Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η ώρα της μετωπικής ρήξης


Όπως συμβαίνει και με την πολιτική, έτσι και με τη διαχείριση της οικονομίας, κεντρικοί πρωταγωνιστές που αρέσκονται να «στρογγυλεύουν» την πραγματικότητα και να αποφεύγουν τις ρήξεις που κινητροδροτούν το μέλλον, περισσεύουν στη σημερινή εποχή της κρίσης. Είναι αχρείαστοι.

Με τα φώτα να είναι στραμμένα στη Φρανκφούρτη για τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, και στο περιθώριο των διαρροών για τον «πυροβολισμό» που προετοιμάζει ο Μάριο Ντράγκι, στοχεύοντας στους αδίστακτούς κερδοσκόπους, με την εκπόνηση προγράμματος αγοράς ομολόγων «προβληματικών» χωρών, για τα επόμενα τρία χρόνια, είναι προφανές ότι ο διάδοχος του Ζαν-Κλοντ Τρισέ δεν μπορεί να κάνει πίσω. Δεν μπορεί να απογοητεύσει.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι η Άνγκελα Μέρκελ έχει ήδη πει το μεγάλο «ναι», έστω κι αν αυτό σημαίνει ότι ο Γενς Βάιντμαν θα θυμίζει σήμερα μοναχικό καβαλάρη. Δεν συμβαίνει φυσικά κάτι τέτοιο. Απλώς, το Βερολίνο συνεχίζει να πατά σε δυο βάρκες, αδιαφορώντας για το ενδεχόμενο να χάσει την ισορροπία του, και να… βραχεί στο τσουνάμι μιας κρίσης που ξέφυγε από τον έλεγχο.

Αν ο Μάριο Ντράγκι «μεταμφιεστεί» σήμερα, έστω για λίγο, σε… Μπεν Μπερνάνκι, και ακολουθώντας το παράδειγμα στρατηγικής του επικεφαλής της Fed, δείξει ότι είναι αποφασισμένος να μην αφήσει την ευρωζώνη να καταρρεύσει, όπως κάνει τα τελευταία τέσσερα χρόνια με την αμερικανική οικονομία ο Μπερνάνκι, οι κερδοσκόποι θα έχουν υποστεί την πιο εκκωφαντική ενδεχομένως ήττα τους.

Φυσικά και μιλάμε για εκείνους που έχουν ποντάρει στη χρεοκοπία της ευρωζώνης. Και πόνταραν στα CDS της χρεοκοπίας της Ελλάδας. Η Φρανκφούρτη διατηρεί την ευχέρεια να τους… βγάλει στη σύνταξη.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]