Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στην Ελλάδα τιμωρούν και φορολογούν τις οικογένειες με παιδιά και επιδοτούν τα γαϊδούρια...

Τις μέρες αυτές γίνεται συζήτηση σχετικά με το νέο Φορολογικό νομοσχέδιο. Έναν νόμο που εκτός της φοροκαταιγίδας που επιφυλάσσει στους πολίτες, διαταράσσει και την κυβερνητική συνοχή των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Σαμαρά, λόγο της κατάργησης του αφορολογήτου για τα παιδιά, αλλά και από την νέα πρόταση για φορολόγηση με 45% για τα εισοδήματα πέραν των 26.000€.

Δυστυχώς ο πρωθυπουργός, καθώς και όσοι υπουργοί προέρχονται από τη Νέα Δημοκρατία, ξέχασαν πολύ γρήγορα τις προεκλογικές υποσχέσεις και εξαγγελίες, για μείωση στους φορολογικούς συντελεστές και στήριξης στις πολύτεκνες οικογένειες.

Στο δρόμο της ΕΘΝΙΚΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ που έχουν αποφασίσει, με άλλοθι την οικονομική κρίση, προσπαθούν να ξεκληρίσουν από τον Ελλαδικό χώρο τους Έλληνες.

Μια προσπάθεια στην οποία απέτυχαν διαχρονικά, οι ορδές των Βαρβάρων που μας κατέκτησαν, μας υποδούλωσαν για πολλά χρόνια, αλλά στη συνέχεια μας σεβάστηκαν για την Ιστορία και των Πολιτισμό μας.

Σήμερα οι πολιτικοί μας, παρόλο που δηλώνουν Έλληνες και δίνουν όρκο στο να τηρούν το Ελληνικό Σύνταγμα, με τις πράξεις τους και τις αποφάσεις συμβάλουν στην καταστροφή της Ελληνικής Κοινωνίας, στην διατάραξη της συνοχής της και στην εξαφάνιση της Ελληνικής οικογένειας.

Τρανό παράδειγμα η νομοθετική πρόταση που προβλέπει τα παιδιά σαν τεκμήριο πλουτισμού και αναγάγει τους πολύτεκνους κροίσους.
Σήμερα ο κάθε πολύτεκνος θα πρέπει να αισθάνεται σαν τους γνωστούς κροίσους, ανάγοντας το κάθε παιδί του σαν κότερο, ιδιωτικό αεροσκάφος, πολυτελές αυτοκίνητο και διαμέρισμά στο Μονακό, κ.α.
Θα πρέπει να ανεχθούμε την πολιτική αναισθησία του κάθε λογής τεχνοκράτη που απαρτίζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και την αφωνία των βουλευτών που στηρίζουν με την ψήφο τους αυτές τις επιλογές.

Παρόλα αυτά η κυβέρνηση, δεν είναι αστείο αλλά πραγματικότητα, στα πλαίσια δράσης 3.1 του μέτρου 2.1.4 «Γεωργοπεριβαλλοντικές Ενισχύσεις», που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό δημόσιο, επιδοτεί τις απειλούμενες φυλές ζώων συμπεριλαμβάνοντας και τους Όνους.
Δηλαδή τιμωρεί τις οικογένειες που επέλεξαν να κάνουν πολλά παιδιά και επιδοτεί τις οικογένειες που εκτρέφουν Γαϊδούρια...
(Αναζήτηση στο Διαύγεια του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με αριθμό ΑΔΑ: Β44ΓΒ-2ΩΧ).

Δεν θα αναφερθώ σήμερα για την προγραμματική συμφωνία των κομμάτων που απαρτίζουν την κυβέρνηση, σχετικά με την σταδιακή επαναφορά του αφορολόγητου στα 12.000€.
Άλλωστε δεν είναι και το μοναδικό που στην κυβερνητική πορεία ξεχάστηκε.
Όμως στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι γνωστό ότι υπάρχει αφορολόγητο όριο στην φορολογία εισοδήματος, ανάλογο σε κάθε χώρα, και οι συντελεστές για τα μεσαία εισοδήματα είναι πολύ μικρότερα από αυτά που επιχειρεί να θεσμοθέτηση η κυβέρνηση.

Σε χώρες που δεν υπάρχει αφορολόγητο ποσό, έχουν θεσπίσει την έκπτωση φόρου, όπως σήμερα προβάλει το Υπουργείο Οικονομικών, σε συνάρτηση με τον αριθμό των φυσικών προσώπων που απαρτίζουν την κάθε οικογένεια.

Στην Ιρλανδία π.χ. για το κάθε φυσικό πρόσωπο προβλέπεται έκπτωση φόρου 1.650€ και στην Ολλανδία 2.033€ για κάθε μέλος της οικογένειας.

Στην Ελλάδα, τα γνωστά φορολογικά υποζύγια (Μισθωτοί και Συνταξιούχοι) για άλλη μια φορά θα υποστούν τα βάρη της Φοροκαταιγίδας, παράλληλα με τις μειώσεις που έχουν υποστεί κατΆ εφαρμογή των Μνημονιακών νόμων.

Οι γνωστοί Φοροφυγάδες, για άλλη μία φορά, θα βρεθούν στο απυρόβλητο της εφορίας, γιατί το πολιτικό προσωπικό της χώρας δεν θέλει να πατάξει την φοροδιαφυγή.

Γιατί εάν πραγματικά ήθελε, θα έθετε σε εφαρμογή τόσο την φοροκάρτα που έχει νομοθετήσει όσο και την πλήρη απαλλαγή από το ετήσιο εισόδημα των δαπανών που ο καθένας μας πραγματοποιεί και καταθέτει με την φορολογική δήλωση.

Πραγματικά θα ήμουν σύμφωνος να φορολογηθώ σαν οικογένεια, για το ετήσιο κέρδος που θα προέκυπτε, εάν είχα το δικαίωμα να προσκομίσω όλες τις αποδείξεις για τις δαπάνες που πραγματοποιούσα και στο τέλος προέκυπτε ένα ποσό για αποταμίευση.

Το σίγουρο είναι, ότι εάν ο οικογενειακός μας προϋπολογισμός ήταν ένας ισολογισμός μια Μονοπρόσωπης Εταιρείας Περιορισμένης Ευθύνης, τότε θα υπήρχε αναγνώριση και αφαίρεση των δαπανών π.χ. :

- για ενοίκια ή Τραπεζικά Δάνεια, ενώ σήμερα καταργείται το αφορολόγητο των τόκων στα στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας.
- θα υπήρχε αναγνώριση και αφαίρεση από τα έσοδα των δαπανών για ενέργεια, τηλεπικοινωνίες, έξοδα κίνησης κ.α., ενώ στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς δεν προβλέπετε.
- θα υπήρχε επιστροφή ΦΠΑ για αγορές που θα πραγματοποιούσαμε, που δυστυχώς για μισθωτούς και συνταξιούχους δεν αφαιρούνται ούτε οι αποδείξεις αγορών.

Σήμερα μια οικογένεια και προπάντων οι πολυμελείς, κάνουν περισσότερες αγορές, πληρώνουν περισσότερο ΦΠΑ και στην φορολογική εκκαθάριση μεγαλύτερο ετήσιο φόρο.
Αυτή είναι η Ελλάδα σήμερα. Η Ελλάδα που τιμωρεί τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, εξαθλιώνει τις οικογένειες με παιδιά και Επιδοτεί τα ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ...

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΔΕΗ, μέλος ΔΑΚΕ Αχαΐας
Πολύτεκνος 6932637029

Υ.Σ. Θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη από τα τετράποδα γαϊδούρια τα οποία και έχουν προσφέρει πολλά στον τόπο μας, πολύ περισσότερα από κάποια δίποδα.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]