Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στο δρόμο για ένα καλύτερο αύριο, το εμπόδιο είναι ο κακός εαυτός μας


«Ο δρόμος για την κόλαση είναι στρωμένος με τις καλύτερες προθέσεις». Εκείνες τις προθέσεις που προβάλλουν οι όψιμοι διασώστες μας, οι οποίοι προφασιζόμενοι την διέξοδο της χώρας από την κρίση, εφαρμόζουν τα χείριστα και επονείδιστα οικονομικά μέτρα στον λαό, τον οποίο χρησιμοποιούν ως μηχανή δημιουργίας χρήματος. Οι ίδιες καλές διαθέσεις καταστρέφουν την οικονομία, διαλύουν τον κοινωνικό ιστό, παραλύουν το κράτος και εκμηδενίζουν οποιαδήποτε ελπίδα διάσωσης.

Αυτά τα βλέπουν όλοι, πλην των προθύμων διασωστών μας, οι οποίοι κυβερνούν την χώρα, ελέω ενός εκλογικού νόμου που φτιάχτηκε για να εξυπηρετήσει και να στηρίξει μία κυβέρνηση των ολίγων που θα λειτουργούσε και θα νομοθετούσε εις βάρος των πολλών. Οι ελληνόφωνοι ανθυποκυβερνώντες, αδυνατώντας να επικοινωνήσουν και να κατανοήσουν το μέγεθος της καταστροφής που επιβάλουν στην χώρα οι εντολείς τους, εμμένουν στην εφαρμογή μέτρων τα οποία έχουν ήδη χαρακτηρισθεί αποτυχημένα και καταστροφικά για την χώρα και τους πολίτες της. Έτσι, πολύ φυσιολογικά δημιουργείται η λογική ερώτηση: Προς τι λοιπόν αυτή η επιμονή τους;

Αποφασίζουν να κλείσουν νοσοκομεία, σχολεία, πανεπιστήμια. Αποφασίζουν να μειώσουν συντάξεις, να μειώσουν μισθούς, να αυξήσουν φόρους, να απειλήσουν με απώλεια ιδιωτικής περιουσίας. Αποφασίζουν να επιβάλουν την εξαθλίωση, να δημιουργήσουν συνθήκες κοινωνικής εξαθλίωση και μίας -ορατής πλέον- κοινωνικής έκρηξης, η οποία θα έχει άγνωστα αποτελέσματα για την ίδια την χώρα.

Άραγε, μπορούν αυτοί που σήμερα ισχυρίζονται ότι κυβερνούν την Ελλάδα, να ζήσουν οι ίδιοι με 350 ευρώ και να πληρώνουν τους φόρους (οι οποίοι αυξάνονται συνεχώς σε αριθμό), απειλούμενοι με απώλεια της ιδιωτικής τους περιουσίας; Θα μπορούσε, άραγε, η εντολέας Μέρκελ να επιβάλει ένα από τα 300 μέτρα που απαίτησε η τρόικα να επιβληθούν στην Ελλάδα; Θα άντεχε ο οποιοσδήποτε έντιμος πολιτικός την επιβολή μέτρων διάλυσης της χώρας που κυβερνά; Η απάντηση είναι πως όχι μόνο δεν θα εφάρμοζαν αυτά τα εγκληματικά οικονομικά μέτρα, αλλά θα έψαχναν να βρούνε άλλους τρόπους, άλλες λύσεις, που δεν θα έπλητταν τις κοινωνίες των χωρών τους. Και σε αυτό το σημείο δημιουργείται η δεύτερη λογική ερώτηση: Και γιατί η κυβέρνηση της Ελλάδας εφαρμόζει αδιέξοδα και καταστροφικά μέτρα;

Επί σειρά ετών, η χώρα ήταν έρμαιο πολιτικών που δεν εξυπηρετούσαν τίποτε άλλο πέρα από την κομματική νομενκλατούρα, τους κολλητούς, τους κουμπάρους, τους φίλους και φυσικά… τους έχοντες και κατέχοντες το χρήμα. Επί σειρά ετών υπήρξαν αισχρά νομοθετήματα (π.χ. νόμος περί ευθύνης υπουργών, ο οποίος στην πραγματικότητα αθώωνε οποιονδήποτε υπουργό για οποιαδήποτε ενέργεια ή απόφασή του εις βάρος των συμφερόντων της χώρας), τα οποία λειτούργησαν ως βάσεις για την δημιουργία ενός πολιτεύματος που δεν συνάδει με όσα το Σύνταγμα της Ελλάδας σαφέστατα ορίζει. Η επί δεκαετίες προεργασία αλλοίωσης της νομοθετικής ομπρέλας προστασίας των πολιτών, η επί δεκαετίες προεργασία αλλοίωσης του ίδιου του πολιτεύματος, έκανε πραγματικότητα αυτό που σήμερα βιώνει το σύνολο –σχεδόν- των πολιτών της χώρας. Η πλήρης ανασφάλεια, η επιβολή κυβερνοτρομοκρατίας, η συστηματική μείωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η συστηματική αποδόμηση του κοινωνικού ιστού, η επίθεση και ισοπέδωση κοινωνικών και επαγγελματικών στρωμάτων, είναι το αποτέλεσμα του έργου όλων εκείνων που σήμερα προφασίζονται την… διάσωσή μας, αποδεικνύοντας πως ο λύκος την τρίχα του την αλλάζει, αλλά το χούι του ποτέ. Άλλωστε, κυκλοφορεί ως «σλόγκαν» πως εάν σήμερα διαγραφεί ολόκληρο το χρέος της Ελλάδας, μετά από δέκα χρόνια η χώρα θα έχει πάλι το ίδιο πρόβλημα… Μήπως αυτό θα συμβεί επειδή θα έχουν παραμείνει οι ίδιοι πολιτικοί;

Και όλα αυτά αποτελούν διαπιστώσεις, οι οποίες επίσης στρώνουν τον δρόμο προς την κόλαση, εάν δεν υπάρξουν προτάσεις, εάν δεν υπάρξουν λύσεις ορθολογικές, και όχι «ισοδύναμες», με κέντρο τον άνθρωπο και όχι τις τράπεζες.

Κατ’ αρχήν θα πρέπει να επισημάνουμε πως η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου – Κούβελη, δεν λειτουργεί σύμφωνα με όσα το Σύνταγμα ορίζει, δηλαδή δεν προστατεύει τους πολίτες και συνεχίζει να αφήνει έκθετη την χώρα στον κάθε σαλτιμπάγκο ή λαμόγιο που κυκλοφορεί στον πλανήτη. Οι αποφάσεις αυτής της συγκυβέρνησης δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα της χώρας, αλλά υποτάσσονται στην ικανοποίηση των αιτημάτων των «δανειστών», των οικονομικών τρομοκρατών και των «μεγαλόσχημων» νεοταξιτών, οι οποίοι εκτελώντας ένα grande colpo χρησιμοποιούν την Ελλάδα ως πειραματόζωο σε ένα πείραμα πειθαναγκασμού των λαών σε τυφλή υπακοή «εκείνων που ξέρουν», αλλά που δυστυχώς αποφασίζουν πάντα λάθος. Κι εδώ προκύπτει η τρίτη ερώτηση: Γιατί αποφασίζουν λάθος, αφού είναι κοινώς αποδεκτό πως αυτό το λάθος μπορεί να δημιουργήσει πολύ μεγαλύτερα προβλήματα για περισσότερους λαούς, από όσα σήμερα υπάρχουν;

Είτε θέλουμε να το κατανοήσουμε είτε όχι, ως χώρα και ως λαός βρισκόμαστε μπροστά στον όλεθρο. Τον όλεθρο που σχεδίασε το πείραμα στο οποίο παίρνουμε μέρος. Ήδη, μας το λένε όλοι και από παντού (για να μας προετοιμάσουν άραγε;) πως η Ελλάδα δεν μπορεί να διασωθεί. Το λένε όλοι, εκτός από εκείνους που μας κυβερνούν και τα «παπαγαλοειδή» ΜΜΕ, τα οποία εμμένουν να παραμένουν στον κορμό της λειτουργίας τους, δηλαδή στην «διαμόρφωση της κοινής γνώμης». Και αυτή η διαμόρφωση χρησιμοποιεί την ελπίδα, αλλά και τον τρόμο, σφραγίζοντας την αποτυχία του πειράματος, την αποτυχία της διάσωσης της Ελλάδας, η οποία δεν πρέπει να διασωθεί, αλλά πρέπει να εμφανιστεί πως δεν μπορεί η ίδια να σώσει τον εαυτό της. Και φυσικά δεν μπορεί να διασωθεί, δεν επιτρέπεται να διασωθεί, αφού το πείραμα θέλει να εξοντώσει το πειραματόζωο, για να χρησιμοποιήσει την σωρό του ως φόβητρο για όλους τους άλλους λαούς. Το ίδιο πείραμα αρχίζει να εφαρμόζεται και αλλού, με «παραλλαγές» και λιγότερο «επώδυνα» μέτρα.

Κοινή πεποίθηση, πλέον, είναι πως έχουμε μπει σε έναν δρόμο χωρίς επιστροφή. Πως μπορούμε, πλέον, να ελπίζουμε μόνο σε θαύματα. Πως ίσως γίνει κάτι που θα αναστρέψει την ζοφερή πραγματικότητα που μας ετοίμασαν, μέρος της οποίας έχουμε δει μέχρι σήμερα. Ίσως να υπάρξει κάποιο θαύμα, ίσως να γίνει και πόλεμος (κάπου κοντά στην Ελλάδα) ή μία τέτοιου μεγέθους κοινωνική έκρηξη, ένα μείζονος σπουδαιότητας και όγκου γεγονός, το οποίο όμως απλώς θα επικαλύψει το πρόβλημα της Ελλάδας, χωρίς να το λύσει. Είτε ο τεράστιος αριθμός των εξαθλιωμένων λαθρομεταναστών θα εξεγερθεί σε μία προσπάθεια επιβίωσης, είτε τα ελληνοτουρκικά θα γνωρίσουν περίοδο σοβαρής κρίσης, είτε γίνει ένας πόλεμος στη Μέση Ανατολή ο οποίος θα ισοπεδώσει τις -ήδη με πολλά προβλήματα- ευρωπαϊκές οικονομίες και χώρες.
Μας ενδιαφέρουν όλα αυτά; Σαφέστατα ναι, αλλά είτε γίνουν είτε όχι, κανένα από αυτά δεν φαίνεται να λύνει το πρόβλημα της χώρας. Κι αυτό επειδή το πρόβλημα που βιώνουμε είναι καθ’ ολοκληρίαν πολιτικό και όχι οικονομικό, όπως προσπαθούν να μας πείσουν. Οι ανίκανοι πολιτικοί, εκείνοι που επί δεκαετίες συναλλάσσονταν υπογείως με ξένες κυβερνήσεις και εγχώριες ή ξένες επιχειρήσεις και συμφέροντα, οι πολιτικοί που είτε ακούσια είτε εκούσια κατόρθωσαν να επιφέρουν την καταστροφή, είναι εκείνοι που συνιστούν την φύση του προβλήματος που ζούμε. Ελληνόφωνοι, στον κύριο όγκο τους, με διπλά και τριπλά διαβατήρια, έχοντας ελάχιστη επαφή με την Ελληνική πραγματικότητα, ακόμη και σήμερα συναγελάζονται σε κότερα παίζοντας μπιρίμπα και αδιαφορώντας παγερά για το… «έργο» τους. Για όσο διάστημα θα υπάρχουν αυτοί οι πολιτικοί, για όσο χρόνο επιτρέψουμε να αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς, άνθρωποι των οποίων ο πολιτικός βίος θα έπρεπε να γίνει αντικείμενο έρευνας από την Δικαιοσύνη, για όσο καιρό θα νομοθετούν βιάζοντας το Σύνταγμα της χώρας και αλλάζοντας την υφή του πολιτεύματος διατηρώντας απλώς ένα εικονικό προσωπείο δημοκρατίας, η χώρα δεν θα μπορέσει να αντιστρέψει την μονόδρομη πορεία της προς την καταστροφή.

Απαντώντας στο πρώτο ερώτημα: Γιατί επιμένουν να εφαρμόζουν μέτρα που καταστρέφουν, η απάντηση είναι πως δεν τους ενδιαφέρει. Και δεν τους ενδιαφέρει, γιατί είναι πεπεισμένοι πως έχουν δημιουργήσει όλους τους μηχανισμούς που θα τους προστατεύσουν, αλλά και πως οι εντολείς των καταστροφικών αποφάσεων – μνημονίων, θα είναι ικανοποιημένοι από το «πολιτικό έργο» των εν Ελλάδι ανθυποκυβερνώντων και θα τους παράσχουν την μέγιστη προστασία και ασφάλεια.

Απαντώντας στο δεύτερο ερώτημα: Και γιατί οι ευρωπαίοι φίλοι, εταίροι και σύμμαχοι εμμένουν στην εφαρμογή ενός πειράματος που οδηγεί στην αποτυχία ολόκληρους λαούς, πρέπει να πούμε πως το πείραμα γίνεται προς παραδειγματισμό των υπολοίπων ευρωπαίων, προκειμένου να έχουν σαφή εικόνα τι θα τους συμβεί εάν δεν υπακούσουν στις εντολές. Εξάλλου, στο τέλος του πειράματος πρέπει να υπάρξει γενική ψυχολογική κάμψη και απόγνωση, για να δεχθούν όλοι την «λύση» που ετοίμασαν και η οποία θα ξαναδώσει στους λαούς μίας εικονική ευμάρεια, αλλά θα τους στερήσει από βασικά αγαθά, όπως η ελευθερία και η ανεξαρτησία.

Απαντώντας στο τρίτο ερώτημα, το οποίο αποτελεί συνέχεια του δεύτερου: Γιατί αποφασίζουν λάθος, αφού είναι κοινώς αποδεκτό πως αυτό το λάθος μπορεί να δημιουργήσει πολύ μεγαλύτερα προβλήματα για περισσότερους λαούς, από όσα σήμερα υπάρχουν; Η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν θέλει έθνη, δεν επιθυμεί λαούς, αλλά εργάζεται επίμονα στην δημιουργία ενός «εθνοτικού κοκτέιλ», το οποίο δεν θα έχει «συνδετικούς κρίκους», οι οποίοι θα μπορούν να λειτουργήσουν ως σύνδεσμοι των ανθρώπων απέναντι στην ισχύ της Νέας Τάξης. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, δηλαδή, κάνει μία τεραστίων διαστάσεων εφαρμογή του δόγματος διαίρει και βασίλευε. Και αυτή η «διαίρεση», επιβάλλεται με πόνο. Με τον τεχνητό πόνο της καταρρέουσας οικονομίας, αφού ένας πόνος μέσω πολέμου είναι περισσότερο ορατός και δημιουργεί άσχημες εικόνες για εκείνους που ισχυρίζονται πως εργάζονται για το… καλό μας!

Και τι μπορούμε να κάνουμε εμείς μπροστά σε όλα αυτά; Μπορούν οι Έλληνες να λειτουργήσουν με τέτοιο τρόπο, ο οποίος θα αναστείλει οριστικά την εξαθλίωσή τους και την ισοπέδωση της χώρας τους; Έχουμε εκείνα τα χαρακτηριστικά που μπορούν να ανατρέψουν ένα σχέδιο πολύ μεγαλύτερο από εμάς;

Η απάντηση είναι πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το τέρας, στο στόμα του οποίου μας έριξαν. Κάνοντας ένα πρώτο βήμα, μπορούμε να απαιτήσουμε την αποχώρηση όλων των υγιών πολιτικών που αυτή τη στιγμή υπάρχουν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Δεν έχουν κανένα λόγο ύπαρξης μέσα σε έναν χώρο, όπου σφραγίζονται προαποφασισμένοι νόμοι, όπου δημιουργείται το προσωπείο μίας ανύπαρκτης δημοκρατίας και ενός κατ’ εξακολούθηση βιασμένου Συντάγματος. Απαιτείται οι υγιείς πολιτικοί ή πολιτικές δυνάμεις να αποχωρήσουν από την αίθουσα εκείνη που λειτουργεί ως «φωτοτυπείο» εντολών εξολόθρευσης της χώρας μας. Στη συνέχεια, αφού χωρίσει η ήρα από το σιτάρι, αυτοί οι Έλληνες (και όχι Ελληνόφωνοι) πολιτικοί, μαζί με εξωκοινοβουλευτικές σημερινές πολιτικές δυνάμεις, θα πρέπει να λειτουργήσουν ως συνδετικοί κρίκοι της κοινωνίας, της οποίας τα συμφέροντα θα αναδείξουν ως πρώτιστο μέλημα της ύπαρξής τους απαιτώντας την δημιουργία ενός δημοψηφίσματος στο οποίο οι Έλληνες πολίτες θα κληθούν να αποφασίσουν εάν συμφωνούν με τα «μέτρα» που παίρνει η σημερινή συγκυβέρνηση, τα οποία αποτελούν φυσική συνέχεια της παράνομης κυβέρνησης Παπαδήμου και της επαίσχυντης και καταστροφικής για την χώρα (σύμφωνα με τηλεοπτική δήλωση Χρυσοχοΐδη) κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου.

Φοβόμαστε να βρεθούμε εκτός ευρώ; Μα, είναι αποδεδειγμένο πλέον πως οι διαχειριστές του ευρώ (που κερδίζουν δισεκατομμύρια από την ανόητη αποδοχή της ομηρίας της Ελλάδας) έχουν σχεδιάσει την αποπομπή μας, την οποία σκοπεύουν να συνδέσουν με την αποτυχία του ευρώ. Δηλαδή, θέλουν να μας φορτώσουν την αποτυχία που οι ίδιοι οργάνωσαν, αφού πρώτα εξασφάλισαν τα δικά τους κέρδη. Και όχι μόνο θα μας αποπέμψουν, αλλά σύμφωνα με όσα οι ελληνόφωνοι πολιτικοί της Ελλάδας αποδέχθηκαν, υπέγραψαν ή συνυπέγραψαν, θα απαιτήσουν την είσπραξη των «εγγυήσεων», δηλαδή την κατοχή συνολικά του πλούτου της Ελλάδας. Κι εμείς, που θεωρούμαστε έξυπνοι (σαν λαός τα τελευταία χρόνια καταρρίψαμε και αυτόν τον μύθο) θα μείνουμε και κλεμμένοι και δαρμένοι…

Και σε αυτό το σημείο, οι καλοπληρωμένοι παπαγάλοι του πολιτικού συστήματος μας βομβαρδίζουν με μία ερώτηση; Είναι λύση η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη; Εμείς αντιστρέφουμε την ερώτηση, λέγοντας: «Είναι λύση η παραμονή της χώρας σε μία «εταιρεία», η οποία καταστρέφει τους εταίρους της και στη συνέχεια τους χρησιμοποιεί για να βγάλει περισσότερα κέρδη;» Και προσθέτουμε: «Είναι νόμιμη μία κυβέρνηση που λειτουργεί εις βάρος των συμφερόντων της χώρας και των πολιτών, που υποτίθεται ότι προστατεύει;»

Λοιπόν, εάν δεν αποφασίσουμε όλοι μας να ξεφύγουμε από τις κομματικές αγκυλώσεις μας, εάν δεν αποφασίσουμε να λειτουργήσουμε μεσοπρόθεσμα και όχι βραχυπρόθεσμα, εάν δεν αποφασίσουμε να λειτουργήσουμε όλοι μαζί σαν λαός και όχι μεμονωμένα για την εξυπηρέτηση των προσωπικών ανόητων μικροσυμφερόντων, τότε θα βιώσουμε στον μέγιστο βαθμό όλα όσα σχεδίασαν για εμάς και εναντίον μας. Η απάντηση βρίσκεται στο να κατανοήσουμε πως η λύση βρίσκεται στους Έλληνες, σε εμάς και όχι σε εκείνους που εκτελούν εντολές τρίτων. Όταν θα αποφασίσουμε να ενωθούμε σαν λαός, να αντιμετωπίσουμε τους προσωπικούς αλλά και τους γενικότερους δαίμονές μας, να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας και να πάψουμε να είμαστε πιόνια μιάς διεθνούς συμμορίας που αποφασίζει τον θάνατό μας στην διεθνή σκακιέρα συμφερόντων, τότε θα ανατρέψουμε όλα όσα σήμερα ζούμε.

Κλείνοντας, θα πρέπει να επισημανθεί πως το πρόβλημα είμαστε εμείς, επειδή το επιτρέψαμε, αλλά οι άρρωστοι στο μυαλό είναι εκείνοι τους οποίους επιτρέψαμε να σχεδιάσουν τον εξανδραποδισμό μας. Για όσο ένα σκυλί ενός πλουσίου θα ζει καλύτερα από το παιδί ενός άνεργου, δεν θα υπάρχει καμία ελπίδα για εμάς. Εάν αποφασίσουμε τα παιδιά μας να ζήσουνε καλύτερα από τα σκυλιά των πλουσίων, τότε θα μπορούμε να βλέπουμε στο αύριο και να ελπίζουμε κάνοντας όνειρα…


YΓ: Σύντομα θα επιχειρήσουν να μας διαιρέσουν, προκειμένου να κρύψουν την δική τους εγκληματική "συνεισφορά" στην "διάσωσή" μας. Κανένας δεν πρέπει να επιτρέψει στον εαυτό του να βρεθεί απέναντι σε Έλληνα...




Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

14 σχόλια :

  1. Όπως εύστοχα επισημαίνεις και όπως συμβαίνει συνήθως, Κωνσταντίνε, αυτά που μας λένε οι παπαγάλοι είναι μακριά από αυτά που θα πρέπει να κοιτάμε. Eίναι φανερό ότι επιδιώκουν μια κλιμάκωση της κατάστασης, ένα κρεσέντο. Τα εξοντωτικά μέτρα που επιβάλλουν και ο ρυθμός με τον οποίο τα εντείνουν μόνο αυτό δείχνει. Και ο παράγοντας της περιφερειακής σύρραξης στη Μέση Ανατολή δεν είναι ξέχωρος από όλα αυτά. Μάλιστα, όταν ο πόλεμος στη γειτονιά μας συνοδευτεί από ενεργειακή κρίση, ο φόβος και ανασφάλεια εμάς των ανίσχυρων θα αυξηθεί, πράγμα που θα εκμεταλλευθούν. Για όλα αυτά τα σενάρια πρέπει να είμαστε έτοιμοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μποτίλια στο Πέλαγος30 Ιουλίου 2012 στις 12:50 π.μ.

    Πρόκειται αναμφίβολα για ένα κείμενο και βαρυσήμαντο και φιλότιμο, που διέπεται από διάθεση προσέγγισης των προκλήσεων σε όλο το δυνατό βάθος και εύρος. Ένα κείμενο, το οποίο υπογράφει ο ίδιος ο ιστολόγος, προφανώς ως απαύγασμα προβληματισμού μιας φιλόπονης προσφοράς εκατοντάδων αναρτήσεων, που έχουν προηγηθεί. Επιχειρείται με αυτό η ιχνηλασία των αιτίων και των δεδομένων μιας απειλητικότατα διογκούμενης κακοδαιμονίας, η οποία τείνει να προσλάβει διαστάσεις ικανές ώστε αυτή οριακά να μας καταβροχθίσει. Διαγνώσεις, οι οποίες επιχειρούν με όλη την δέουσα ρεαλιστική τόλμη, ώστε να κρουσθούν οι κώδωνες κινδύνου με την απαραίτητη έμφαση. Μια τάση, η οποία κυριάρχησε σήμερα σε περισσότερες σελίδες μεγάλης επισκεψιμότητος του Ελληνικού διαδικτύου. Γενικά πρόκειται για ένα κείμενο, που θεωρώ ότι έχει ακριβώς το χαρακτήρα που επιτάσσει η τρέχουσα φάση.
    Το κείμενο καταλήγει σε συγκεκριμένες παραινέσεις, οι οποίες είναι αναμφιβόλως ορθές και απαραίτητες για την επιβίωσή μας, πλην όμως γενικού χαρακτήρος και οι οποίες συνθέτουν κάποια γενικότερα πλαίσια των αναγκαίων παρεμβάσεων από πλευράς λαϊκού υποκειμένου, χωρίς όμως να δύνανται αυτές να αποκρυσταλλώσουν κάποια συγκεκριμένη στρατηγική.
    Θεωρώ ότι αυτή η ανεπάρκεια δεν αποτελεί προσωπική αδυναμία του συγγραφέως, αλλά αυτή μάλλον διέπεται από την ίδια την φύση του προβλήματος, το οποίον - τουλάχιστον προς στιγμήν - μοιάζει να ξεπερνά τόσο τις αναλυτικές, όσο και τις συνθετικές μας ικανότητες ως κοινωνία.
    Φρονώ, ότι ο οριακός χαρακτήρας τής τρέχουσας φάσεως, δημιουργεί την αίσθηση σε κάθε καλής θελήσεως εχέφρονα αναζητητή, ότι αυτός βρίσκεται στην δυσχερή θέση του Οιδίποδος ενώπιον τής Σφιγγός, όπου το διακύβευμα συνίσταται στο ποιον εκ των δυο θα καταπιεί η άβυσσος.
    Θεωρώντας, ότι δεν υπάρχει ούτε πρόβλημα, το οποίον να μην επιδέχεται επίλυση, ούτε πρόκλησις άνευ υπάρξεως τής δεούσης αντιμετωπίσεως, αλλά και με βαθιά εμπιστοσύνη στον Ελληνικό Μύθο, ο οποίος εγκαίρως επιχειρεί να στρέψει την προσοχή μας στα δέοντα, ευελπιστώ, ότι αυτά μελλοντικώς θα καταστούν προσιτά, φυσικά και με βάση την προβληματική, την οποίαν θέτει η παρούσα ανάρτηση.
    Θέλω λοιπόν να καταθέσω κάποιες σκέψεις μου, που αφορούν την ανάπτυξη αυτής τής προβληματικής:

    Συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μποτίλια στο Πέλαγος30 Ιουλίου 2012 στις 1:33 π.μ.

    1. Θα ξεκινήσω με μια τοποθέτηση επί τού τελικού συμπεράσματος τής αναρτήσεως, εκ του οποίου συνίσταται και τίτλος της:
    Ως εραστής τής Πλατωνικής θεωρίας, θέλω να εφιστήσω την προσοχή, όσο αφορά τον κακό εαυτό μας, στην σωκρατική ρήση "Ουδείς εκών κακός". Κανείς δηλαδή δεν είναι εκουσίως κακός. Με αυτήν την διατύπωση δεν προσέβλεπε ο Σοφός Διδάσκαλος τελικά στην αποενοχοποίηση τού ατόμου, όσο αφορά την κακία, αλλά στόχευε στον να στραφεί η προσοχή προς τούς μηχανισμούς και τούς θεσμούς, οι οποίοι την αναπαράγουν με συγκεκριμένο και οργανωμένο τρόπο. Αυτοί ενεργούντες σε χρονικά πλαίσια, τα οποία ξεπερνούν σε διάρκεια τον χρόνο ζωής των μεμονωμένων ανθρώπων και αναπαραγόμενοι και οι ίδιοι αυτοί θεσμοί βάσει δομημένου σχεδίου, προσδίδουν στην κακία τον χαρακτήρα του αυτονόητου, οπότε αυτή αποκτά αναπαραγωγική αυτοδυναμική, αναγόμενη σε "ενδημικό" (immanent) στοιχείο τού συστήματος. Αυτή η διαπίστωση δεν αποενοχοποιεί την δική μας - προσωπική ενός εκάστου - μετοχή στην κακία, αλλά αμφισβητεί από την κακία τον ατομικό - ηθικό χαρακτήρα, αποκαλύπτοντας τον κοινωνικό - συστημικό χαρακτήρα της. Γι αυτόν ακριβώς τον λόγο ακολούθησε το συμπέρασμα τού Σοφού Διδασκάλου, ότι πρωταρχικό ρόλο, όσο αφορά τόσο την διαμόρφωση τής ατομικής συμπεριφοράς, όσο και του κοινωνικού γίγνεσθαι, υπέχει η παιδεία (υπό την πλήρη έννοια).
    Εάν συνδυάσουμε την στοχοποίηση του κοινωνικού χαρακτήρος των θεσμών και μηχανισμών αναπαραγωγής τής κακίας από τον Σοφό Διδάσκαλο, με την επίσης σημαντικότατη ρήση του "Εν οίδα, ότι ουδέν οίδα", τότε έχουμε ένα επί πλέον αποφασιστικής σημασίας στοιχείο σχετικά με την φύση αυτών των μηχανισμών:
    Με την εν λόγω διατύπωση δεν ήθελε κατ' ουδένα τρόπο να αποδώσει ο Διδάσκαλος την όποια νοητική, ή άλλου είδους ανεπάρκεια στον εαυτό του, άλλα έκανε αναφορά στο Μάτριξ, δηλαδή στον συγκεκαλυμμένο χαρακτήρα αυτών των μηχανισμών, ο εντοπισμός των οποίων απαιτεί έρευνα και προβληματισμό σε μέγα βάθος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θελοντας και μη , οι αγωνιστες του '21 μας παραδωσαν την σκυταλη .
    Οσοι γνωριζουν αληθεια τι συμβαινει θα αναλαβουν τις ευθυνες του Αγωνα . Ο...λαος αρνειται μεχρι σημερα και πιστευω οτι ειναι και εναντιον της απελευθερωσης του Εθνους .
    Αγνοια , φοβος και γραικυλισμος .

    Ο Θεος βοηθος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μποτίλια στο Πέλαγος30 Ιουλίου 2012 στις 11:21 π.μ.

    Συνέχεια προηγούμενου σχολίου:

    2. Απαραίτητη προϋπόθεση μιας αποτελεσματικής αντιμετωπίσεως των διογκουμένων προκλήσεων αποτελεί η έγκαιρος διάγνωση του χαρακτήρος των επερχομένων εξελίξεων. Έχοντας εντρίψει με συστηματικό τρόπο στην αποκαλούμενη "συνωμοσιολογική" προβληματική περισσότερες δεκαετίες με συστηματικό τρόπο, μελετώντας τόσο την Ελληνόφωνη, όσο και την ξενόφωνη σχετική βιβλιογραφία - και όχι μόνο - καταλήγω στην αναγκαιότητα τού εντοπισμού ενός σημαντικού κινδύνου ως προς αυτήν:
    Όλοι κατά βάση οι οπαδοί συνωμοσιολογικών θεωριών αισθανόμαστε με την πάροδο τού χρόνου να δικαιώνονται οι απόψεις μας σχετικώς. Ειδικά στην τρέχουσα φάση, απειλές, όπως η επιβολή παγκοσμίου νομίσματος, παγκοσμίου κράτους με βάναυσα πρωτόγνωρα ολοκληρωτικό χαρακτήρα, πανθρησκείας, ηλεκτρονικών εμφυτευμάτων κλπ., καθίστανται πλέον κοινός τόπος. Επί τού συγκεκριμένου όμως παραβλέπουμε ένα σημαντικό παράγοντα, ο οποίος σχετικοποιεί εκ των πραγμάτων την βεβαιότητα, η οποία μας διακατέχει. ΟΛΕΣ ΣΧΕΔΟΝ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΗΘΕΙΣΑ "ΝΕΑ ΤΑΞΗ" ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ - ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΟΡΟΥ - ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑΥΤΑ ΤΑ ΝΕΟΤΑΞΙΚΑ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΑ. Οπότε καλούμεθα να αναρωτηθούμε κατά πόσο, όσα αφορά τις αντιλήψεις που επικρατούν περί "νέας τάξης", αυτές ανταποκρίνονται πράγματι στο κορμό τού "master plan", τουτέστιν γενικού σχεδίου πλήρους υποδουλώσεως τής ανθρωπότητος, ή κατά πόσο έχουν σκοπίμως αναμιχθεί στοιχεία παραπληροφορήσεως με άλλα στοιχεία, τα οποία πράγματι συμπεριλαμβάνονται στο γενικό αυτό σχέδιο, στοχεύοντας στον συστηματικό αποπροσανατολισμό μας.
    Ιδιαίτερη βαρύτητα θεωρώ ότι αρμόζει να αποδοθεί στον εξαγγελθέντα δραστικότατο περιορισμό τού συνολικού πληθυσμού επί του πλανήτου από τα 7 στο μισό δις, σχεδιασμό που θεωρώ πιθανότατο. Πρόκειται στην κυριολεξία περί πλανητοκτονίας. Σχεδιασμός, ο οποίος δεν συνάδει κατά βάση με την επιβολή παγκόσμιου ολοκληρωτικού κράτους. Ως κατέδειξε ο Νίκος Πουλατζάς στο έργο "Φασισμός και Δικτατορία" τα ολοκληρωτικά καθεστώτα υπέχουν χαρακτήρος εκτάκτου ανάγκης, τουτέστιν είναι κατά κανόνα μεταβατικής χρονικής διαρκείας. Ίσως το σενάριο τής βάναυσης πληθυσμιακής μειώσεως συνδυάζεται με σχεδιασμούς ακόμη μεγαλυτέρας βαρβαρότητος, αναφορικά με την ανθρωπότητα μελλοντικώς. Ζήτημα, το οποίο απαιτεί ενδελεχή διερεύνηση.

    Συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ ωραίο και μεστό κείμενο !
    Μπράβο Κωνσταντίνε !
    Δυστυχώς εντοπίζεις τα σημεί εκείνα τ οποία κατ΄επανάληψη έχουμε πεί και ξαναπεί και ξαναπεί....
    ¨οταν όμως ο Λαός αυτός ξαναψηφίζει τα ίδια προδοτικά κατακάθια, ένα δε ποσοστό 40% ...απέχει...
    Τί να πεί κανείς.... είμαστε άξιοι για τα μπάζα.
    Οι δήθεν κυβερνώντες δωσίλογοι προδότες είναι όλοι τους και απο
    διαλύουν ότι απέμεινε από τους βρωμερούς πασόκους και τον αρχιπροδόταρο και χυδαίο ΓΑΠ και σια.
    Βέβαια οι ανατροπές γίνονται και ξεκινούν από λίγους και ακολουθούν κάποια στιγμή και οι υπόλοιποι αποβλακωμένοι ακι φοβισμένοι που γνωρίζουν μεν αλλά δεν αντιδρούν.....
    Τώρα πρέπει να τους ρίξουμε ΤΩΡΑ...
    Όλα όσα κάνουν, μη προτάσσοντας το Εθνικό συμφέρον των Ελλήνων και ξεπουλώντας τα πάντα στα μισελληνικά τοκογλυφικά αφεντικά τους είναι εσχάτη προδοσία και εμείς πρέπει υπερασπιστούμε το Συνταγμα όπως επιτάσσει το άρθρο 120.
    Εύστοχα παρατηρείς, ότι η επόμενη κίνηση θα είναι να διασπάσουν τον Ελληνικό Λαό.
    Καλό θα είναι να μη ξεχνούν την κατάληξη του πασοκοαδελφού τους Καντάφι..... (η καλή περίπτωση) την άλλη ....θα την ζήσουμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δίκαιο έχεις, οι ανατροπές από λίγους γίνονται και το γεγονός αυτό είναι πηγή αισιοδοξίας για το μέλλον της Ελλάδας... Δεν ξέρω, αλλά πραγματικά έχω την εντύπωση ότι κάτι αλλάζει σιγά-σιγά μέσα μας... Όλο και ωριμάζουμε, όλο και γινόμαστε λιγότερο ανεκτικοί στη διαφθορά...
      Απλά είμαστε ακόμη φοβισμένοι και έχουμε μείνει εμβρόντητοι από τις εξελίξεις... Θα μας περάσει και αυτό, ποιός ξέρει, μπορεί να είναι τα στάδια μετάβασης από μία πολύ αλλοτριωμένη κοινωνία (όπως δυστυχώς είχαμε γίνει) σε μία κοινωνία που εκφράζει την ψυχή της και δεν επινοεί συνεχώς τρόπους να την καταπνίξει. Θέλουν χρόνο αυτά τα πράγματα, δεν θέλουν;

      Επίσης, τέτοιο πολιτισμό είχε να δει η Ευρώπη από την εποχή του Μεσαίωνα, οπότε χίλιες φορές μακρυά από αυτήν... Μακάρι να αποχωρούσαμε μόνοι μας! Ούτως ή άλλως με τις τακτικές της η Γερμανία φροντίζει για την διάλυσή της... Τι να πούμε, άντε με το καλό;

      Διαγραφή
  7. Μποτίλια στο Πέλαγος30 Ιουλίου 2012 στις 12:44 μ.μ.

    3. Πάσα περί των επερχομένων αποπειρουμένη εκτίμηση, ως αφορώσα προβολή στο μέλλον (μη προφητικού, ή άλλου τύπου διαισθητικού χαρακτήρος) μπορεί να έχει συνεκτική λειτουργικότητα, μόνο εφ΄ όσον αυτή δομείται και επί επιτυχούς αξιολογήσεως και ερμηνείας της πείρας του παρελθόντος.
    Όσο όμως αφορά την πείρα του παρελθόντος, νομίζω ότι προκύπτουν δυο θεμελιακής σημασίας προκλήσεις:
    α. Η πρώτη αφορά την δομή και τον χαρακτήρα αυτού που θεωρούμε ιστορικό χρόνο.
    Όπως κατέδειξαν οι ανθρωπολογικές μελέτες τού καθηγητού κ. Άρη Πουλιανού και η αξιολόγηση των ευρημάτων του στο σπήλαιο των Πετραλώνων, ο "αρχάνθρωπος" πιστοποιεί την ύπαρξη τού Ελληνικού ανθρωπολογικού τύπου, χρονολογούμενος στα 700.000 χρόνια π.Χ. Από την άλλη, τοποθετεί η ισχύουσα ιστορική περιοδολόγηση την απαρχή τής περιόδου του Χαλκού στα 3.000 χρόνια, τής νεολιθικής εποχής στα 6.000 χρόνια και της μεσολιθικής στα 10.000 π.Χ. Τοιουτοτρόπως καθίσταται ορατό, ότι η ιστορική αντίληψη, η οποία έχει επικρατήσει, κινείται εντός μιας λεπτότατα επιδερμικού πάχους χρονικής περιόδου, περιοριζομένης στο άκρον της χρονικής ροής, η οποία αφορά τον σήμερα υπάρχοντα ανθρωπολογικό τύπο. Το σπήλαιο των Πετραλώνων έχει σφραγισθεί και έχουν απαγορευθεί σε αυτό νέες ανασκαφές, όπως συμβαίνει σε πλείστα άλλα μέρη υψηλής αρχαιολογικής σημασίας. Μεγαλιθικά ερείπια, πυραμίδες και άλλα αντικείμενα του παρελθόντος, ως πονήματα νοήμονος χειρός κρατούνται σκοπίμως απροσπέλαστα για την αρχαιολογική έρευνα. Και έχει επικρατήσει γενικώς η εσφαλμένη εντύπωση απέναντί τους, ότι αυτά δεν σχετίζονται ουσιαστικά με εμάς.
    β. Η ρήση του Πλάτωνος, η οποία συνιστά κατ' εμέ ακόμη "γρίφο", ότι "η γνώσις είναι ενθύμησις". Πως συνδέεται αυτό με την ιστορική εμπειρία. Πού ευρίσκεται αυτή αποθηκευμένη; Ποιες είναι οι δυνατότητες και κατάλληλες διαδικασίες στο να ανασυρθεί αυτή στην συνειδητή περιοχή της νοητικής - αλλά και διαισθητικής - επεξεργασίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μποτίλια στο Πέλαγος30 Ιουλίου 2012 στις 1:21 μ.μ.

    4. Τέλος θέλω σύντομα να τοποθετηθώ στο ζήτημα που έθεσε με σχόλιο που προηγείται ο ευγενής ανώνυμος, μια και γίνεται σε αυτό αναφορά στις σημερινές διαθέσεις του λαού, σε συνδυασμό με την επανάσταση του '21:
    Η τεράστια στρατηγική ιδιοφυΐα του Γέρου ήταν αυτή, η οποία κατέδειξε στην πράξη, ότι η συγκρότηση ενός λαϊκού μετώπου ανατροπής δεν είναι δυνατόν να στηρίζεται σε αυτοματισμούς, να ωθείται από το αυθόρμητο, ή να καθορίζεται από τής ανά χρονική στιγμή υπάρχουσες διαθέσεις του λαϊκού παράγοντος. Επί τού προκειμένου η αναγκαία διαδικασία δεν μπορεί παρά να δομείται από στάδια, τα οποία βάσει στρατηγικού σχεδίου αναιρούν βαθμηδόν και το ένα μετά το άλλο τα ισχύοντα δεδομένα. Οι αντίπαλες τής ανατροπής δυνάμεις αποδείχθησαν ιστορικώς αποτελεσματικότερες σε σύγκριση με αυτές των αγώνων τού λαού. Πλην όμως η συσσώρευση τής πείρας αυτών των αγώνων συνιστά εκείνη την γνωσιολογική δεξαμενή, αλλά και την δεξαμενή συσσωρευμένης χάριτος, εκ των οποίων καλούμεθα να αντλήσουμε στοιχεία ζωτικής αξίας στην επερχόμενη επέλασή μας υπέρ του Έθνους και του Λαού. Το κατά πόσο αυτή θα καταστεί πράγματι νικηφόρος, θα εξαρτηθεί σε ζωτικό βαθμό και από την εύστοχο επεξεργασία τής πείρας τού παρελθόντος, η οποία αποτελεί σημαντικό οργανικό στοιχείο τής παρακαταθήκης, την οποία επωμιζόμεθα. Η παρακαταθήκη αυτή δεν συνιστά μόνο βάρος, αλλά και άνωση, στα πλαίσια μιας εν δυνάμει ασταθούς ισορροπίας. Η δική μας προωθητική συμβολή είναι αυτή που θα καθορίσει την κατεύθυνση τής πορείας. Κρίση σημαίνει ακριβώς την ασταθή ισορροπία αυτού, που προηγουμένως εθεωρείτο ευσταθές. Κατ' αυτό τον τρόπο ανοίγονται ταυτοχρόνως προς τους μοιραίους κινδύνους και νέες δυνατότητες εκφυγής.
    Ας μην φοβούμεθα και ας αδράξουμε με φρόνηση, ετοιμότητα και υπευθυνότητα το πηδάλιο, που μας παρέχει η ενδόμυχος λαϊκή προσμονή. Ο Λαός θέλει και μπορεί. Και όταν ωριμάσουν οι προϋποθέσεις θα το αποδείξει για μια ακόμη φορά. Η πρόκληση αφορά σήμερα άλλο βάθος. Στεκόμενοι μεταξύ Σφιγγός και Αβύσσου, ας αναλογισθούμε ότι η αποτυχία του Οιδίποδος τον οδήγησε στην εκούσια τύφλωσή του. Ας κάνουμε χρήση ΟΛΩΝ των οφθαλμών που διαθέτουμε. Των φυσικών, των νοητικών, των ψυχικών και των υπερβατικών. Αληθές μέλλον των οφθαλμών αποτελεί το Φως. Αμφότερα συνδέονται με υπαρκτική αμοιβαιότητα και δεν είμεθα διόλου υποχρεωμένοι εκ προοιμίου να αποτύχουμε. Ως έγγραφει: "Έρχεται η ώρα όσοι επιθυμούν α-ληθώς να δούν, να επισκοπήσουν τα πάντα". Καθώς και: "Η Όρασις είναι Δημιουργία".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ας ξεκινήσω την συνάντηση μας κάπως έτσι ..ο Σοφοκλής έλεγε “Να λες πάντα την αλήθεια , γιατί είναι ατιμωτικό για τον ελεύθερο άνθρωπο να θεωρείται ψεύτης”

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Είστε όλοι τέλειοι. Τώρα τι κάνουμε πως και πότε θα το κάνουμε; Ας μη περιμένουμε άλλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Με ολο το σεβασμο,επιτρεψτε μου να σταθω σε μια εκφραση του κωνσταντινου.,τι να σημαινει αραγε τουτο?ειναι..γνωμικο?ειναι παροιμια?σοφιστια μηπως?ΟΧΙ!!!
    ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.τι κανουμε λοιπον??περιμενουμε??αντιδραμε,και τι μορφη θα εχει αυτη η αντιδραση??ποιος θα την σχεδιασει?να δρασουμε??να αντιδρασουμε??αντε και αποφασιζει μια ομαδα να δρασει και να αντιδρασει στην ΝΤΠ..ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΙΟΝΙΑ ΤΗΣ..αντε και μαζευονται 100,200,1000?? με καποιον επικεφαλη..τι νομιζουμε πως θα γινει??θα τους φαει το σκοταδι, κοντολογις..προβατα προς σφαγη...και με το δικιο σας να πειτε..τι εννοεις κυρια μου??σφαξε με αγα μου να αγιασω???
    να λοιπον το διλλημα που βαζει ο καθενας μας και αναμετριεται με την συνειδηση του.
    Στο διαταυτα τωρα.
    Την οπτικη μου παρουσιαζω,θεωρωντας οτι δεν ειναι μυωπικη...ουτε και η πασα αληθεια..συγχωρεστε με λοιπον.

    Η ΣΠΟΡΑ ΕΓΙΝΕ.(τελεια)!
    Ο ΘΕΡΙΣΜΟΣ ΕΓΙΝΕ.(τελεια)!

    ΤΟ ΚΟΣΚΙΝΙΣΜΑ ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ Η ΗΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΡΙ.
    ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ Η ΟΧΙ...ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΤΕΛΙΑΚΑ Η ΣΕΙΡΑ...Ε!!!ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΜΑΣ ΕΙΠΕΣ ΤΩΡΑ???
    ΤΟ ΠΡΟΦΑΝΕΣ.!!!!
    ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΑΝΑΖΗΤΟΥΜΕ ΛΥΣΗ..ΔΙΕΞΟΔΟ..ΑΠΑΝΤΗΣΗ..ΑΝΑΤΡΟΠΗ..ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ..Ε!!! ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΓΙΝΕΤΑΙ!!! ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ..Γ Ι Ν Ε Τ Α Ι!!!
    Καποιος θα ρωτησει..πας καλα??που το βλεπεις??με τα ματια σου..η που το ακουσες με τα αυτια σου??εδω κινδυνευει το συμπαν,και ο ελληνικος λαος..και εσυ ονειρευεσαι???
    ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΟ ΚΟΣΚΙΝΙΣΜΑ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΞ ΑΥΤΩΝ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΥΣ???ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΟ ΚΟΣΚΙΝΙΣΜΑ???ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΤΟΣ??ΘΕΑΤΕΣ??ΣΤΟ ΑΠΕΙΡΟΒΛΗΤΟ??
    ΘΑ ΠΩ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΑΣ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΠΑΡΑΔΟΞΟ.
    ΑΝ ΔΕΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Η ΤΟΥ ΚΟΣΚΙΝΙΣΜΑΤΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΞΑΧΘΕΙ Η ΠΡΩΤΗ ΥΓΙΗΣ ΦΟΥΡΝΙΑ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟ ΦΑΣΜΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ..ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΧΩΡΙΣΕΙ Η ΗΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΡΙ...ΤΟ ΥΓΙΕΣ ΚΥΤΤΑΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΡΩΣΤΟ..ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ...ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ...ΟΛΟΥΣ ΟΜΩΣ.
    ΣΤΟ ΜΕΣΟΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ(δεν θα κρατησει πολυ..οι ταχυτητες ειναι ασυλληπτες για να γινουν αισθητες,στο ματι και το αυτι μας)...
    ΑΝΟΙΧΤΟ ΝΟΥ,ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ να παρατηρουμε,να ενημερωνουμε,να ειμαστε αφυπνισμενοι,οχι...ξυπνιοι..απο δαυτους εχουμε πολλους...και να εχουμε στραμενη την προσοχη μας,και την ενεργεια μας ΙΣΙΑ-ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ-ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΜΟΛΥΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΡΡΩΣΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΣΥΝΟΘΥΛΕΥΜΑ ΤΗΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ...ΝΑΟ...ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ...ΟΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ.(εμενα,ελπιζω και εσας..κανενας)!!!
    συνεπως για να μην κουραζομαστε τζαμπα..γιατι θα φορολογηθουμε και..γι,αυτο...
    ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΣΚΙΝΙΣΜΑ ΤΙ ...ΨΑΡΙΑ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ..ΑΝ..ΒΓΑΛΕΙ!!!

    ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΣΟ ΠΟΤΕ,ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ,ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΟ ΦΩΣ ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΑΤΑ!!!!
    ΤΟ ΣΩΜΑ,ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΑΠΙΣΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ,ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΚΥΤΤΑΡΑ Π Α Ν Τ Ο Υ!!!!!
    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΩΤΙΣΜΕΝΑ ΜΥΑΛΑ ΠΑΝΤΟΥ!!!
    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΥΓΕΙΕΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ!!!
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΩΡΑΣ ΝΑ ΦΑΝΕΡΩΘΟΥΝ!!!
    ΑΣ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΣΚΙΝΙΣΜΑ..ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΗΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΡΙ!!!!
    Η ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΔΙΑΝΟΙΑ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ,ΓΙΑΤΙ???ΕΞΕΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ,ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΕΞΑΠΟΛΥΕΙ ΔΙΑ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ ΤΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ ΟΛΑ ΤΗΣ ΤΑ ΟΠΛΑ ΥΠΟΤΑΓΗΣ.ΓΙΑΤΙ ΛΕΤΕ ΝΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΦΥΠΝΙΣΗ? ΓΙΑΤΙ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟΡΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ??
    Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΧΕΙ ΑΛΑΝΘΑΣΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ...ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ,ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ,ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΠΡΑΓΜΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΟΥ..ΚΑΙ Ο ΚΟΛΙΟΣ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ...!!!
    ΕΧΕΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ,ΤΟ ΑΛΑΝΘΑΣΤΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ,ΤΟ ΓΟΝΙΔΙΟ ΤΟΥΤΟ ΟΔΗΓΕΙ.ΚΑΝΕΝΑ STERN...ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ!!!
    ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΕΕΙ,ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΑΝΔΡΩΝΕΤΑΙ!!!
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΕΝΟ...ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΑΠΕΧΘΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΚΕΝΟ!!!
    ΟΥΔΕΝ ΑΝΑΙΤΙΟΝ,ΟΥΔΕΝ ΑΠΟΛΛΥΤΑΙ!!!ΝΟΜΟΣ.
    ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ???
    ΙΣΣ-Ο-ΡΟΠΙΑ!!!ΝΟΜΟΣ.(ΤΕΛΕΙΑ)
    ΙΣΣΟΡΟΠΙΑ,ΣΤΙΣ ΡΟΠΕΣ,ΣΤΙΣ ΡΟΕΣ,ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ.

    ΥΓ.κατανοω την αγωνια της ψυχης σου ακριβως η ιδια με κατατρεχει,αλλα ασκουμαι στην...σχοινοβασια οπως γνωριζω οτι κανεις και εσυ.νασαι καλα.!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν θα ωριμάσουν οι περιστάσεις, τα φωτισμένα μυαλά και τα ζωντανά κύτταρα θα τα ενεργοποιήσουν ο Χριστός και η Παναγιά μας, Μαρία. Να έχουμε πίστη και να μη χάνουμε το θάρρος μας.

      Διαγραφή
  12. Λεγεται οτι η εκδικηση ειναι πιατο που τρωγεται κρυο, φανταστειτε δε να πληρωνεται
    με το ιδιο νομισμα και σε πολλαπλασιο ποσο. Ας υποθεσουμε ότι υπηρχαν ορκισμενοι
    εχθροι της Ελλαδος οι οποιοι ηθελαν να την αφανισουν από τον παγκοσμιο χαρτη –
    όχι ως εδαφικη αλλα πνευματικη οντοτητα παρεα με τους φορεις του πνευματος της
    (Ελληνες) τι μεσα θα χρησιμοποιουσαν? Συμβατικα (κλασικο πολεμο)?
    η αθορυβα οπλα? για ολομετωπη υπονομευση εκ των εσω και σε διαφορετικα
    θεατρα επιχειρησεων? Ας συγκεντρωσουμε λοιπον όλα τα διασπαρτα υβριδια
    δουρειο-ιππων των εχθρων που καθοριζουν προτεραιοτητες σε πολιτικες παραταξεις, πανεπιστημια, νομοθεσια, δικαιοσυνη, αμυνα, πολιτισμο, ΜΜΕ, και αλλους κρισιμους
    τομεις της πολιτειας, τα ομαδοποιησουμε λογω κοινης στοχευσης, και τα απεικονισουμε
    μεταφορικως ομιλουντες με ένα υποβρυχιο (βλεπε τροπο δρασης /αθορυβης προσβολης,
    ικανοτητα διαφυγης/μη ανιχνευση από τα ρανταρ του αμυνομενου). Θα ονομασουμε
    το υποβυχιο τιμης ενεκεν στην Ναυαρχο του Ξερξη ‘Αρτεμισια’, ο κυβερνητης της
    οποιας εχει πεισει 10 Ελληνες να επιβιβαστουν στην Σαμοθρακη, με τελικο προορισμο
    την Σαλαμινα. Όταν φθανει εξω από την Τενεδο επιβιβαζει 2 βαρβαρους, και
    επικαλουμενος την μεταφορικη ικανοτητα του σκαφους πεταει βιαιως 2 Ελληνες στην
    θαλασσα χωρις σωσιβιο και πνιγονται. Μετα από 5 ετη φθανει στην Λημνο, οπου
    επαναλαμβανει ακριβως την ιδια διαδικασια. Επομενες αφηξεις προβλεπονται για
    Σκυρο, Ανδρο και Κεα οπου -2 + -2 + -2 Ελληνες επιβατες γιοκ.
    Τι μπορει να κανει το Ανωτατο Πολεμικο Συμβουλιο των Ελληνων για να αποτρεψει
    τον αφανισμο του Ελληνικου Εθνους?
    1)αναθετει σε Παυσανια και Αειμνηστο να εξοντωσουν όλα τα ‘δουρειοιπποδη’ και 5ηφαλαγγα
    2)αποστελλει τον Ιασωνα για την επανακτηση του χρυσομαλλου δερατος
    3)αναθετει στον Θεμιστοκλη τον σχεδιασμο και διεξαγωγη της μαχης

    Σημειωση χρησιμη μελετη στο users.sch.gr/cosmathan/…/themistocles.htm

    Υ.Γ για να απαγκιτσρωθουμε (οριστικα), από το ‘ουκ εστιν αριθμον και κορεσμον οι
    Εφιαλτιδες’, και να επικεντρωθουμε στο ‘ουκ εά με καθεύδειν το του Μιλτιάδου τρόπαιον’.-

    Τελευταιος Ελληνοικανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]