Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αστυνομικοί Ροδόπης: "Είμαστε θύματα λεκτικής και σωματικής βίας από λαθρομετανάστες"!

 
Θύματα λεκτικής και σωματικής βίας από μετανάστες έχουν πέσει, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι, αστυνομικοί της Ροδόπης που έχουν επιφορτιστεί με τη φύλαξη των περίπου 500 λαθρομεταναστών, που παραμένουν μέχρι και σήμερα στην Αστυνομική Σχολή Κομοτηνής.

Όπως διαβάζουμε στο ThrakiToday, η πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης κα Σταυρούλα Τζατζανά λέει ότι στο χώρο της Αστυνομικής Σχολής, που κρατούνται οι μετανάστες, γίνονται συχνές και πυκνές εξεγέρσεις τις οποίες οι αστυνομικοί λόγω έλλειψης δύναμης αλλά και της ακαταλληλότητας του χώρου δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν. 

Παρά τις δεσμεύσεις του Υπουργείου για άμεση επαναλειτουργία της Σχολής και ταυτόχρονη απομάκρυνση των παράνομων μεταναστών απ' αυτή,

μέχρι και σήμερα 500 μετανάστες κρατούνται στις εγκαταστάσεις της Σχολής, η οποία δεν πληροί τις προδιαγραφές, όπως επανειλημμένως έχει επισημανθεί, για να λειτουργεί ως Κέντρο Κράτησης ενώ την φύλαξη των λαθρομεταναστών έχουν αναλάβει μόλις 25 αστυνομικοί υπάλληλοι.

Ήδη βρισκόμαστε πολύ κοντά στην επίσημη ημερομηνία διεξαγωγής της ορκωμοσίας των νεοσύλλεκτων δόκιμων αστυφυλάκων για την τρέχουσα ακαδημαϊκή περίοδο και ο μεγαλύτερος όγκος των μεταναστών δεν έχει απομακρυνθεί από τους κοιτώνες της Σχολής.

Οι Αστυνομικοί Υπάλληλοι της Ροδόπης κρούουν τον κώδωνα για το ενδεχόμενο της παράλληλης λειτουργίας της Σχολής ως Κέντρο Κράτησης Λαθρομεταναστών και ως Σχολή Δόκιμων Αστυφυλάκων, διαμηνύοντας προς πάσα κατεύθυνση πως αυτό τους βρίσκει αντίθετους ενώ εμφανίζονται πρόθυμοι να προσφύγουν ακόμη και στη δικαιοσύνη.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]