Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πρόβλημα με το ΣΔΟΕ αντιμετωπίζουν αρτοποιοί της Ξάνθης που διανέμουν δωρεάν κουλούρια σε μαθητές που υποσιτίζονται

Στην Ξάνθη του 2012, στα 20 δημοτικά σχολεία της περιοχής, καταγράφονται 210 μαθητές που υποσιτίζονται και, όπως αναφέρει ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Σάββας Μελισσόπουλος, πρόκειται για παιδιά που προέρχονται από ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, με τον έναν ή και τους δύο γονείς άνεργους.

Αν η είδηση αυτή δείχνει τις δραματικές συνέπειες της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, εντυπωσιακή είναι και η επώνυμη καταγγελία του κ. Μελισσόπουλου, ότι οι αρτοποιοί της περιοχής που διανέμουν δωρεάν κουλούρια στους μικρούς μαθητές αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με το ΣΔΟΕ, επειδή δεν κόβουν παραστατικά πώλησης.
 
Το θέμα αυτό απασχόλησε τη Βουλή, με ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλη Καπερνάρου, ο οποίος κάλεσε τον υπουργό Οικονομικών να απαντήσει πώς θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα.
 
Στον βουλευτή απάντησε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι το ΣΔΟΕ, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, πραγματοποιεί ελέγχους σε επιχειρήσεις κάθε είδους και μορφής, προκειμένου να εξεταστεί η συμμόρφωσή τους με τη φορολογική νομοθεσία, συμπεριλαμβανομένης και της έκδοσης των αναγκαίων παραστατικών σε περιπτώσεις δωρεάν διανομής αγαθών.
 
Εκτός από τους 210 μαθητές από τα δημοτικά σχολεία της Ξάνθης που έχουν δηλωθεί ότι υποσιτίζονται, ακόμα 62 μαθητές έχουν δηλωθεί από το σχολείο της Σταυρούπολης, 15 μαθητές από το σχολείο Αβδήρων και δύο στα νηπιαγωγεία, ενώ έντεκα μαθητές καταγράφηκαν στον δήμο Τοπείρου.
 
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]