Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στο φως η έκθεση της τρόικας: 32,6 δισ. επιπλέον θα χρειαστεί η Ελλάδα


Στο φως της δημοσιότητας έρχεται μέσω του πρακτορείου Bloomberg η πολυαναμενόμενη έκθεση της τρόικας για την ελληνική οικονομία!

Η έκθεση, όπως είχε αναφέρει νωρίτερα ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, έχει φτάσει στις Βρυξέλλες από το βράδυ της Κυριακής και θα δοθεί μόνο στους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης.

Σύμφωνα λοιπόν με το κείμενο της έκθεσης η Ελλάδα μπορεί να χρειαστεί πρόσθετη χρηματοδότηση, ύψους 15 δισ. ευρώ, το 2014, καθώς και άλλα 17,6 δισ. ευρώ τη διετία 2015-2016, αναφέρει το δημοσίευμα του Bloomberg.

Ακόμα η τρόικα επισημαίνει στην έκθεσή της ότι η διετής επιμήκυνση του προγράμματος θα περιορίσει τον αντίκτυπο των οδυνηρών μέτρων λιτότητας, που υιοθέτησε η ελληνική κυβέρνηση, ανταποκρινόμενη στο αίτημα των δανειστών για την εκπλήρωση των δεσμεύσεων της Αθήνας προς τους εταίρους της.

Η τρόικα κάνει λόγο για «αισθητή βελτίωση», ωστόσο επισημαίνει ότι «οι κίνδυνοι στην εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος παραμένουν μεγάλοι».

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πηγή του γερμανικού κοινοβουλίου που επικαλείται η Wall Street Journal, η γερμανική βουλή θα μπορούσε να ψηφίσει για την βοήθεια προς την Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα.

Πηγή newsbomb.gr

Σχόλιο ιστολογίου:  Και για όσους δεν κατάλαβαν τι ακριβώς σημαίνει αυτό, πρέπει να τους τονίσουμε πως μπαίνουμε σε μία περίοδο που θα σημαδευτεί από δύο κυρίαρχα χαρακτηριστικά: τις συνεχείς πιέσεις για εφαρμογή και άλλων πρπόσθετων μέτρων, αλλά και την συνεχή αγωνία για ύπαρξη ενός "τυχαίου γεγονότος" που θα καταστρέψει την χώρα και θα επιτρέψει στους "δανειστές" της να βάλουν χέρι σε όλα (λόγω του γνωστού Αγγλικού Δικαίου)...
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]