Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το 2013 να γίνει η χρονιά των Ελλήνων

Το 2013 έχουμε μία πολύ σοβαρή υποχρέωση που δεν σηκώνει αναβολή: Να διώξουμε το σκοτάδι και να ξαναφέρουμε το φως και την δημοκρατία στην πατρίδα μας. Είναι η ευκαιρία μας και το χρέος μας στην ιστορία. Είναι η μάχη που ιστορικά οι Έλληνες δίνουν για τα δικαιώματα όλων των λαών, όλων των ανθρώπων. Η Ελλάδα υπήρξε πάντα η πηγή του φωτός.  
Ο Μαραθώνας 2013 θα δώσει την ευκαιρία σε όλους μας να συμμετέχουμε στο γράψιμο της ιστορίας. Ο τόπος ορίστηκε για να συνεχίσουμε την προγονική πορεία, για να σταθούμε άξιοι στο προγονικό χρέος, για να περπατήσουμε και πάλι περήφανοι ως Έλληνες...

Όλοι περιμένουμε από το νέο χρόνο να μας φέρει κάτι σπουδαίο, να μας επαναφέρει στην δημοκρατία, να εκδιώξει σαν κακό όνειρο την εξαθλίωση που χτυπά την πόρτα του γείτονα ή που μπήκε ήδη στο σπίτι μας. Περιμένουμε από το νέο χρόνο να μας δώσει όλα εκείνα που επιτρέψαμε να μας πάρουν... Όμως, το σημαντικότερο, το σπουδαιότερο, που κρύβουμε όλοι μέσα στην ψυχή μας, είναι η ελευθερία που όλα δείχνουν πως θα χάσουμε μέσα σε αυτή τη χρονιά που έρχεται.

Και το ερώτημα, που όλοι μας αποφεύγουμε είναι: 
Τι θα κάνουμε αυτό το νέο χρόνο εμείς για εμάς; 
Τι θα κάνουμε αυτή τη χρονιά που δεν κάναμε τις προηγούμενες; 
Τι θα κάνουμε για να σταματήσουμε την καταστροφική μας;

Κανείς δεν θα μας χαρίσει αυτά που ποθεί να μην έχουμε. Μόνο εμείς μπορούμε να σταθούμε σε μία γραμμή, ο ένας δίπλα στον άλλο και πιασμένοι χέρ με χέρι, με μία φωνή και όλοι μαζί να παλέψουμε, να αγωνιστούμε και να απαιτήσουμε την επαναφορά στα αυτονόητα, την επαναδημιουργία ενός συντεταγμένου πραγματικά δημοκρατικού κράτους, που θα σέβεται τους πολίτες του, που θα λειτουργεί με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του συνόλου των πολιτών και θα αποτελεί μία σύγχρονη και ουσιαστική τομή για την επαναγέννηση της δημοκρατίας που σήμερα δεν κατοικεί στην χώρα που γεννήθηκε, στην Ελλάδα.

Ο Μαραθώνας 2013 είναι η γραμμή που όλοι καλούμαστε να βρεθούμε ενωμένοι για να αντιπαλέψουμε ενάντια σε εκείνους που επιθυμούν τον εξανδραποδισμό μας.
Ο Μαραθώνας 2013 είναι ο ιστορικός τόπος όπου θα σταθούμε περήφανοι και θα στείλουμε το μήνυμα στους λαθροκυβερνώντες:
Παραδώστε τα κλειδιά της χώρας που με ατιμία αποκτήσατε.
Παραδώστε τα, επειδή το απαιτεί ο κυρίαρχος λαός.
Παραδώστε τα στο όνομα της δημοκρατίας που σκυλεύσατε, στο όνομα της ιστορίας που χαλκεύσατε, στο όνομα των νεκρών που δημιουργήσατε, στο όνομα των αγέννητων κτητόρων της πατρίδας μας, που έχει πληρώσει με ποταμούς αίματος το χρέος της προς την ελευθερία.
Ο Μαραθώνας 2013 περιμένει όλους τους Έλληνες, να σταθούν εκεί που η σύγχρονη ιστορία απαιτεί: στο σταυροδρόμι του φωτός, στον τόπο όπου τα ιδανικά της δημοκρατίας και της ελευθερίας απέδειξαν την ανωτερότητά τους.

Η ιστορία μας καλεί σε έναν αγώνα έντιμο και ηθικό. 
Σε έναν αγώνα που επιτάσσει το χρέος όλων μας απέναντι στην πατρίδα.
Σε έναν αγώνα που έδιναν πάντοτε πρόθυμα οι Έλληνες. 
Μαραθώνας 2013, το δικό μας χρέος, η δική μας τιμή, η δική μας μάχη...

Κωνσταντίνος 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

9 σχόλια :

  1. Χρονια πολλα!στο ιστολογιο...με ευχες για το νεο ετος και στοχο,το να διωξουμε το σκοταδι,να ξαναφερουμε το φως και την Δημοκρατια στον τοπο μας...ΜΑΡΑΘΩΝ 13...ολοι μαζι,ενωμενοι μια γροθια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή Χρονιά! Καλή Λευτεριά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κυριε ,ναι ολοι μαζι μακρυα απο κομματικες αγκυλωσεις κ.τ.λ.: Πως θα αντιμετωπισετε τα πολυ καλοοργανωμενα και ευκαταστατα ,σκληροτρχηλα κομματα, με ιστορια δεκαδων ετων -κοντα στον αιωνα -τοσο οταν θα ξεκινησουμε τον αγωνα ,οσο και μετα οταν τον κερδισουμε ; ( Εχω την αισθηση οτι εκτιματε τη συζητηση )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αγαπητε,χωρις να υπεραπλουστευω τα πραγματα,τα κομματα ειναι σαν τα αυτοκινητα,ας υποθεσουμε μια φεραρι τελευταιο μοντελο,σκληροτραχηλη,καλα οργανωμενη,τα παντα ολα,για να παει στην σωστη κατευθυνση και απο τον σωστο δρομο,με τον σωστο χειρισμο χρειαζεται ο σωστος οδηγος,και αυτος θα ειναι επιλογη σου.

      Διαγραφή
    2. Ας μην φοβομαστε τα σκουληκια .
      Τα αφεντικα τους ειναι το "προβλημα" .

      Διαγραφή
  4. "Το 2013 να γίνει η χρονιά των Ελλήνων..."...100%...ΕΙΔΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΣΙΓΟΥΡΗ...ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΔΕΔΟΜΕΝΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Aς μη γινόμαστε πικρόχολοι και κυνικοί τέτοιες μέρες. Το σκοτάδι έρχεται πάντα πριν από το φως. Θα διαβούμε το πρώτο για να οδηγηθούμε στο δεύτερο. Χρόνια πολλά και καλή χρονιά, Κωνσταντίνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όλα καλά, αλλά η κίνηση 2013 Μαραθών δεν έχει, νομίζω να κάνει με αυτά μόνο. Στο κάτω-κάτω Έλληνας λέω είμαι και εγώ, Έλληνας και ο Σαμαράς, ο Βαρδινογιάννης, ο Στουρνάρας και ο Λάτσης κ.α. Οι διαφορές μας με αυτούς που έχουν κακοποιήσει την Ελλάδα δεν είναι εθνικές, αλλά ταξικές. Από τη μία έχουμε την ελληνική και την παγκόσμια ελίτ και από την άλλη τους πολλούς αδύναμους, που είναι μακρυά από τα κέντρα οικονομικής και πολιτικής δύναμης. Αν το κίνημα του Μαραθώνα προσανατολισθεί στην, λανθασμένη κατά εμένα, ελληνοκεντρική φιλολογία, κινδυνεύει να καταλήξει στις αγκαλιές ακροδεξιών και χρυσαυγίτικων ιδεολογιών και να καπελωθεί ή να γίνει γραφικό. Στο κάτω κάτω στο Μαραθώνα δεν μπορούν να συμμετέχουν και Έλληνες μή ελληνικής καταγωγής; Μήπως τα δικά μας προβλήματα δεν αντιμετωπίζουν και στην Πορτογαλία ή την Ισπανία; Κάποτε οι λαοί πρέπει να ενωθούν ενάντια στο χρηματοπιστωτικό εφιάλτη, μακάρι αυτό να ξεκινήσει από την Ελλάδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. http://agioiapostoloiartas.blogspot.de/2013/01/blog-post_9.html

    9 Ιαν 2013




    Η ΕΥΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Η ΧΑΡΙΣ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ ΣΕ ΝΕΟ ΠΟΝΗΜΑ ΤΗΣ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗΣ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑΣ



    Έρχομαι ο στοργικός Πατήρ

    για να σας ενισχύσω

    τέκνα μου αγαπητά

    στην αγκαλιά μου να σας κλείσω.




    Βλέπετε γύρω σας πολλά

    απ' τους πολιτικούς σας

    και βιώνετε καθημερινά

    τους δύσκολους καιρούς σας.




    Όλοι αναρωτιόσαστε

    η Ελλάδα πως θα πάει

    κι αν οι φόροι οι επόμενοι

    θα είναι πιο μεγάλοι.




    Δύσκολη είναι η κατάσταση

    γιατί οι κυβερνώντες

    ξεπούλησαν ότι απέμεινε

    ακόμα και τους στρατιώτες.




    Τι άλλο θέλετε να σας πω

    τέκνα μου αγαπημένα;

    Πονάω κι εγώ μαζί με εσάς

    πως φθάσατε σε χέρια ξένα!!




    Η ύλη σας ξελόγιασε

    και χάσατε το μυαλό σας

    όλα τα ποδοπατήσατε

    ακόμα και τον Χριστό σας.




    Τώρα θρηνείτε δυνατά

    για το κατάντημα σας

    για την πείνα, την ανεργία σας,

    για την υπερηφάνειά σας.




    Αντί όμως να φτάνετε

    σε τέτοια απελπισία

    κλείνατε γόνυ όλοι σας

    ελάτε στην εκκλησία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]