Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΗΠΑ: Αναδιοργάνωση της Στρατιωτικής Υπηρεσίας Πληροφοριών




Η Στρατιωτική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ (DIA) θα αποστείλει εκατοντάδες νέους κατασκόπους σε όλον τον κόσμο στα πλαίσια ενός φιλόδοξου σχεδίου δημιουργίας παγκόσμιου δικτύου πληροφοριοδοτών που θα ανταγωνίζεται σε μέγεθος την CIA, σύμφωνα με δημοσίευμα της “Washington Post”. 

Στόχος του έργου, όπως αναφέρεται, είναι η μετατροπή της DIA σε ένα σύγχρονο δίκτυο πληροφοριών, ανάλογο της CIA λόγω των νέων αναδυόμενων απειλών της τελευταίας δεκαετίας. 

Η διεύρυνση της DIA θα γίνει με τη προσθήκη 1.600 κατασκόπων σε πολλές χώρες του κόσμου και αυτή η δραστηριότητα είναι ένα νέο πεδίο για αυτήν την υπηρεσία πληροφοριών. 

Αμερικανοί αξιωματούχοι λένε ότι η επέκταση του δικτύου θα γίνει σε ένα χρονικό ορίζοντα πενταετίας και θα συμπληρωθεί από μια νέα γενιά ερευνητών. 

Σύμφωνα με το Πεντάγωνο προτεραιότητες της Υπηρεσίας Πληροφοριών μεταξύ των άλλων είναι οι ισλαμιστές μαχητές στην Αφρική, το εμπόριο όπλων από τη Βόρειο Κορέα και το Ιράν, καθώς και ο εκσυγχρονισμός του κινεζικού στρατού. 

Γενικά, με τη συγκρότηση του νέου δικτύου πληροφοριών και σε συνδυασμό με τη CIA, οι ΗΠΑ, ιδιαίτερα μετά την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου, έχουν αναπτύξει ένα δίκτυο πληροφοριών χωρίς προηγούμενο από άποψη μεγέθους. 

Το σχέδιο αυτό αντανακλά την προτίμηση της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών και του ιδίου του Μπαράκ Ομπάμα, με έμφαση στην κατασκοπεία και στις μυστικές ενέργειες με εφαρμογή συμβατικών δυνάμεων. 

Σε αντίθεση με τη CIA, η υπηρεσία πληροφοριών του Πενταγώνου – Defence Intelligence Agency- δεν επιτρέπεται να διεξάγει μυστικές επιχειρήσεις που υπερβαίνουν τα όρια της συλλογής δεδομένων, όπως επιθέσεις με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, πολιτικό σαμποτάζ και εξοπλισμό σε αντάρτες. 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]