλφους τους από την επέμβαση της ασφάλειας της Βουλής και άλλους βουλευτές με σχισμένα πουκάμισα.


Προηγουμένως, η ασφάλεια της Βουλής απομάκρυνε και τους δημοσιογράφους από τα δημοσιογραφικά θεωρεία του κοινοβουλίου.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Δημοσιογράφων της ΠΓΔΜ Νάσερ Σελμάνι έκανε λόγο για «πρωτοφανή ενέργεια» παρεμπόδισης του δημοσιογραφικού έργου επισημαίνοντας ότι για πρώτη φορά στην κοινοβουλευτική ιστορία της χώρας απαγορεύτηκε στους δημοσιογράφους να καλύψουν τις εργασίες του νομοθετικού σώματος.

Νωρίτερα σήμερα, βουλευτές της αντιπολίτευσης προσπάθησαν να εμποδίσουν την έναρξη της συνεδρίασης της ολομέλειας για την εξέταση του σχεδίου του προϋπολογισμού. Η συνεδρίαση διεκόπη προσωρινά και συνεχίστηκε κι ολοκληρώθηκε λίγο αργότερα.

Έξω από τη Βουλή της ΠΓΔΜ συνεχίζονται οι αψιμαχίες μεταξύ υποστηρικτών της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, με την αστυνομία να προσπαθεί να τους κρατήσει σε απόσταση ασφαλείας και την ατμόσφαιρα να παραμένει ηλεκτρισμένη.
Παράλληλα, υποστηρικτές της κυβέρνησης πέταξαν πέτρες και μπουκάλια στα γραφεία του αντιπολιτευόμενου SDSM, στα Σκόπια. 

Πραξικόπημα καταγγέλλει ο Γκρουέφκσι

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, πριν από λίγο, κατηγόρησε τον αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μπράνκο Τσερβένκοφσκι για απόπειρα πραξικοπήματος κατά της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης της χώρας.


Ο κ. Γκρούεφσκι σημείωσε ότι η προσπάθεια του κ. Τσερβένκοφσκι να προκαλέσει, σήμερα, αναταραχή στη χώρα απέτυχε παταγωδώς και εμποδίστηκε από τους ίδιους τους πολίτες της χώρας που βγήκαν στους δρόμους για να αποδοκιμάσουν τον αρχηγό της αντιπολίτευσης.


«Πολιτικοί από την εποχή του Καντάφι δεν έχουν καμία τύχη και έφθασε η ώρα να περάσουν στην Ιστορία», είπε ακόμη ο Νίκολα Γκρούεφσκι αναφερόμενος στον Μπράνκο Τσερβένκοφσκι
Σχετικά με τα επεισόδια που σημειώθηκαν σήμερα εντός και εκτός της Βουλής, ο κ. Γκρούεφσκι συνεχάρη την αστυνομία και την ασφάλεια της Βουλής που διατήρησαν την τάξη και απέτρεψαν το ενδεχόμενο να λάβουν αυτά ευρύτερες διαστάσεις.

Ακόμη, ο κ. Γκρούεφσκι εξέφρασε τη λύπη του για το ατυχές, όπως το χαρακτήρισε, γεγονός απομάκρυνσης των δημοσιογράφων από τα δημοσιογραφικά θεωρεία της Βουλής, κατά την σημερινή συζήτηση για την έγκριση του προϋπολογισμού της χώρας.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]