Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ελληνισμός χρειάζεται και δικαιούται ισχυρή και ανεξάρτητη Εξωτερική Πολιτική

Tου Νίκου Τοπούζη,
ιστορικού και συγγραφέα

Θεωρούμε πως η ομιλία του Υπουργού Εξωτερικών στην Ολομέλεια των Ο.Η.Ε δεν ήταν τίποτε περισσότερο από ακόμη μία τετριμμένη αναδρομή στην πάγια αναχρονιστική εξωτερική πολιτική που έχει συρρικνώσει τα Ελληνικά Δίκαια στη περιοχή μας αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σε μία τόσο κρίσιμη χρονική περίοδο για ολόκληρο τον Ελληνισμό, ο κ. Αβραμόπουλος απλώς έδειξε σε όλο τον κόσμο πως η ηγεσία της Ελλάδος θα συνεχίσει να κυβερνάει υποτακτικά υπακούοντας σε εντολές από το εξωτερικό, τόσο σε ζητήματα που αφορούν την ανατολική Μεσόγειο, όσο και στα Εθνικά Θέματα αλλά και στα κρίσιμα θέματα οικονομικής πολιτικής όσον αφορά στην επίλυση της κρίσης που μαστίζει τη πατρίδα και όλους τους Έλληνες πολίτες.

Ξεκίνησε την ομιλία του συμφωνώντας σε όλα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ κ. Μπαράκ Ομπάμα. Ο κ. Ομπάμα μίλησε για την ανάγκη προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για την προστασία των διπλωματικών αποστολών, για την ανάγκη ουσιαστική συμφωνίας ειρήνης μεταξύ Ισραήλ-Παλαιστινίων, για την «Αραβική Άνοιξη» αλλά και για την άμεση ανάγκη να φύγει από την εξουσία ο ηγέτης της Συρίας κ. Άσαντ. Ο κάθε πολιτισμένος άνθρωπος συμφωνεί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα, για την ανάγκη επίτευξης βιώσιμης λύσης στο Παλαιστινιακό αλλά και τη προστασία των διπλωματών ανά τον κόσμο. Επίσης η θέση του κ. Αβραμόπουλου για την άμεση παραίτηση του κ. Άσαντ, δεν είναι τίποτε περισσότερο από πλήρη στήριξη στο καλύτερο δυνατό σενάριο για τη γιγάντωση της δύναμης της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο και τη παράδοση των 2,5 εκατομμυρίων Ελληνορθόδοξων χριστιανών στο έλεος φανατικών μουσουλμάνων αλλά και τούρκων παραστρατιωτικών που δεν έχουν τη καλύτερη προϊστορία σε ότι αφορά τη συμπεριφορά τους σε θρησκευτικές μειονότητες.

Και ενώ οι αναφορές του στα ζητήματα γεωστρατηγικής της ανατολικής Μεσογείου ήταν απογοητευτικές, οι τοποθετήσεις του στα εθνικά ζητήματα ήταν επικίνδυνες για το συμφέρον της πατρίδος. Για το πρόβλημα της ονομασίας των Σκοπίων, αποδέχθηκε σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων. Δηλαδή το καλύτερο δυνατό εφικτό σενάριο για τους Σλάβους στα βόρεια σύνορα μας και πάγια θέση της αντιπολίτευσης των Σκοπίων. Με άλλα λόγια ο κ. Αβραμόπουλος και η εξωτερική πολιτική της ελληνικής ηγεσίας ταυτίζεται με αυτή της αντιπολίτευσης της γειτονικής χώρας απέναντι στον σκληρό εθνικισμό και ψευδομακεδονισμό του κ. Γκρουέφσκι.

Οι τοποθετήσεις του κ. Αβραμόπουλου για τη Τουρκία ήταν επίσης γεμάτες υποχωρητικότητα και προθέσεις συνέχισης της πολιτικής κατευνασμού έναντι στην επιθετικότητα του κ Νταβούτογλου. Ενώ στην αρχή της ομιλίας του μίλησε για ανθρώπινα δικαιώματα, δεν κατήγγειλε τη Τουρκία για το δουλεμπόριο που διεξάγει ως κράτος, γεμίζοντας την Ελλάδα με εκατοντάδες χιλιάδες παράνομους μετανάστες τόσο μέσω του Έβρου, όσο και μέσω των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου. Οι τόσες αναφορές της FRONTEX για τη παράνομη και δουλεμπορική δραστηριότητα της τουρκικής στρατοχωροφυλακής, θα έδιναν κύρος στη καταγγελία της Τουρκίας στη διεθνή κοινότητα στη προσπάθεια της να αποσταθεροποιήσει την ελληνική κοινωνία και οικονομία, χρησιμοποιώντας την ανάγκη και τον πόνο χιλιάδων εξαθλιωμένων ανθρώπων εξ Ανατολής! Αντί αυτού μίλησε για την ανάγκη να αρθεί το casus belli της Τουρκίας έναντι της χώρας μας, επαναφέροντας στην επιφάνεια τα φοβικά σύνδρομα της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας των τελευταίων χρόνων. Οι Έλληνες στηρίζουμε και εμπιστευόμαστε τις ικανότητες των ανδρών και γυναικών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδος και τους στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Δεν διακατεχόμαστε από φοβικά σύνδρομα και ούτε θα ανεχτούμε τη περαιτέρω «Φιλανδοποίηση» της χώρας!

Και ενώ η ενασχόληση με ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας φαντάζει, στην εποχή των Μνημονίων και της οικονομικής εξαθλίωσης, πολυτέλεια για τον μέσο Έλληνα, η αναφορά του κ. Αβραμόπουλου στα απάνθρωπα μέτρα που εφαρμόζει η κυβερνητική τριανδρία στην ελληνική κοινωνία για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των τραπεζιτών, θα αφήσει άφωνους στην αρχή και μετά θα εξοργίσει όλους τους Έλληνες που υποφέρουν από τη φοροληστρική επιδρομή. Μεταφέρουμε αυτούσιες τις θέσεις τους:

«Κλείνοντας θα ήθελα να πω δύο λόγια για την οικονομική κρίση την οποία η Ελλάδα αντιμετωπίζει με τη βοήθεια των εταίρων της στην ΕΕ και στη διεθνή κοινότητα. Η νέα τρικομματική κυβέρνηση συνασπισμού στην Ελλάδα εφαρμόζει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής προκειμένου να βελτιώσει τις μακροοικονομικές προοπτικές της και να επιτύχει τη δημοσιονομική προσαρμογή, ενώ ταυτόχρονα υλοποιεί διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που στοχεύουν στην ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Αυτή η προσπάθεια έχει φέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα. Πιο συγκεκριμένα, το πρωτογενές έλλειμμα έχει μειωθεί σημαντικά. Ταυτόχρονα, η ελληνική οικονομία έχει επανακτήσει σε ποσοστό άνω του 50% την ανταγωνιστικότητά της έναντι των παγκόσμιων εμπορικών εταίρων, ενώ το επιχειρηματικό και επενδυτικό κλίμα είναι θετικό. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε προς αυτή την κατεύθυνση, έχοντας πάντα στη σκέψη μας το γεγονός ότι ο ελληνικός λαός υποφέρει πάρα πολύ από την εφαρμογή του προγράμματος λιτότητας και το ταχύτερο η Ελλάδα πρέπει να βγει από την κρίση.»

Κύριε Αβραμόπουλε, ακόμη και ξένοι τραπεζίτες και οικονομικοί αναλυτές βλέπουν πως η θεραπεία για την ελληνική οικονομία σκοτώνει τον ασθενή, που δεν είναι άλλος από τον Ελληνικό λαό!

Ο Ελληνισμός χρειάζεται και δικαιούται ισχυρή και ανεξάρτητη Εξωτερική Πολιτική. Στις κρίσιμες ώρες που περνάει η πατρίδα μας, οποιοσδήποτε δισταγμός και υποχωρητικότητα θα αποτελέσει εφαλτήριο για νέες άνομες και ανιστόρητες διεκδικήσεις εκ μέρους γειτονικών κρατών. Τα συμφέροντα της Ελλάδος έχουν παραμεληθεί από τις προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες ώστε να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα τρίτων μερών αλλά και της παρούσης αξιωματικής αντιπολίτευσης που ακόμη δεν έχει ούτε εξωτερική πολιτική, ούτε πολιτική άμυνας.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]