Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θράκη: Όργιο προπαγάνδας και πλύσης εγκεφάλου από την τουρκική τηλεόραση


Από ιδρύσεώς της η τουρκική κρατική τηλεόραση και πολύ αργότερα τα ιδιωτικά κανάλια, ακολουθώντας οδηγίες του τουρκικού ΥΠΕΞ και εθνικιστικών κύκλων, προέβαλαν την Ελληνική Θράκη ως μία αλύτρωτη πατρίδα του τουρκικού έθνους. Μάλιστα, πριν από λίγα χρόνια, στο ΤRΤ 1, στα δελτία πρόγνωσης καιρού, η Κομοτηνή και η Ξάνθη αναφερόταν μεταξύ των πόλεων της Τουρκίας. Όταν συνέχιζαν με πόλεις του εξωτερικού, τότε μόνο στο χάρτη της Ελλάδας εμφανιζόταν η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα…
 
Τα τελευταία χρόνια, η ένταση και η έκταση της προπαγάνδας έχει ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής, ακολουθώντας αναλογικά την κλιμακούμενη, πολιτική, οικονομική, πολιτισμική και εθνική διείσδυση της Τουρκίας στην Ελληνική Θράκη.
Υπάρχουν όμως περιπτώσεις, οι οποίες διεγείρουν ακόμα και εκείνες τις αποβλακωμένες και εθισμένες από το Μιθριδατισμό συνειδήσεις.

Μία τέτοια περίπτωση είναι και αυτή του τουρκικού ιδιωτικού καναλιού RUMELİ TV, το οποίο υπό την καθοδήγηση του πρώην προέδρου του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης (BTTDD), Φερούχ Οζκιάν, περιοδεύει ανενόχλητο μέσα στην Ελληνική Θράκη, με άνεση μεγαλύτερη από αυτήν που θα είχε στην τουρκική πλευρά. Τους τελευταίους μήνες έχει προβάλλει δεκάδες εκπομπές από ισάριθμα χωριά και πόλεις, έχει καλύψει πανηγύρια, θρησκευτικές εκδηλώσεις. Μάλιστα, στην προσπάθειά τους να διεισδύσουν και στον χριστιανικό πληθυσμό έχουν το θράσος να συναντούν απομονωμένους και ανυποψίαστους χριστιανούς και να τους θέτουν ερωτήσεις με πονηρό τρόπο, ώστε να τις χρησιμοποιήσουν καταλλήλως και προπαγανδιστικά σε βάρος της Ελλάδας.

Στις 2 Αυγούστου 2012, ο δημοσιογράφος του καναλιού, Fevzi Kurtuluş προέτρεψε πομακόπουλο του χωριού Μελίβοια, να απαγγείλει τον τουρκικό εθνικό Ύμνο μπροστά στην κάμερα (βλ. παρακάτω επιστολή).

Όλα τα παραπάνω αν και γίνονται με τον πιο δημόσιο και βροντερό τρόπο, διέφευγαν της προσοχής ΟΛΩΝ των κρατικών αρχών και φυσικά το πάρτυ συνεχιζόταν, μέχρι που η ΖΑΓΑΛΙΣΑ αποφάσισε να παρέμβει και να κάνει ό,τι δεν έκαναν αυτοί που έπρεπε να κάνουν και πληρώνονται με χρήματα ημών των φορολογουμένων…
Αποδείχθηκε για άλλη μια φορά ότι η Ζαγάλισα αποτελεί ένα ΙΣΧΥΡΟ ανάχωμα απέναντι στον τουρκικό επεκτατισμό στη Θράκη.

Στις 6 Αυγούστου 2012, επικοινωνήσαμε τηλεφωνικώς με τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και ζητήσαμε να μιλήσουμε προσωπικά με τον Γενικό Γραμματέα. Όπως, συνήθως συμβαίνει στην Ελλάδα, ο κ. Γενικός Γραμματεύς δεν μπορούσε να μας ομιλήσει διότι ήτο …απασχολημένος, προφανώς με πολύ σοβαρότερα θέματα από αυτά που επρόκειτο να του καταγγείλουμε (εξ ού και η μεγάλη παραγωγικότης των ελληνικών υπουργείων…).
Δείξαμε την επιβεβλημένη κατανόηση και αφού αναπτύξαμε το θέμα σε αρμοδία υπάλληλο της Γραμματείας, μας…ενημέρωσε ότι θα μας...ενημερώσει τηλεφωνικώς! Αλλά, ενημέρωση από τη Γραμματεία Ενημέρωσης, ουδέποτε ελάβαμε…

Μετά από αυτή την τυπική και ως ένα βαθμό αναμενόμενη συμπεριφορά της ελληνικής δημόσιας υπηρεσίας, υποχρεωθήκαμε στις 9 Αυγούστου 2012, να ενημερώσουμε γραπτώς και να κοινοποιήσουμε την επιστολή μας στον πρωθυπουργό και στα κόμματα…
Και, ώ του θαύματος, 21 ημέρες μετά την ταχυδρόμηση της επιστολής μας, η Γραμματεία Ενημέρωσης, μας …ενημέρωσε (στις 30 Αυγούστου), με ευγενικότατη επιστολή (μέιλ), η οποία δεν έφερε, φυσικά, την υπογραφή του ακόμα απασχολημένου αξιότιμου κ. Γεν. Γραμματέως, αλλά του προϊσταμένου δημοσίων σχέσεων κ. Γιάννη Ανδριανόπουλου.
Τη συγκίνηση που προηγήθηκε της αναγνώσεως του μηνύματος, διαδέχθηκε ο σαρκασμός μας από την μη απάντηση και τις αερολογίες που περιελάμβανε μέσα σε τόσες λίγες λέξεις. Η μη «απάντηση» θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί σε σεμινάριο ανυπαρξίας κράτους, αποφυγής ευθυνών, έλλειψης σεβασμού στους πολίτες, εθνικής ακηδείας κλπ κλπ Αν όλοι αυτοί που εργάζονται εκεί (μετρήσαμε από το ίντερνετ ΤΡΙΑΚΟΣΙΟΥΣ ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ ΠΕΝΤΕ υπαλλήλους), εργάζονταν σε μεγάλη ιδιωτική εταιρεία, και έστελναν τέτοιου περιεχομένου επιστολές σε πελάτες τους, τότε σίγουρα θα πήγαιναν για διακοπές διαρκείας στα σπίτια τους…Αλλά, τώρα βλέπετε, είναι δημόσιοι υπάλληλοι, τουτέστιν πληρώνονται από τους φόρους των κορόϊδων του ιδιωτικού τομέα…Το Ελληνικόν δημόσιον, η ιερή αγελάδα του συστήματος, η οποία βούλιαξε όχι μόνο οικονομικά, αλλά και εθνικά την πατρίδα.

Παρόλα αυτά, δώσαμε μία ευκαιρία στο νόμο των πιθανοτήτων, σκεπτόμενοι ότι ενδεχομένως κάτι παραπάνω μπορεί να γίνει από την ανταλλαγή μηνυμάτων και επιστολών, καθώς ο απασχολημένος κ. Γενικός Γραμματεύς μέσω του προϊσταμένου δημοσίων σχέσεων μας καθησύχαζε, ότι «η Υπηρεσία, βάσει των αρμοδιοτήτων της, ενεργεί πάντα στο πλαίσιο της κείμενης νομοθεσίας σε όλα τα θέματα που ανακύπτουν σε σχέση με τα διεθνή Μ.Μ.Ε.» (βλ. παρακάτω το πλήρες κείμενο). Υποθέσαμε ότι ο απασχολημένος αρμόδιος κ. Γενικός Γραμματεύς θα προέβη σε κάποιες ενέργειες πέραν του να αναμένει να έρθουν τα τουρκικά κανάλια στα γραφεία του στην Αθήνα και να τον παρακαλέσουν να τους δώσει άδεια…
Φυσικά, δεν έγινε ΤΙΠΟΤΑ, αφού αμέσως μετά (31 Αυγ., 1 και 2 Σεπτ. 2012), στο πανηγύρι του Ακρίτα (Αλάντεπέ), τα τουρκικά κανάλια ήταν παρόντα (μεταξύ αυτών και το RUMELİ TV) και είχαν στήσει χορό στην ορεινή Ροδόπη, καθώς μετρήσαμε περισσότερα από τέσσερα (4). Κανένα δεν είχε άδεια...
Αλλά, και πιο πριν, από τις 9 μέχρι τις 11 το βράδυ της 14ης Αυγούστου 2012, το RUMELİ TV είχε καλύψει ζωντανά θρησκευτική εκδήλωση και μετέδιδε ΖΩΝΤΑΝΑ σήμα από την Ελλάδα στην Τουρκία, από το πομακοχώρι Πάχνη, όπου παραβρέθηκε ο ψευτομουφτής Ξάνθης Α. Μέτε και ο Τούρκος πρόξενος Κομοτηνής.
Βέβαια, από το σημείο αυτό, αρχίζει και η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ευθύνη της τοπικής αστυνομίας, η οποία, αν και παρούσα, δεν είδε και δεν κατάλαβε τίποτε, παρά το γεγονός ότι οι φήμες αναφέρουν ότι υπήρξε σχετική προειδοποίηση από τα κεντρικά…
Προς το παρόν, θα αρκεστούμε στα παραπάνω σχόλια και θα δημοσιεύσουμε την επιστολή μας καθώς και τη μνημειώδη …απάντηση του αξιότιμου κ. προϊσταμένου της Γενικής Γραμματείας!

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΠΡΟΣ: Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας
ΘΕΜΑ: Παράνομες δραστηριότητες τουρκικών καναλιών στην Ελλάδα
Κομοτηνή 9.8.2012
Αξιότιμε κ. Γενικέ,
Επικαλούμενος το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά μου να απευθύνομαι στις αρχές, ως πολίτης, ως εκδότης της μοναδικής Πομακικής Εφημερίδας (ΖΑΓΑΛΙΣΑ) και ως Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Πομάκων, παρακαλώ να με ενημερώσετε, εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος,εάν το τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι RUMELİ TV (με έδρα την Κωνσταντινούπολη, διεύθυνση: Yavuz Sk. No:1 Kat:5-6 Çağlayan, Kağıthane/ İstanbul), εξασφάλισε άδεια για τα τηλεοπτικά γυρίσματα που πραγματοποίησε από τις 25 Ιουλίου 2012 έως τέλος Ιουλίου 2012, στους νομούς Έβρου, Ροδόπης και Ξάνθης.
Οι εκπομπές προβλήθηκαν σε τρεις (3) συνέχειες και ειδικότερα στις 1, 2 και 3 Αυγούστου 2012, στις 21.00΄ το βράδυ και είχαν διάρκεια μεγαλύτερη της μιας (1) ώρας η κάθε μία. Ο δημοσιογράφος που πήρε τις συνεντεύξεις ήταν ο Fevzi Kurtuluş. Ο ίδιος, με αλυτρωτική ιδεολογία, ασχολείται παγίως στις εκπομπές του με την Ελληνική Θράκη.
Σημειώνω ότι, το περιεχόμενο των τριών (3) παραπάνω εκπομπών, ήταν άκρως ανθελληνικό με υποβολιμιαίες ερωτήσεις προς τους ανυποψίαστους μουσουλμάνους Έλληνες πολίτες της περιοχής. Το τουρκικό τηλεοπτικό συνεργείο RUMELİ TV εκμεταλλεύθηκε με ανίερο τρόπο τις μέρες της νηστείας (ραμαζάνι) και τα θρησκευτικά συναισθήματα των μουσουλμάνων κατοίκων της Ελληνικής Θράκης.
Ένα από τα πλέον προκλητικά σημεία, υπήρξε η παρότρυνσή του προς ένα δεκαπεντάχρονο Πομακόπουλο (μαθητή), από το χωριό Μελίβοια (ν. Ξάνθης), να τραγουδήσει τον τουρκικό εθνικό ύμνο μπροστά στην κάμερα. Ο νεαρός πράγματι το έπραξε, αφού προηγουμένως σηκώθηκε όρθιος σε ένδειξη …σεβασμού! Μάλιστα, το κανάλι επεξεργάστηκε τεχνικά την απαγγελία προσθέτοντας ηχητικά εφέ, προκειμένου να μεγιστοποιήσει τις εντυπώσεις στους θεατές. Ποιο είναι το μήνυμα που μπορεί να στείλει μια τέτοια σκηνή προς τα υπόλοιπα Πομακόπουλα της Ελλάδας;
Παρακαλώ, όπως με ενημερώσετε εάν προτίθεσθε να προβείτε, προληπτικά, σε ενέργειες, ώστε να μην επαναληφθεί στο μέλλον είτε από το ίδιο είτε από άλλο τουρκικό κανάλι (καθώς ανταποκριτές τους επισκέπτονται συχνά την περιοχή μας και τα Δωδεκάνησα), παρόμοια πρόκληση σε βάρος της πατρίδας μας και σε βάρος των Πομάκων της Ελληνικής Θράκης.
Με εκτίμηση
ΙΜΑΜ Αχμέτ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
-Γραφείο πρωθυπουργού
-Πρόεδρο Βουλής
-Αρχηγούς Κοινοβουλευτικών κομμάτων

Η… ΑΠΑΝΤΗΣΗ, ΜΕΣΩ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ, ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (30 Αυγούστου 2012)

Αξιότιμε κύριε Αχμέτ Ιμάμ,
Σας ευχαριστούμε για την από 9.8.2012 επιστολή που μας απευθύνατε.
Θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι η Υπηρεσία μας, βάσει των αρμοδιοτήτων της, ενεργεί πάντα στο πλαίσιο της κείμενης νομοθεσίας σε όλα τα θέματα που ανακύπτουν σε σχέση με τα διεθνή Μ.Μ.Ε..
Ειδικότερα, περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Υπηρεσία μας μπορείτε να αναζητήσετε και στην ιστοσελίδα www.minpress.gr .
Παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω διευκρίνιση.
Γιάννης Ανδριανόπουλος
Προϊστάμενος Τμήματος Διεθνών Δημοσίων Σχέσεων
Άρθρο του Ιμάμ Αχμέτ

Εφημ. Ζαγάλισα, τεύχος 62, Αύγουστος - Σεπτέμβριος 2012
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Δυστυχως,ειτε τον 'παπα'παιζουμε,ειτε στην κυβερνηση απευθυνομαστε το ιδιο και το αυτο ειναι,δεν εχουμε κυβερνηση στην ουσια να υπερασπιστει τιποτα,οπερισσοτερος κοσμος δεν εχει καταλαβει τιποτα πρεπει να αφυπνιστει οσο ειναι καιρος ακομα,ολη η ελλαδα πρεπει να κατεβει Αθηνα να διαμαρτυρηθει να διεκδικισει την χαμενη μας ακεραιοτητα.Τα καναλια κυβερνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρέπει να έχουν πάρα πολλά χρήματα για να παράγουν εχθρούς της Ελλάδας. Ήταν πάντα πεποίθησή μου ότι το μεγαλείο του πολιτισμού μας - ακόμη και σήμερα - είναι ακατανίκητο. Να ένα σχόλιο από το Youtube:

    egw agapw poly thn ellada,kai misw osous thn misoun!egw den eimai ellinida,apo 2 hronon zw sthn wraia ellada kai thn agapw pio poly apo'ti agapw thn patrida mou!kai panta lew makari na hmoun ellinida kai na pethena sta ellinika edafi!!!ahhh ELLADA poso s'agapw!

    (eimai irakinida,hristianida katholiki)

    ♥CYPRUS AND GREECE 4EVER♥


    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]