Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σαμαράς - Πρωθυπουργός σε ένα πολίτευμα σε σήψη


Χθες φάνηκε στη Βουλή ποιο ακριβώς είναι το πολίτευμα της Ελλάδας. Φάνηκε πως όταν χαλαρώσει η αρχηγική πίεση πάνω στους βουλευτές, τότε οι συνειδήσεις απελευθερώνονται.

Μέσα σε όλα αυτά ο κ. Σαμαράς εξακολουθεί να είναι ένας πρωθυπουργός “φάντασμα”. Ένας πρωθυπουργός σκιά σε στυλ Παπαδήμου, απλά για να τελειώνει η αναληφθείσα υπόθεση. Καμία δήλωση δεν ακούσαμε από… το Μέγαρο Μαξίμου για την συμπεριφορά ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ. Ενώ καταψηφίστηκε η πρόταση της κυβέρνησης, έκαναν σαν να μην κατάλαβαν τι συμβαίνει. Αν όμως δεν ψήφιζε την πρόταση κάποιος βουλευτής της ΝΔ, τώρα θα έκανε παρέα στον κ. Νικολόπουλο. Η απόλυτη πολιτική σήψη.

Πρέπει να αντιληφθούμε όλοι ότι το πολίτευμα που έχουμε δεν είναι δημοκρατικό. Είναι ολοκληρωτικά πρωθυπουργοκεντρικό. Για να λειτουργήσει αυτό το πολίτευμα θα πρέπει ο πρωθυπουργός να ελέγχει την πλειοψηφία της Βουλής με τη μορφή «στρατιωτικού λόχου». Επομένως, η όποια αδυναμία αυταρχισμού του πρωθυπουργού, οδηγεί σε αδυναμία και του ίδιου του πολιτεύματος.

Χρειαζόμαστε λοιπόν το ταχύτερο ένα άλλο πραγματικά δημοκρατικό πολίτευμα που θα βάζει την ίδια την κοινωνία στα κέντρα λήψης των αποφάσεων και θα αποτελεί ασπίδα στην επίθεση των τοκογλύφων.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. δηλαδη τι; λαοκρατια και λαικα δικαστηρια;
    Οι περισσοτεροι που περιφερεστε στα blogs ειστε νεοι και δεν ξερετε τι σημαινει αναρχια.Οταν τη ζησετε στο πετσι σας, μαζι με την εξεγερση των μεταναστων, μαζι με τρομοκρατικα χτυπηματα, μαζι με δολοφονιες και πυρκαγιες, σε σκοταδι και χωρις νερο και στη διαθεση του καθε εγκληματια και ανωμαλου, χωρις ιατρικη περιθαλψη και σε μεγαλη ΠΕΙΝΑ, τοτε η επιστροφη και η μετανοια δεν θα εχουν νοημα.Το μυαλο τοδωσε ο Θεος για να σκεφτεται και να κρινει.Ξεχασα να πω οτι στην Αργεντινη που τα εζησα ολα αυτα [και δεν τα ειπα ολα]δεν ειχαμε απεναντι και τους Τουρκους να καιροφυλακτουν.Κοιταξτε μηπως αντι για διαδηλωσεις εκτονωσης με μουντζες, βρεθειτε σε κανενα υποβρυχιο η πυραυλακατο η να δειτε αν λειτουργουν οι νεες γεφυρες που παρελαβε η Τουρκια στον Εβρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφήστε την τρομοκρατία. Επί Ζολώτα, μια χαρά δούλευε το κράτος χωρίς εκλεγμένη κυβέρνηση. Καλύτερα από πάντα, ο κάθε υπάλληλος μια χαρά ξέρει τη δουλειά του και με αίσθημα ευθύνης ανταποκρίνεται μια χαρά, χωρίς να έχει πιέσεις από κανένα βουλευτή ή υπουργό.
      Το ότι δε θα έχουμε Βουλή με 300 τεμπέληδες δε σημαίνει ότι ο αστυνομικός δε θα πηγαίνει στη δουλειά του, ο εφοριακός στο γραφείο του, ο δάσκαλος στο σχολειό του, ο τροχονόμος στη θέση του, ο δικαστής στην έδρα του και όλοι οι προϊστάμενοι αυτών δε θα φροντίζουν για την έννομη λειτουργία των υπηρεσιών τους. Μόνο οι πολιτικοί θα επιζητούν την ανωμαλία, για να αποδείξουν ότι μας είναι απαραίτητοι.

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]