Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το πρόβλημα δεν είναι αυτοί που μιλούν αλλά αυτοί που ακούν χωρίς να μιλούν!

Του Παναγιώτη Τσολάκη 
 
Εδώ και τρία χρόνια (ας μην πάμε πολύ πίσω) μιλάνε ειδικοί επί παραγγελία, σχολιαστές με αναλύσεις επί παραγγελία, πολιτικοί προεπιλεγμένοι επί παραγγελία, σωτήρες παρασκευασθέντες επί παραγγελία, μέσα ενημέρωσης που παράγουν ειδήσεις επί παραγγελία για να επιβληθεί η «δημοκρατία» των νομοθετικών διαταγμάτων κατά παραγγελία! 
Παπαγαλάκια, δημοσιογραφικά και πολιτικά, ειδικά εκπαιδευμένα στην διαμόρφωση της κοινής γνώμης και άλλοι, ως μυθολογικά όντα, να δημιουργούν κλίμα κοινωνικής φοβίας και τρόμου κατά παραγγελία!

Όλοι αυτοί που κανείς δεν γνωρίζει πόση είναι η αμοιβή τους, κυρίως η κρυφή, μιλάνε, αναλύουν και προτείνουν! (σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες χρήσεως που εκδίδουν οι κατασκευαστές!). Αυτή που δεν μιλάει καθόλου, παρά μόνο ακούει, είναι η κοινωνία!

Μίλησε ο πρωθυπουργός της χώρας πριν τρία χρόνια για να πει στην κοινωνία ότι η χώρα βρίσκεται πλέον στην αγκαλιά του μνημονίου, για την προστασίας της!
Ο Βιασμός της και μάλιστα μέσα από ένα ερωτικό – τροϊκανό – τρίγωνο ονομάστηκε ΣΩΤΗΡΙΑ! 


Τότε δεν μίλησε η κοινωνία. Δεν εναντιώθηκε, δεν μίλησε, δεν το απέρριψε. Ούτε όταν ο βιασμός συνεχίστηκε και επί του δεύτερου πρωθυπουργού, δεν μίλησε και δεν εναντιώθηκε. Η σιωπή συνεχίστηκε και επί τρίτου πρωθυπουργού, όταν ο βιασμός συνεχίστηκε και μάλιστα και παρά φύση!

Η Εθνική κυριαρχία παραχωρήθηκε. Η κοινωνία δεν μίλησε. Τα εργασιακά στην χώρα ρυθμίστηκαν μεσαιωνικά. Δεν μίλησε η κοινωνία. Το κράτος πρόνοια καταργήθηκε. Βασικά ήδη πρώτης ανάγκης έγιναν απρόσιτα για μεγάλο μέρος της κοινωνίας. Ενέργεια, θέρμανση, φάρμακα. Η ανεργία σαρώνει και οι απολύσεις αυξάνουν. Η κοινωνία δεν μίλησε!

Ξένοι επίτροποι και ειδικοί οργώνουν την Ελλάδα και ετοιμάζουν ειδικές οικονομικές ζώνες, που συγκρινόμενες με παρελθούσες περιόδους, δεν απέχουν από τα καταναγκαστικά έργα, σε ότι αφορά συνθήκες εργασίας, μισθών και δικαιωμάτων!
Η κοινωνία εξακολουθεί να μην μιλάει και να μην αντιδράει!


Εξακολουθούν να μιλάνε για λύση του προβλήματος όλοι αυτοί που δημιούργησαν και συμμετείχαν στην γένεση του προβλήματος.
Ήμασταν παιδιά, γίναμε νέοι, περνάμε στην ωριμότητα και μονίμως ακούμε και βλέπουμε τους ίδιους ανθρώπους να μας διοικούν σε όλα τα επίπεδα, τοπικό και εθνικό και να δηλώνουν ξεδιάντροπα πως αγωνίζονται για την κοινωνία!

Η ερώτηση είναι μία προς όλους αυτούς: Πως τότε η κοινωνία έφτασε σε έσχατα σημεία κατάπτωσης! Υπάρχει απάντηση;

Είναι επιτακτική ανάγκη, οι νέοι αυτής της χώρας, να στείλουν όλους αυτούς σε αγρανάπαυση και μαζί με αυτούς θα πάνε σε αγρανάπαυση και τα μνημόνια και όλα τα διατάγματα που εξαθλιώνουν την κοινωνία. Διαφορετικά όλα τα παράσιτα και τα τρωκτικά θα συνεχίσουν να λυμαίνονται τους καρπούς που η κοινωνία καλλιεργεί και παράγει!

Και μιας που ο πρωθυπουργός δήλωσε πως την Ελλάδα την κτύπησε πυρηνική βόμβα, (ποιος την κατασκεύασε, ποιος και γιατί την πυροδότησε κύριε πρωθυπουργέ θα μας πείτε;) είναι η ώρα οι νέοι να γίνουν το ωστικό κύμα που θα σαρώσει όλη την σαπίλα, όλη την διαφθορά και όλους εκείνους που σχεδίασαν και εποπτεύον την καταστροφή της χώρας και της κοινωνίας για να αρπάξουν ανενόχλητοι τα ασημικά!


Αν χρέος όλων μας είναι η σωτηρία της χώρας και της κοινωνίας, τότε στο «προσκλητήρι των καιρών» που αναφέρει ο Παλαμάς, είναι επιτακτική ανάγκη οι νέοι να δηλώσουν παρών. Οι άλλοι αποδείχτηκαν ανάξιοι και απόντες! Γιατί αν ήταν άξιοι και παρόντες δεν θα βρισκόταν η χώρα σε αυτήν την δίνη.

Ακόμα κι αυτήν την ώρα, την ώρα που στην Ευρώπη έπεσαν οι μάσκες και ξεσκεπάστηκαν τα πρόσωπα, υπάρχουν ηγέτες που εξακολουθούν να είναι πιόνια που τα χρησιμοποιούν οι «παίχτες» όπου τους βολεύει στην σκακιέρα.

Δεν πάρθηκε και δεν θα παρθεί απόφαση για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους
έως ότου κάποιοι ηγέτες εξασφαλίσουν εκ νέου την πρωθυπουργική τους καρέκλα!! Το ομολογούν τόσο κυνικά, την ώρα που αυτοκτονεί και πεινάει λαός σε όλη την νότια Ευρώπη κι αντί να γίνουν ταύροι εν υαλοπωλείο, οι υποτακτικοί, τα πιόνια, όχι αγρόν αγοράζουν, αλλά πατρίδες εκχωρούν!


Σε αγρανάπαυση τώρα! Είναι το λιγότερο που τους αξίζει. 
Τώρα είναι η ώρα, σε εκείνους που μας έχουν γραμμένους, εντός και εκτός συνόρων, να τους δείξει η νέα γενιά και την δική της γραφή! 

Η χώρα χρειάζεται αυτήν την ώρα πολιτικούς, που δεν θα πηδάνε την μισή Αθήνα, την κοινωνία ολόκληρη, αλλά χρειάζεται εραστές της ελευθερίας για να υψώσουν την εικόνα του ανθρώπου, όπως επιτάσσει η ματωμένη ιστορία αυτής της χώρας!

Είναι οι καιροί δύσκολοι ή μήπως εμείς δεν ακούμε το προσκλητήρι των καιρών!
Είναι καιρός να επιβάλλει η νέα γενιά την αληθινή δημοκρατία και τα μηνύματά της στην πράξη.



Εμείς οι αντιπρόσωποι του λαού, μην ξεχνούμε ότι οφείλουμε να συμβουλευόμαστε και όχι να υποτάσσουμε την κοινή γνώμη. 
Είμαστε οι εκπρόσωποι του λαού. Όχι ο κυρίαρχος λαός. Μιραμπώ
 
Ακούνε οι αντιπρόσωποι του λαού!! 

Τους βάλανε φραγή (οι δημοκράτες) σε αυτά τα δημοκρατικά μηνύματα γιατί κοστίζουν ακριβά. 
Τα μνημονικά είναι δωρεάν κι έχουν και προσφορές!

-->
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]