Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τώρα βάζουν χέρι και στις καταθέσεις...


Εξαιρετική ιδέα, αφού τώρα οι τράπεζες δεν έχουν ανάγκη από αυτές, μας πήραν τσαμπουκά τα λεφτά μέσω της “ανακεφαλαίωσης” που θα την πληρώνουν και τα εγγόνια μας

Γράφει ο Στέλιος Κράλογλου

Η Εφορία εισβάλλει στις τραπεζικές καταθέσεις με στόχο να φορολογήσει πιο άγρια τους πολίτες!

Διάταξη-βόμβα, που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, επιτρέπει στην Εφορία να παρακάμπτει το τραπεζικό απόρρητο, να ανοίγει τους τραπεζικούς λογαριασμούς μισθωτών, συνταξιούχων, αγροτών κ.λπ., να επαναπροσδιορίζει, με βάση τις καταθέσεις, τα φορολογητέα εισοδήματα των πολιτών και να επιβάλλει αυθαίρετα πρόσθετους φόρους! Οι καταθέσεις, όπως αναφέρεται, θα συνδυάζονται με τις δαπάνες σε μετρητά του φορολογουμένου και το ύψος
της περιουσίας του.
Οι τεχνικές αυτές εφαρμόζονται σήμερα μόνο σε επαγγελματίες και επιχειρηματίες που θεωρούνται ύποπτοι για φοροδιαφυγή, αλλά με τη νέα νομοθετική ρύθμιση η Εφορία μπορεί να βάζει στο στόχαστρο τις καταθέσεις οποιουδήποτε πολίτη.

Οι φοροελεγκτικές αρχές θα μπορούν πλέον να προβαίνουν σε άρση του τραπεζικού και φορολογικού απορρήτου και στο άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών των ελεγχομένων, να εξετάζουν τις αναλήψεις και τις καταθέσεις στους λογαριασμούς και να επαναπροσδιορίζουν -σε επίπεδα σημαντικά υψηλότερα- τα φορολογητέα εισοδήματα. Με τον τρόπο αυτό θα αναγκάσουν τους πολίτες να πληρώνουν επιπλέον φόρους έως και 45%.

Επίσης θα ελέγχονται οι δαπάνες που έχουν γίνει με ρευστό. Συγκεκριμένα θα ελέγχονται αγορές περιουσιακών στοιχείων (κατοικιών, οικοπέδων, αυτοκινήτων, σκαφών αναψυχής κ.ά.) που έγιναν με μετρητά. Οι δαπάνες αυτές θα διασταυρώνονται με τα εισοδήματα που έχουν εμφανίσει στην Εφορία οι φορολογούμενοι. Αγορές περιουσιακών στοιχείων που δεν θα δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματα θα θεωρούνται εισόδημα και θα φορολογούνται με βάση τη φορολογική κλίμακα.

Πρόκειται, ουσιαστικά, για μεθόδους και τεχνικές ελέγχου «made in USA», τις οποίες επιστρατεύει το υπουργείο Οικονομικών για να εισπράξει ακόμα περισσότερα από τους φορολογουμένους. Οι μέθοδοι αυτές καθιερώθηκαν στις αρχές του 2012 με το άρθρο 14 του ν. 4038/2012, με στόχο τον αντικειμενικό προσδιορισμό των ακαθάριστων εσόδων των μικρομεσαίων επιτηδευματιών.

Με άλλες ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στην τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών συντομεύεται από 60 σε 30 ημέρες το χρονικό περιθώριο που δίδεται στον φορολογούμενο για την άσκηση προσφυγής κατά πράξης της φορολογικής αρχής, με την οποία του καταλογίζονται πρόσθετοι φόροι και πρόστιμα για φορολογικές ή τελωνειακές παραβάσεις.

Πηγή εφημ. "Δημοκρατία"



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Όποιος διδάσκει την αποταμίευση στα σχολεία θα κηρύσεται τρομοκράτης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η αποταμίευση είναι μόνο για τους εκλεκτούς που είναι αφορολόγητοι επειδή φέρνουν ...ανάπτυξη. Εμείς είμαστε οι ιθαγενείς μιας χώρας υπό κατοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το 40% της αποχής των εκλογών ας φάει την π....α τώρα να μάθει τι θα πεί δεν με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα των εκλογών, ολοι οι πολιτικοί είναι ίδιοι και δεν ψηφίζω και άλλα παρόμοια που λέγαν στις εκλογές του Απριλίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]