Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μας έκλεψαν τη ζωή, θέλουν να μας πάρουν και τα σπίτια μας

Πλέον είμαστε πεπεισμένοι. Η τρόικα θέλει να καταστρέψει την Ελλάδα, όπως άλλωστε κάνει και με άλλες χώρες, όχι ότι έχει προηγούμενο με εμάς. Το σχέδιο που υποτίθεται ότι πρότειναν στην ελληνική κυβέρνηση, δηλαδή την άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών ακινήτων, ακόμη και για μικρές οφειλές, θα φέρει τέτοια καταστροφή που όσα έχουμε ζήσει μέχρι σήμερα είναι πταίσματα.

Σύμφωνα με την φαεινή ιδέα των τροικανών, μόλις λήξει η απαγόρευση των πλειστηριασμών, στις αρχές του επόμενου έτους δηλαδή, να αρχίσουν οι πλειστηριασμοί σπιτιών για οφειλές σε τράπεζες, κράτος κ.λπ. Όποιος δεν έχει να πληρώσει το δάνειό του θα δει την πρώτη του κατοικία να κατάσχεται και να εκπλειστηριάζεται. Υπολογίζεται ότι έτσι πάνω από 100.000 ακίνητα θα πέσουν στην αγορά και θα δίνονται με εξαιρετικά χαμηλές τιμές, συμπαρασύροντας έτσι και την υπόλοιπη κτηματαγορά.

Οι τιμές των ακινήτων θα καταρρεύσουν και η περιουσία των Ελλήνων, οι αποταμιεύσεις που έγιναν σπίτια ή άλλα ακίνητα θα απαξιωθεί πλήρως.

Παράλληλα, εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες θα εξακολουθήσουν να πληρώνουν το δάνειο που πήραν, παρά το γεγονός ότι η αξία του ακινήτου τους θα είναι εξαιρετικά χαμηλότερη από την προσημείωση της τράπεζας.

Για παράδειγμα, ένας πολίτης αγόρασε σπίτι αξίας 250.000 ευρώ και πληρώνει δόση 1.000 ευρώ ενώ η προσημείωση του ακινήτων είναι για 200.000 ευρώ, με την κατάρρευση των τιμών λόγω της υπερπροσφοράς, θα πληρώνει το ίδιο δάνειο, αλλά το σπίτι του θα αξίζει πολύ λιγότερα από 200.000 ευρώ.

Άλλωστε, όταν γίνονται πλειστηριασμοί, η τιμή εκκίνησης είναι πάντα κάτω από την αντικειμενική αξία των ακινήτων, οπότε όποιος έχει χρήμα θα αγοράζει ακίνητα σε εξευτελιστικές τιμές την ώρα που ο ιδιοκτήτης του θα δει την περιουσία του να χάνεται.

Φυσικά, με τη ζήτηση να είναι ελάχιστη, τα προσφερόμενα ακίνητα θα δημιουργήσουν ένα απίστευτο στοκ το οποίο θα οδηγήσει σε διάλυση την κτηματαγορά. Ηδη σήμερα υπάρχουν πάνω από 200.000 απούλητα σπίτια, οι τιμές έχουν υποχωρήσει 10% έως 25%, αλλά με επιπλέον 100.000 προσφερόμενα σπίτια, αντιλαμβάνεται κανείς ότι πάμε σε ένα βίαιο σπάσιμο της φούσκας των ακινήτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 1998 και για μια δεκαετία οι τιμές αυξήθηκαν κατά 170% ενώ μέσα στην τριετία μειώθηκαν μόλις 20%-30%.

Το εφιαλτικό αυτό σενάριο, εκτός από την κατάρρευση της οικογενειακής περιουσιακής κατάστασης, οδηγεί και σε νέα γενιά επισφαλειών. Για φανταστείτε, πόσο συμφέρει κάποιον να πληρώνει ένα δάνειο που πήρε όταν οι τιμές ήταν στα ύψη την ώρα που η περιουσία του δε θα αξίζει παρά ελάχιστα.

Επίσης, θα οδηγήσει και σε κατάρρευση των τραπεζικών χαρτοφυλακίων ακινήτων καθώς ουσιαστικά θα εκπλειστηριάζουν ακίνητα σε χαμηλή τιμή αν και έδωσαν πολύ μεγαλύτερα δάνεια.

Το σενάριο αυτό το είδαμε να γίνεται πραγματικότητα στις ΗΠΑ και στην κτηματαγορά της Ισπανίας. Στην Ισπανία, η οποία έχει ποσοστό ιδιοκατοίκησης πάνω από 80% όπως και η Ελλάδα, η κρίση έπληξε κυρίως τα εξοχικά. Στη χώρα μας όμως, θα πληγεί το σύνολο των Ελλήνων οι οποίοι δούλευαν και δουλεύουν μια ζωή και θα δουν τους κόπους τους και τις αποταμιεύσεις τους να γίνονται στάχτη σε μια νύχτα.

Από την άλλη, στο τέλος του χρόνου, ποιος θα τολμήσει από την κυβέρνηση να βάλει υπογραφή για άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών; Ποιος θα οδηγήσει σε απόγνωση χιλιάδες Έλληνες οι οποίοι αφού έχασαν τα εισοδήματά τους, θα χάσουν και τα ακίνητά τους;

Αριστερός Ψάλτης




Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΙΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ,Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΚΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ .ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΚΕΦΤΩ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΓΑΡΓΑΡΑ!!!!!ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΗΣΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΑΜΕΣΟ ΜΕΛΛΟΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η κάλπη είναι μαγική, ότι και να ψηφίζουμε εμείς, το ίδιο με πριν μας προκύπτει...

      Διαγραφή
    2. Εκλογες στο αμεσον μελλον ;
      Αν πιστευης οτι με εκλογες θα ελευθερωθουμε.....

      Διαγραφή
  2. Τώρα το πήρατε είδηση, ότι όλα τα διεθνή καθάρματα συνεπικουρούμενα με τις δωσίλογες και προδοτικές μαριονέτες τους που δήθεν κυβερνούν θέλουν να καταστρέψουν την Ελλάδα μας.
    Από την αρχή άυτό ήταν το σχέδιό τους το οποίο οι διαχρονικοί κυβερνώντες προδότες εφαρμόζουν με ακρίβεια...την κατάσταση έφερε στο γκρεμό αυτό το άθλιο μισελληνικό προδοτικό κάθαρμα ο ΓΑΠ και σια και την σκυτάλη πήραν οι σημερινοί και κυρίως και εξ ίσου πρόδότης Αντώνιος ο ψευταράς και προσκυνημένος.
    Ο στόχος τους, ο αμύθητος πλούτος της χώρας, Δημόσιος και Ιδιωτικός και κυρίως η εξαφάνιση όλων των Ελλήνων, οι αντικαταστάτες για τον Ελλαδικό χώρο εισέρχονται ανεξέλεγκτα ήδη προ πολλού καιρού και συνεχίζουν ακάθεκτοι.....
    Ήδη υφιστάμεθα γενοκτονία και ανθρωπιστική κρίση προς μεγάλη τέρψη των αισχρών αυτών δωσιλόγων προδοτών και κυρίως των αφεντικών τους.
    Συνέλληνες ξεσηκωθείτε τώρα, ας γίνουμε ο ορμητικός χείμαρος που θα ξεβρωμίσει την χώρα μας από όλα αυτά τα σκουπίδια, ντόπια και ξένα.
    Αλλωστε αυτό επιτάσσει το άρθρο 120 του Συντάγματος της Ελλάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το θεμα ειναι απλο και δύσκολο ταυτόχρονα. Απο την στιγμή που έχεις πάρει στεγαστικό δανειο το ακίνητο δεν είανι δικό σου. Πληρώνεις ενοίκιο στη ουσία και μεγάλο μάλιστα ετσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα στη χώρα μας.
    Αν δεν μπορείς να πλήρώσεις το ενοικιο αφήνεις το σπίτι στο ιδιοκτήτη και φέυγεις. Πας σε κάποιο άλλο με μικρότερο ενοίκιο. Αυτή είναι η πραγματικότητα.
    Ειτε μας αρέσει είτε οχι.

    Εαν το κράτος θέλει να ασκήσει κοινωνική πολιτική θα πρέπει να παρέμβει και να νομοθετήσει κατάλληλα προς διευκόλυνση των δανειοληπτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]