Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ποιος κυβερνά στη Θράκη;

Το χωριό Σώστης του Ν. Ροδόπης, όπου ο Τούρκος πρόξενος απείλησε τον ιμάμη που δεν προσκυνάει στο προξενείο και στον ψευτομουφτή Κομοτηνής

Μετά τα τελευταία δημοσιεύματα, είναι πλέον πασιφανές πως ένα περίεργο μίγμα διακυβέρνησης υπάρχει στη Θράκη. Και αυτή είναι μία διαπίστωση που πηγάζει από τα καταγεγραμμένα μέχρι στιγμής γεγονότα, αλλά και τις εγγράφως κατατιθέμενες (μέσω της μηνύσεως του ιμάμη του Σώστη Κομοτηνής) εξελίξεις. Και στην δημιουργία αυτού του μίγματος της άτυπης συγκυβέρνησης, οι ευθύνες βαρύνουν κυρίως την Ελληνική πολιτεία, η οποία είτε από φοβικότητα των πολιτικών, είτε από την άγνοια του κράτους των Αθηνών, είτε όμως και λόγω της παράξενης τοποθέτησης των αυτοδιοικητικών παραγόντων, έχει γίνει κατορθωτό κάτω από ένα καθεστώς ανεξήγητης ανοχής, να παραχωρείται σταδιακά και σιωπηλά η Θράκη στις ορέξεις και τις… διαταγές του εκάστοτε τούρκου προξένου της Κομοτηνής.

Το μέγα ζητούμενο δεν είναι να εντοπιστεί το πρόβλημα, αφού αυτό έχει διαγνωσθεί εδώ και χρόνια. Το πρόβλημα είναι το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής και για την ακρίβεια, οι παράνομες «παρεμβολές» του στην άσκηση εσωτερικής πολιτικής στην Ελλάδα. Όμως, είναι γνωστή η επιθυμία της Άγκυρας για την δημιουργία μίας de facto αμφισβήτησης της Ελληνικής κυριαρχίας στην Θράκη. Και με γνώμονα τον συγκεκριμένο σκοπό, έχει δημιουργήσει μία σειρά από μετρήσιμους στόχους, που η ικανοποίησή τους θα σημάνει μία τεράστια διπλωματική νίκη για την Άγκυρα και μία εθνική ήττα που θα ξεπερνά τα όρια του τραγικού για την Αθήνα.

Οι τελευταίες εξελίξεις, που αφορούν τον διωγμό, την τρομοκράτηση και την απόπειρα επιβολής της θέλησης του τούρκου προξένου σε έναν Έλληνα πολίτη (πομάκο μουσουλμάνο και ιμάμη στο χωριό Σώστης του Ν. Ροδόπης), αποτελεί αν μη τι άλλο μία -χωρίς υπεκφυγές ή προκαλύψεις- ξεκάθαρη παρέμβαση του τούρκου προξένου στην Θράκη και στην Ελληνική εσωτερική πολιτική. Πριν λίγο καιρό, ο υπουργός Εξωτερικών κ. Αβραμόπουλος, είχε δηλώσει μέσα στην Ελληνική Βουλή πως γνωρίζει για την ύπαρξη παρακράτους και παρακρατικών ομάδων που δρουν στην Θράκη. Σήμερα αποδεικνύεται πως το παρακράτος αυτό έχει στηθεί από την Άγκυρα και διοικείται από τον τούρκο πρόξενο, ο οποίος διαθέτει έναν αριθμό μηχανισμών και εργαλείων, επιβολής της τουρκικής ισχύος, οι οποίοι και ουσιαστικά επιβάλουν τους σχεδιασμούς της Άγκυρας μέσα από ένα κλίμα ανείπωτης τρομοκρατίας έναντι Ελλήνων μουσουλμάνων πολιτών που κατοικούν στην περιοχή.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια (και με βάση το πρόσφατο γεγονός επιχείρησης τρομοκράτησης του ιμάμη) ο τούρκος πρόξενος κινείται ανεξέλεγκτα, παραβιάζοντας σειρά από διπλωματικούς κανόνες και σχετικές διακρατικές συμφωνίες που του επιβάλλονται, θέτοντας ξεκάθαρα τους κανόνες από την δική του πλευρά, έχοντας απέναντί του ένα ανεπαρκές, δυσκίνητο και φοβικό Ελληνικό κράτος.
Γιατί -εφόσον είναι σαφείς οι κανόνες που ορίζουν τις μετακινήσεις του εκάστοτε τούρκου προξένου- κινείται εκτός των εθνικών οδών, εκθέτοντας τον εαυτό του σε κινδύνους που δύνανται να δημιουργήσουν κατακόρυφη αύξηση της έντασης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας;
Ποιος και πως θα καλύψει την πιθανότητα ενός τροχαίου ατυχήματος του τούρκου προξένου, αφού ο ίδιος επιλέγει –παρανόμως- να κινείται εκτός των εθνικών οδών, στις οποίες προσφέρεται η ασφάλεια του Ελληνικού κράτους για τις μετακινήσεις αυτές;
Γιατί οι αρμόδιες υπηρεσίες ασφάλειας δεν φροντίζουν να ενημερώσουν επαρκώς την τους κυβερνώντες από την Αθήνα (αν και είμαστε βέβαιοι πως έχει υπάρξει πληθώρα σχετικών ενημερωτικών εγγράφων προς τους αρμόδιους υπουργούς), έτσι ώστε να υπάρξει η κατάλληλη πολιτική βούληση και απόφαση, η οποία θα διακόψει άμεσα όχι μόνο τις μετακινήσεις αλλά και τις γενικότερες ενέργειες του τούρκου προξένου, ο οποίος συμπεριφέρεται στην Θράκη όπως εάν αυτή ανήκε στην Τουρκία;

Με βάση τα όσα έγιναν στον Σώστη Ν. Ροδόπης, τον μήνα που διανύουμε, η πλέον φυσιολογική απόφαση της Ελληνικής κυβέρνησης θα ήταν να ανακοινωθεί η παύση λειτουργίας του τουρκικού προξενείου και η άμεση απέλαση από την χώρα του σημερινού τούρκου προξένου Ιλχάν Σενέρ. Η οποιαδήποτε παράταση παραμονής του συγκεκριμένου τούρκου προξένου, αποτελεί απόδειξη άρνησης παρέμβασης της κυβέρνησης των Αθηνών στα όσα τραγικά συμβαίνουν στην Θράκη, ενώ ταυτόχρονα δημιουργείται η εικόνα της σιωπηρής συγκατάβασης της κυβέρνησης Σαμαρά στην δημιουργία ενός καθεστώτος άτυπης συγκυριαρχίας της Αθήνας και της Άγκυρας στην περιοχή.

Επιτέλους, οι καρεκλοκένταυροι των Αθηνών, που ενίοτε επισκέπτονται την Θράκη αντιμετωπίζοντάς την σαν έναν ταξιδιωτικό προορισμό με φοκλορικά χαρακτηριστικά, θα πρέπει να κατανοήσουν το μέγεθος των ευθυνών τους απέναντι στους Έλληνες της Θράκης, αλλά και την απαιτούμενη εθνική πολιτική που θα πρέπει να εφαρμόσουν συμβουλευόμενοι ειδικούς και εμπειρότατους γνώστες των όσων συμβαίνουν στην Θράκη, και τα οποία επηρεάζουν στον μέγιστο βαθμό τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Με βάση τα όσα έγιναν στον Σώστη Ν. Ροδόπης, τον μήνα που διανύουμε, η πλέον φυσιολογική απόφαση της Ελληνικής κυβέρνησης θα ήταν να καλέσει τον Τούρκο Πρέσβη στην Αθήνα και να του διαμηνύσει πως η συμπεριφορά του υφισταμένου του Γενικού Προξένου Κομοτηνής δεν συνάγει με τις αρμοδιότητές του και υπερβαίνει τα εσκαμμένα. Στην περίπτωση που η δράση του κου Σενέρ οφείλεται σε δικό του "υπερβάλλοντα ζήλο", θα πρέπει να τον επαναφέρουν στην τάξη. Σε αντίθετη περίπτωση θα θεωρηθεί πως εφαρμόζει πολιτική της χώρας του και αυτό είναι ωμή παρέμβαση μιας χώρας στα εσωτερικά μιας άλλης και αυτό σαφώς θα έχει επιπτώσεις στις σχέσεις των δύο χωρών.

Έτσι εχόντων των πραγμάτων, ο συγκεκριμένος τούρκος πρόξενος, αποδεδειγμένα κινεί τα νήματα ενός παρακράτους, αποσκοπώντας στην αποδόμηση θεσμών και νόμων, με τελικό σκοπό την δημιουργία μίας Θράκης η οποία θα λειτουργεί με συμφωνητικά μεταξύ των δύο χωρών, ενώ δεν θεωρείται διόλου απίθανο να υπάρξουν άτυπα σύνορα (ήδη υφίσταται αυτό το «καθεστώς» μέσω του αυτοδιοικητικού "Καλλικράτη") στην συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή, προκειμένου να δημιουργηθεί μία «ανεξάρτητη περιοχή» στα πρότυπα της κατεχόμενης Βόρειας Κύπρου.

Γνωρίζουμε με λεπτομέρειες γεγονότα που αποδεικνύουν πως η φοβικότητα των κυβερνώντων είναι σε τέτοιο βαθμό που εάν γίνουν γνωστές οι εντολές (ακόμη και σε ένστολους στρατιωτικούς) των Αθηνών, η σημερινή κυβέρνηση θα οδηγηθεί σε άμεση παραίτηση. Δικός μας σκοπός είναι η δημιουργία σταθερότητας στην περιοχή, με την Ελληνική πολιτεία να λειτουργεί –και όχι να είναι ανύπαρκτη όπως συμβαίνει σήμερα- και γι αυτό δεν δημοσιεύουμε και πρόσφατες «ατυχείς» παρεμβάσεις οι οποίες υποβοηθούν την κινητικότητα της Άγκυρας και λειτουργούν προς την κατεύθυνση δημιουργίας τετελεσμένων τα οποία και θα ζημιώσουν στον μέγιστο βαθμό το κύρος της Ελλάδας.

Αναμένουμε, λοιπόν, από τον υπουργό Εξωτερικών κ. Αβραμόπουλο, να κινηθεί καταλλήλως και συνεργαζόμενος με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Στυλιανίδη, να φροντίσουν για την υλοποίηση των αυτονόητων στην Θράκη, η οποία σήμερα βρίσκεται σε άτυπο καθεστώς συγκυριαρχίας με την Άγκυρα. Ειδάλλως, το μήνυμα της κυβέρνησης Σαμαρά, προς τους κατοίκους της περιοχής θα είναι σαφές και τραγικό, αφού οποιαδήποτε μη κυβερνητική παρέμβαση θα σημαίνει αποδοχή του ότι η Θράκη σήμερα (συγ)κυβερνάται ατύπως με το τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. Αν συνδυάσουμε τις πληροφορίες αυτές με την πρόσφατη είδηση για τα νέα σούρτα φέρτα της "φίλης", "συμμάχου", μανούλας στις γενοκτονίες ανα τον κόσμο Αμερικής στη Θράκη, έχουμε την απάντηση στην ερώτησή σου, Κωνσταντίνε. Τίποτα δεν κάνει ο Τούρκος ούτε στη Μαδρίτη, ούτε στην Άγκυρα, ούτε στην Αθήνα, ούτε πουθενά αν δεν έχει πρώτα κουνήσει καταφατικά το κεφάλι του ο Αμερικάνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και τιποτα δεν προκειτε να κανουν ουτε ο Αμερικανος ουτε ο Τουρκος γιατι θα ανεβει ολη η Ελλαδα στην Θρακη και θα γινει το ελα να δεις.

      Διαγραφή
  2. Δεν τολμούμε να φανταστούμε τι τύχη επιφυλάσσουν στον ιμάμη που δεν προσκύνησε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας παει κλιμακιο της ΕΥΠ να βιασει βιντεοσκοπημενα τον Τουρκο προξενο και τελος το προβλημα προσωρινα! Ασε που θα γινει και μαθημα για τους επομενους η " α λα τουρκα " περιποιηση του!!! Τελος οι γραφειοκρατιες χρειαζονται πραξεις με ή χωρις πολιτικη βουληση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΜΕΙΣ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΩΔ/ΝΗΣΑ
    ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΑΡΚΕΤΩΝ ΦΑΝΑΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΡΟΔΟΠΗ ΚΑΙ ΞΑΝΘΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΔΩ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΩΝ ΤΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΣΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΑΣΥΛΟΥ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΟΥΝ
    ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΡΟ. ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΚΑΤ ΑΡΧΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ-
    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ-ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]