Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θράκη: Εκδηλώσεων συνέχεια για τον φασίστα…


Συνεχίστηκαν οι εκδηλώσεις για τη μνήμη του τουρκοπράκτορα Αχμέτ Σαδήκ, καθώς πλην της επιμνημόσυνης τελετής γύρω από τον τάφο του (που σας αναφέραμε πριν από λίγες μέρες), είχαμε στη συνέχεια κάτι αντίστοιχο και στην Ξάνθη, όπου το κόμμα DEB οργάνωσε ομαδική προσευχή, καθώς και επιμνημόσυνο γεύμα. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε, «η 17η επέτειος θανάτου του ιδρυτή, πρώτου πρόεδρου και αείμνηστου ηγέτη των Τούρκων της Δυτικής Θράκης Αχμέτ Σαδήκ, τιμήθηκε για πρώτη φορά στην Ξάνθη με πρόγραμμα που οργάνωσε το κόμμα DEB. Η οργάνωση του κόμματος DEB-Ξάνθης παρέθεσε γεύμα ιφτάρ προς την οικογένεια Σαδίκ, σε προέδρους συλλόγων της Ξάνθης, μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης και σε στελέχη του κόμματος. Στο γεύμα μετείχαν ο πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή Οσμάν Ιλχάν Σενέρ, η οικογένεια του Αχμέτ Σαδήκ, ο μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, ο πρόεδρος του κόμματος DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, ο δήμαρχος Μύκης Μουσταφά Τσουκάλ, ο αντιπεριφερειάρχης Μακεδονίας-Θράκης Ιρφάν Ουζούν, ο πρόεδρος της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης Αχμέτ Καρά, ο πρόεδρος των οικοδόμων Ξάνθης Σαλίχ Καγιά, ο πρόεδρος του δημοτικού συνδυασμού Ξάνθης ¨Ισότητα στον Δήμο Ξάνθης¨ Χουσείν Αχμέτογλου, στελέχη του κόμματος DEB, και στελέχη της νεολαίας του κόμματος DEB Ξάνθης.


Στο γεύμα αυτό μιλώντας ο αντιπρόεδρος του κόμματος DEB και υπεύθυνος της κομματικής οργάνωσης Ξάνθης Οζάν Αχμέτογλου δήλωσε τα εξής: ¨Καταρχήν σας ευχαριστώ όλους που ήλθατε στο ιφτάρ μας. Σήμερα για πρώτη φορά ως κομματική οργάνωση Ξάνθης, οργανώνουμε πρόγραμμα τιμής για τον αείμνηστο ηγέτη μας. Αμέσως μετά από το ιφτάρ θα υπάρξει μεβλίτ στο τζαμί του Κάτω Μαχαλά (Πλατάνι) (βλ. την 1η φωτογραφία, όπου στο βάθος και ακριβώς στο κέντρο διακρίνονται ο ψευτομουφτής Ξάνθης Μετέ και δίπλα του ο Τούρκος πρόξενος Σενέρ). Συγχαίρω όλα τα μέλη του κόμματος μας που μόχθησαν για να πετύχουν οι εκδηλώσεις τιμής που οργανώνουμε φέτος. Σας ευχαριστώ ιδιαίτερα για την συμμετοχή σας στο σημερινό μας ιφτάρ¨.

Ο αντιπρόεδρος του κόμματος DEB και υπεύθυνος της κομματικής οργάνωσης Ξάνθης Οζάν Αχμέτογλου, χάρισε στον γιό του αείμνηστου Σαδίκ Αχμέτ στον Λεβέντ Σαδίκ Αχμέτ μια φωτογραφία που τραβήχτηκε την προηγούμενη μέρα στον τάφο του Αχμέτ Σαδίκ (βλ. τη 2η φωτογραφία, με τον Αχμέτογλου να παραδίδει το…κομψοτέχνημα, ενώ πίσω του διακρίνεται ακόμη ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς και ακόμη πιο αριστερά πάλι ο Μετέ με τον Τούρκο πρόξενο).

Έπειτα μιλώντας εξ ονόματος της οικογένειας Σαδίκ ο Λεβέντ Αχμέτ Σαδίκ, ευχαρίστησε την κομματική οργάνωση Ξάνθης και ιδιαίτερα τους νέους για την τελετή τιμής που οργάνωσαν για τον Αχμέτ Σαδίκ. Μετά το μεβλίτ στο τζαμί, έκαναν από μία ομιλία ο μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, ο πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή Οσμάν Ιλχάν Σενέρ, ο Λεβέντ Σαδίκ Αχμέτ και ο υπεύθυνος των γραφείων Ξάνθης Οζάν Αχμέτογλου».

Πέραν όμως αυτών, δεν στερείται σημασίας να δούμε και τι αναμετάδωσε και το κανάλι της τουρκικής τηλεόρασης TRT, που έκανε πλήρες ρεπορτάζ για όλες αυτές τις εκδηλώσεις προς τιμήν του φασιστόμουτρου. Απολαύστε ποιες ατάκες ακούστηκαν (σε εκπομπή στις 25/7/2012), συνοδεύοντας στα τηλεοπτικά πλάνα του μνημοσύνου:

«ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΔΕΝ ΞΕΧΑΣΑΝ ΤΟΝ ΗΡΩΑ ΤΟΥΣ

Μια ολόκληρη ζωή αφιερωμένη στον αγώνα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δημοκρατίας

Η Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης δεν ξέχασε τον ήρωα της.

Ο γιατρός Σαδίκ Αχμέτ, σημαιοφόρος του αγώνα ταυτότητας της τουρκικής μειονότητας, τιμήθηκε στην 17η επέτειο του θανάτου του.

Μια ολόκληρη ζωή αφιερωμένη στον αγώνα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δημοκρατίας… Μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του εργάστηκε για να ενημερώσει τη διεθνή κοινότητα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης.

Τιμήθηκε με τελετή που διοργανώθηκε χθες στην Κομοτηνή η επέτειος θανάτου του σημαιοφόρου του αγώνα ύπαρξης των Τούρκων της Δυτικής Θράκης.

Στην τελετή η Τουρκία εκπροσωπήθηκε από πολυμελή αντιπροσωπεία.

Ο Αχμέτ Σαδήκ, ιδρυτής του κόμματος Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας έγινε και σύμβολο της ισότητας και ειρήνης. Οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης με την ευρεία συμμετοχή στην τελετή, έδειξαν για άλλη μια φορά ότι δεν ξέχασαν τη συμβουλή του Σαδήκ Αχμέτ «μη ξεχάστε ποτέ ότι είστε Τούρκοι».

Ο γιατρός Αχμέτ Σαδήκ που αντιστάθηκε ηρωικά έναντι των πολιτικών εκφοβισμού της Ελλάδας, έκλεισε τα μάτια του στη ζωή σε ένα ύποπτο τροχαίο, πριν από 17 χρόνια, στις 24 Ιουλίου στην επέτειο υπογραφής της Συνθήκης της Λοζάνης, με την οποία κατοχυρώνονται τα δικαιώματα της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης».

Ε, μετά από αυτό, εμείς τι να πούμε! Είναι φανερό ότι σπαράξαμε κυριολεκτικά από το κλάμα! Με μόνες εξαιρέσεις βεβαίως το σημείο όπου αναφέρεται η απερινόητος μπούρδα της δήθεν προστασίας της «τουρκικής μειονότητας» από τη Συνθήκη της Λοζάνης, αλλά κυρίως εκείνο όπου γίνεται αναφορά στο…ύποπτο τροχαίο! Και στα δύο αυτά σημεία εννοείται ότι επίσης σπαράξαμε, αλλά από τα…γέλια! Και για το μεν πρώτο, προφανώς αντιληφθήκατε τον λόγο! Γιατί όμως για το δεύτερο; Ε, επειδή βεβαίως αν ήμασταν ικανοί έστω να σκεφτούμε τέτοιες «λύσεις» (πόσο δε μάλλον να τις…υλοποιήσουμε κιόλας), η κατάσταση στη Θράκη δεν θα είχε καμμία σχέση με τη σημερινή. Εδώ όμως μιλάμε για ένα κράτος, που ΚΑΙ οι μυστικές υπηρεσίες του είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ό, τι και το ίδιο, ό, τι και η παιδεία του, η υγεία του, η οικονομία του, οι ένοπλες δυνάμεις του, τα σώματα ασφαλείας του, κλπ, κλπ, κλπ. Δηλαδή, ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ!



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]