Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η κυβέρνηση πουλάει 113 ακίνητα στο εξωτερικό

  • Στουρνάρας: "Με χρεοκοπία βγαίνουν στο σφυρί ακίνητα μας στο εξωτερικό"
  • Reuters: Στο σφυρί 113 ακίνητα παγκοσμίως βγάζει το Ελληνικό Δημόσιο - Τα 64 βρίσκονται στην Ευρώπη, τα 26 στην Αφρική, τα 14 στην Αμερική, τα 8 στην Ασία και 1 στην Αυστραλία - Από όλα τα ακίνητα που έχει η Ελλάδα στον πλανήτη 1 μόλις είναι νοικιασμένο! 

Δηλαδή, πρέπει να υποθέσουμε –σύμφωνα με τα λεγόμενα Στουρνάρα- πως η Ελλάδα έχει ήδη χρεοκοπήσει; Μήπως πρέπει να μπει φραγμός στα λεγόμενα του τοποθετημένου υπουργού ή μήπως πρέπει η κυβέρνηση να γίνει ειλικρινής;

Διεθνή πλειστηριασμό για 113 ακίνητα που βρίσκονται διασκορπισμένα και στις πέντε ηπείρους του πλανήτη προωθεί η κυβέρνηση για να γεμίσει τα άδεια κρατικά ταμεία. Πρόκειται για κτίρια που στεγάζουν πρεσβείες, προξενεία, διπλωματικές κατοικίες αλλά και κληροδοσίες που τείνουν να καταστραφούν από την αχρησία, εξαιτίας της έλλειψης κονδυλίων που απαιτούνται για την συντήρηση τους.

Για το λόγο αυτό άλλωστε το ελληνικό δημόσιο επέλεξε τις περισσότερες από τις προξενικές κατοικίες να τις παραχωρήσει σε πρέσβεις, ενώ από τα εκατοντάδες ακίνητα που διατηρεί το ελληνικό κράτος σε ολόκληρο τον πλανήτη μισθωμένο είναι μόλις ένα!

Αυτό βρίσκεται στην Ρώμη και συγκεκριμένα στην διασταύρωση των οδών Romagna 42 και Sardegna153, δίπλα στην villa Borgeshe που συνιστά μία από τις πιο ακριβές περιοχές της Ιταλικής πρωτεύουσας. Στην απέναντι πλευρά του ακινήτου, επιφανείας 475 τετραγωνικά μέτρα, είναι ο ποταμός Τίβερης που βρίσκεται το Βατικανό.

Στελέχη της κυβέρνησης κάνουν λόγο για ένα πραγματικό στολίδι που δικαιολογεί επάξια το υψηλό αντίτιμο του ενοικίου που καταβάλει ο ιδιοκτήτης του στο ελληνικό Δημόσιο.

Το ίδιο βέβαια δεν ισχύει και για τα υπόλοιπα 63 ακίνητα που βρίσκονται στον ευρωπαϊκό χάρτη. Τα περισσότερα από αυτά είναι κενά και η κυβέρνηση έχει ήδη κινήσει τις διαδικασίες για την πώληση τους μέσω του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ)

Η κρίση χρέους που μαστίζει την Ευρώπη έχει «παγώσει» το ενδιαφέρον των επενδυτών παρά το γεγονός ότι αρκετά κτίρια βρίσκονται σε περιοχές «φιλέτα». Σε αυτή την ζώνη, η οποία συγκεντρώνει και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των επενδυτών περιλαμβάνεται ακίνητο 950 τ.μ. που βρίσκεται στο κέντρο του Λονδίνου (Hollande Park), στη δεύτερη ακριβότερη συνοικία της βρετανικής πρωτεύουσας.

Υψηλής εμπορική αξίας είναι και το προς πώληση ακίνητο των 3.600 τ.μ. στις Βρυξέλλες, το κτίριο των 7.000 τ.μ στο Βελιγράδι και το 15.000 τ.μ. ακίνητο στο Μόναχο της Γερμανίας.

Ακίνητο μεγάλης αξίας έχει η Ελλάδα και στην πόλη του φωτός στο Παρίσι. Η πρεσβεία της χώρας βρίσκεται στην οδό Rue Auguste Vacquerie 17 κοντά στο δάσος της Βουλόνης.

Στη Σμύρνη, το ελληνικό προξενείο βρίσκεται σε ιδιόκτητο κτίριο επί της οδού Αtaturk Caddesi νούμερο 262 στην ιστορική παραλία της Σμύρνης.

Η χώρα διαθέτει ακίνητα και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, μεταξύ των οποίων είναι: Αυστρία, Βέλγιο, Ισπανία, Βουλγαρία, Γαλλία, Γεωργία, Δανία, Ελβετία, Ιρλανδία, Σερβία, Κροατία, Κύπρο, Λουξεμβούργο, Μ. Βρετανία, Νορβηγία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Πολωνία, Πορτογαλία, Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (FYROM), Ρουμανία, Σλοβενία, Τσεχία, Τουρκία και Φινλανδία.
Η κρατική περιουσία δεν εξαντλείται στην Ευρώπη. Το ελληνικό δημόσιο διαθέτει 8 κτίρια σε 5 Ασιατικές χώρες και για τα οποία έχει ήδη μπει «πωλητήριο». Αυτά βρίσκονται σε Γεωργία (4 ακίνητα) Αρμενία, Ισραήλ και Ιράν.

Αγοραστές ψάχνει το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων και για τα 26 κτίρια που είχαν στεγάσει προξενεία και πρεσβείες στην Αφρικανική ήπειρο. Εντύπωση πάντως προκαλούν τα 5 ακίνητα που βρίσκονται στο Κονγκό συνολικής επιφανείας 12.069 τ.μ, τα 6 στην Τυνησία τα 2 στην Ζιμπάμπουε και το 1 στην Κένυα. Ξεχωρίζουν τα 7 κτίρια στην Αίγυπτο που δεσπόζουν σε Κάιρο και Αλεξάνδρεια.

Επενδυτές αναζητούνται και για τα 8 κτίρια τα οποία «φιλοξενούσαν» διπλωμάτες και πρέσβεις σε Βοστώνη, Νέα Υόρκη και Σαν Φρανσίσκο. Στο «σφυρί» βγαίνει και το ακίνητο των 25.000 τ.μ. στην Βραζιλία, το 1 ακίνητο στην πόλη του Μεξικού και τα 2 στον Καναδά συνολικής επιφανείας 3.368 τ.μ.

Σε πλειστηριασμό βγαίνει και το ακίνητο που στεγάζει το ελληνικό προξενείο στην πόλη Καμπέρα της Αυστραλίας.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]