Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η κατάσταση δεν είναι “το πουλάκι τσίου”



Tου Ευάγγελου Σταυριανάκη


Μου θυμίζουν κάποια λόγια των βουλευτών το γνωστό πια σε όλους “το πουλάκι τσίου”.  Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με πουλιά αλλά  με αετούς. Αυτοί που ψήφισαν το μνημόνιο και θεωρούν του εαυτούς  τους ως πολεμιστές για το καλό της Ελλάδας  καλύτερα να σκεφτούν ότι έχουν προδώσει το ελληνικό λαό πολλές φορές προτού λαλήσει ο πετεινός.

Είναι λογικό να μην θέλει κανείς να συνεχιστεί η κρίση. Αυτό που είναι μη λογικό είναι ο τρόπος που θέλουν να το πετύχουν. Ο καθένας θα μπορούσε να κόψει μισθούς και συντάξεις και να αυξήσει την φορολογία. Με την διαφορά  ότι αυτοί που τα έκαναν αυτά δεν είχαν το θάρρος να το πουν και ρίχνουν το φταίξιμο στην τρόικα.

Η πολιτική βρίσκει λύσεις εκεί που δεν μπορεί να βρει η οικονομία. Η πολιτική είναι το εργαλείο που φτιάνει την μηχανή οικονομία. Επέλεξαν να την βάλουν στο ρελαντί. Ακόμα χειρότερα κόβουν και την βενζίνη, απαραίτητη να λειτουργήσει η μηχανή.

Οι αετονύχηδες της παγκόσμιας οικονομίας είναι εδώ και είναι πραγματικότητα το ξεπούλημα. Ο ελληνικός λαός δεν θα είναι πια κυρίαρχος στον τόπο του. Από οικονομικής πλευράς όλοι το γνωρίζουμε. 

Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι ότι ο ελληνικός πληθυσμός γερνάει. Οι γεννήσεις έχουν μειωθεί, κυρίως για οικονομικούς λόγους.  Ο ελληνικός πληθυσμός σε μια δεκαετία θα αποτελεί μειονότητα. Ελάχιστοι μιλούν για αυτό το σοβαρό ζήτημα. Το θέμα δεν είναι μόνο κοινωνικό αλλά και οικονομικό, αφού θα δουλεύουν λίγοι για να πληρώνουν τις συντάξεις των πολλών μέσω των εισφορών.

Η κατάσταση δεν είναι καθόλου “τσίου” . Τα πράματα είναι πολύ σοβαρά, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο. Ας το αναλογιστούν όλοι αυτοί που φέρουν ευθύνη και είναι υπεύθυνοι απέναντι στο ελληνικό λαό.

Πηγή: Free Pen
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Γνωρίζουμε για την βόμβα του δημογραφικού αλλά πάνε να μας κάνουν να την ξεχάσουμε βομβαρδίζοντάς μας με οικονομικές ειδήσεις που ανακυκλώνονται κάθε 10-15 ημέρες με τον πιο βλακώδη τρόπο. Κι εμείς τσιμπάμε, υπνωτιζόμαστε και χάνουμε την ουσία που λέει ότι χανόμαστε αριθμητικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]