Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αιγαίο: Το αρχιπέλαγος απέκτησε γκρι χρώμα, με μπλε... κόκκους!


Πόσες γκρίζες ζώνες υπάρχουν στο Αιγαίο;
Πόσο από το Αιγαίο έχει απομείνει Ελληνικό;


Η κρίση των Ιμίων «γέννησε» τις «γκρίζες ζώνες». Μία ιδιότυπη έκφραση που δημιουργήθηκε για να περιγράψει το ιδιότυπο καθεστώς κυριαρχίας ή συγκυριαρχίας με την Τουρκία στα Ίμια. Από εκείνη τη χρονική στιγμή και μετά, οι συγκεκριμένες νησίδες προστατεύονται από το Ελληνικό Λιμενικό, το οποίο απαγορεύει την χωρίς άδεια προσέγγιση πλοιαρίων στα Ίμια, αλλά και απαγορεύει ολοσχερώς την αποβίβαση στα συγκεκριμένα ξερονήσια.

Αυτό το καθεστώς, όμως, φαίνεται πως δεν είναι το μοναδικό στο Αιγαίο. Μέχρι στιγμής έχουμε συγκεντρώσει σειρά από πληροφορίες που δείχνουν πως μεγάλο μέρος του Αιγαίου έχει βαφεί γκρι, ενώ ιδιαίτερες περιοχές μείζονος οικονομικής σημασίας (λόγω των υδρογονανθράκων που υπάρχουν σε αυτές) έχουν «αποχαρακτηρισθεί» έμπρακτα από τις Ελληνικές αρχές.

Μία τέτοια περίπτωση είναι και η νησίδα Ζουράφα ή Λαδόξερα, η οποία βρίσκεται ανατολικά της Σαμοθράκης, στην οποία υπήρχε ένας φάρος, αλλά κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες έχει καταστραφεί. Για την Λαδόξερα, λοιπόν, έχει υπάρξει πρόσφατη καταγγελία από Έλληνες που την προσέγγισαν και τοποθέτησαν επάνω της την Ελληνική σημαία. Όμως, σχεδόν αμέσως κατέφθασε ταχύτατα σκάφος του Ελληνικού Λιμενικού, άνδρες του οποίου συνέλαβαν τους Έλληνες πολίτες και κατέβασαν την Ελληνική σημαία από μία Ελληνική βραχονησίδα μείζονος σημασίας για τον προσδιορισμό των Ελληνοτουρκικών συνόρων στην περιοχή του ανατολικού Θρακικού πελάγους, αλλά και ύψιστης οικονομικής σημασίας, αφού πολύ κοντά στην συγκεκριμένη νησίδα αναβλύζει πετρέλαιο!!!

Σαφέστατα οι άνδρες του Λιμενικού εκτέλεσαν εντολές ανωτέρων τους. Και μέσα από το συγκεκριμένο περιστατικό κατέστη απολύτως σαφές πως ενώ η Λαδόξερα είναι χαρτογραφημένη ως Ελληνική, στην πράξη η Ελληνικότητά της αμφισβητείται από την Ελληνική Πολιτεία, η οποία και διέταξε την απομάκρυνση της Ελληνικής σημαίας από τα ερείπια του φάρου που υπήρχε εκεί.

Είμαστε, λοιπόν, αντιμέτωποι με μία εξόφθαλμη άρνηση της Ελληνικής κυριαρχίας τόσο στην βραχονησίδα, όσο και στην Ελληνική περιοχή που ορίζεται λόγω της ύπαρξης της συγκεκριμένης νησίδας. Και ποιος αρνείται την Ελληνικότητα της Λαδόξερας; Το Ελληνικό κράτος, το οποίο μετά την ζημία (για άγνωστους λόγους) που υπέστη ο φάρος, δεν έχει προχωρήσει σε εργασίες αποκατάστασης των ζημιών…

Γιατί άραγε; Υπάρχει κάποια άτυπη συμφωνία και από ποιους έχει γίνει αυτή;

Οι δικές μας πληροφορίες αναφέρουν πως υπήρξε σειρά συμφωνιών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, επί πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου. Μάλιστα, πλήθος αυτών των συμφωνιών αφορούν την μη κυριαρχία της Ελλάδας σε νησίδες και ευρύτερες θαλάσσιες περιοχές τις οποίες η Τουρκία θέτει επ’ αμφιβόλω την Ελληνικότητά τους. Σύμφωνα με τις ίδιες –πάντα- πληροφορίες, ένας σημαντικότατος αριθμός Ελληνικών νησίδων έχουν μεταβεί σε καθεστώς άτυπης συγκυριαρχίας με την Τουρκία, ενώ το πρόβλημα είναι αντιληπτό για το θέμα 12 ναυτικών μιλίων το οποίο η Άγκυρα έχει θέσει ως θέμα casus belli (αιτία πολέμου) σε περίπτωση υλοποίησής του από την Ελληνική πλευρά. Να σημειώσουμε πως η επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια, αφορά τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και ειδικότερα την δυτική τους πλευρά, αφού η οριοθέτηση από την ανατολική πλευρά τους είναι απολύτως σαφής λόγω της εγγύτητας των νησιών με την Τουρκία.

Η γκριζοποίηση του Αιγαίου ή ενός σημαντικού του μέρους, είναι ένα γεγονός το οποίο εκτός από αδιαμφισβήτητο, αποτελεί και επτασφράγιστο μυστικό. Στην περίπτωση της Λαδόξερας, δεν πλησίασε καν σκάφος του Τουρκικού Λιμενικού, για να «διεκδικήσει» τη νησίδα, αλλά άφησε την «βρώμικη δουλειά» στο Ελληνικό Λιμενικό, οι άνδρες του οποίου εξετέλεσαν μία απαράδεκτη διαταγή και ουσιαστικά με την απομάκρυνση της Ελληνικής σημαίας κατέστησαν απολύτως σαφές πως η Λαδόξερα δεν αποτελεί Ελληνική γη…

Η κυβέρνηση Παπαδήμου, αν και με αυθαιρέτως περιορισμένο αντικείμενο, συνέχισε σιωπηρώς στο ίδιο μοτίβο, με εξαίρεση την κινητοποίηση του τότε Υπουργού Εξωτερικών Δήμα, ο οποίος, κατόπιν παρέμβασης του Πρωθυπουργού, κινητοποιήθηκε για να αποτρέψει την ante portas συμφωνία μεταξύ Αιγύπτου-Τουρκίας-Κύπρου. Όσο και να μοιάζει απίστευτο, όλοι οι αρμόδιοι σύμβουλοι του Ελληνικού Κράτους, υπηρεσιακοί και μη, είχαν διαβεβαιώσει ότι τα στρατηγικά συμφέροντα "Μεγάλων Δυνάμεων" θα διασφάλιζαν την Ελληνική ΑΟΖ.
Η παγωμάρα που προήλθε από τη βροντερή έμπρακτη διάψευση έγινε αμέσως αισθητή, δεν ήταν όμως αρκετή ούτε για να προκαλέσει την παραίτηση -για λόγους ευθιξίας- των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων ούτε τη δια παντός απομάκρυνση των αποτυχημένων "στρατηγικών συμβούλων". Αντιθέτως, βρίσκονται σήμερα με καθήκοντα σαφώς αναβαθμισμένα. Εκεί ακριβώς καθίσταται σαφής και ο σκιώδης ρόλος των δυνάμεων που επιβάλλουν εργαλεία εθνικά καταστροφής εκ των έσω, παρόμοια με την πλήρη αποδοχή του καταστροφικού δημοσιονομικού προγράμματος προσαρμογής από την εκάστοτε Ελληνική κυβέρνηση.

Η όποια υφέρπουσα υποψία εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας πέρασε πλέον σε επίπεδο ξεκάθαρης παρουσίασης των σχεδίων εξυπηρέτησης αλλοδαπών -κρατικών και ιδιωτικών- δυνάμεων, προφανώς εις βάρος της Ελλάδος και εις όφελος της Τουρκίας, με τη λεγόμενη οριοθέτηση βάσει "αμοιβαία μη γκρίζων ζωνών".
Συνεχίζοντας το σχέδιο Μανιάτη, το οποίο εξυπηρετούσε τις εταιρίες που θα έβαζαν πόδι σε Ιόνιο και Κρήτη και θα δημιουργούσαν εκ του μηδενός διαπραγματευτικό αντικείμενο στο τρίγωνο Αιγαίο-Μεγίστη-Κρήτη, η δικαιολογία της de facto εκχώρησης του δικαιώματος αμφισβήτησης της Ελληνικής ΑΟΖ, ακόμα και αν έχει ανακηρυχθεί, είναι σαφές ότι αποτελεί εθνικό έγκλημα. Πηγές μας αναφέρουν ότι θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση για τις σοβαρότατες επιπτώσεις αυτής της λανθασμένης για την Ελλάδα, ορθότατης για την Τουρκία, για άλλες χώρες και για ιδιωτικά συμφέροντα, διαπραγματευτικής στρατηγικής σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο εντός των ημερών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι στρατιές των οικειοθελώς εργαζομένων συμβούλων στο ΥΠΕΚΑ έχουν επιτύχει σχεδόν πλήρως το στόχο τους: παραγκωνίζοντας την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρία Υδρογονανθράκων Α.Ε., οι διαπραγματεύσεις/αξιολογήσεις/κτλ με τις εταιρίες γίνονται σε επίπεδο Επιτροπών και, το χειρότερο, με συμβάσεις που είναι σαφώς εις βάρος των εθνικών συμφερόντων. Το απόρρητο δεν επιτρέπει επί του παρόντος να αποκαλύψουμε περισσότερες λεπτομέρειες, μολαταύτα οφείλουμε να επισημάνουμε ότι κανένα από τα κόμματα που βρίσκονται στη Βουλή δεν έχει ασχοληθεί με το θέμα. Ακόμα και οι φερόμενοι ως "αντιμνημονιακοί" τηρούν σιγή ιχθύος και δέχονται αδιαμαρτύρητα την αξιοποίηση των συμβατικών κειμένων των συγκεκριμένων συμβούλων και του τότε Υπουργού Παπακωνσταντίνου, τον οποίο κατά τα άλλα στοχοποιούν ως κύριο υπεύθυνο για πολλά δεινά! Ούτε καν η Νέα Δημοκρατία, η οποία είχε κινηθεί προεκλογικά στο πλαίσιο Εξεταστικής Επιτροπής για το Μνημόνιο, δεν τολμά να αγγίξει τα υποδείγματα συμβάσεων του εν λόγω Υπουργού!

Σε χώρες με σοβαρούς θεσμούς και εθνική στρατηγική, είναι γνωστό ότι οι όποιες απόρρητες διαπραγματεύσεις έχουν θετικό αποτέλεσμα. Αφήνοντας στην άκρη παραδείγματα χωρών όπως η Αγγλία, οι ΗΠΑ, το Ισραήλ, η Γαλλία και άλλες χώρες με μακρά ιστορία σε σχεδιασμό και υλοποίηση στρατηγικής, ακόμα και η μικρή και λαβωμένη Κύπρος λειτούργησε αποτελεσματικά, παρά τα όποια λάθη, ως προς την ανακήρυξη της ΑΟΖ και την οριοθέτηση με χώρες που επηρρεάζονταν άμεσα από την Τουρκία. Οι μυστικές συμφωνίες πολιτικών παραγόντων της Ελληνικής πολιτείας δε μπορούν ποτέ να είναι εις όφελός της διότι όχι μόνο στερούνται στρατηγικής διάστασης, η οποία δεν υπάρχει, αλλά και διότι τα πολιτικά κίνητρα δεν μπορούν να είναι κάτι διαφορετικό από μυωπικά. Ακόμα και κινήσεις με μη υποτακτική διάθεση καταντούν σπασμωδικές και, εν τέλει, επικίνδυνες διότι δεν εντάσσονται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο στρατηγικής το οποίο θα καταστήσει εφικτή την αξιοποίησή τους.

Καλούμε τους γνωρίζοντες για την σειρά αισχρών συμφωνιών -της κυβέρνησης Παπανδρέου- οι οποίες αφορούν την μεθοδική γκριζοποίηση του Αιγαίου, να γνωστοποιήσουν στους Έλληνες πολίτες τι έχει πραγματικά διαμειφθεί και συμφωνηθεί, τόσο στις άγνωστες επιτροπές «σοφών», όσο και στις συναντήσεις του Γιώργου Παπανδρέου με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το τελευταίο περιστατικό στην Λαδόξερα, αποδεικνύει πως βρισκόμαστε μπροστά σε μία κατά πολύ μεγαλύτερη ταπείνωση ως χώρα, πέρα από την οικονομική. Οι Έλληνες πολίτες πρέπει να μάθουν τι συμβαίνει με το Αιγαίο, τις νησίδες του και τα 12 ναυτικά μίλια. Απαιτείται να γνωστοποιηθούν όλες οι λεπτομέρειες και συμφωνίες που έχουν υπογράψει οι Ελληνικές κυβερνήσεις με την Τουρκία, καθώς και όσα έχει αποδεχθεί η σημερινή κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη, για το καθεστώς κυριαρχίας ή συγκυριαρχίας για ένα σημαντικό τμήμα του Ανατολικού Αιγαίου.

Δυστυχώς, η εθνική αυτοκυριαρχία και ανεξαρτησία δεν έχει απωλεσθεί μόνο στο οικονομικό πεδίο. Στα εθνικά θέματα έχει υπάρξει παράδοση άνευ όρων και απώλεια σημαντικών και σπουδαιότατων οικονομικά και γεωστρατηγικά νησίδων και θαλασσίων περιοχών. Επειδή βρισκόμαστε απέναντι από μία εθνική τραγωδία, καλούμε όλους όσους συνήργησαν σε αυτήν, ακούσια ή εκούσια, να καταθέσουν στην δημοσιότητα όλα όσα γνωρίζουν, έτσι ώστε να υπάρξει η δυνατότητα απομάκρυνσης του γκρίζου από το Αιγαίο. Εμείς, θα περιμένουμε πριν δημοσιοποιήσουμε σειρά ντοκουμέντων που είναι ισοδύναμα (τροϊκανή έκφραση, για να μας καταλαβαίνουν οι τροϊκανοί κυβερνώντες) με εθνική προδοσία…

Κωνσταντίνος και Anaconda

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Προκαλέστε έναν βουλευτή να πλησιάσει τα Ίμια και τη Ζουράφα με καΐκι και εισπράξτε αντίδραση. Θα δείτε τι "Έλληνες" μας κυβερνούν. Από τη συμφωνία της Μαδρίτης στις μυστικές συμφωνίες με Νετανιάχου, έμεινε κάτι στο Αιγαίο που να μην είναι γκρίζο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ δεν τολμούν να πάνε μέχρι την Τράπεζα της Ελλάδος για να πάρουν την έκθεση της Blackrock και το μετοχολόγιο και θες να πάνε μέχρι εκεί;...

      Διαγραφή
    2. Μα, οι άνθρωποι εντολές εκτελούν. Και αν δεν τους δώσουν την εντολή να πάνε στην Τράπεζα της Ελλάδας, πως θα πάνε; Να πάρουν πρωτοβουλία; Και αν χάσουν έτσι την θέση που με τόσα ψέμματα και ρουφιανιλίκι απέκτησαν; Δεν γίνονται αυτά. Οι υπάλληλοι δεν παίρνουν αποφάσεις. Εκτελούν εντολές, ενίοτε και... λαούς

      Διαγραφή
  2. Την ΑΛΗΘΕΙΑ την μαθαινεις απο ΓΝΩΣΤΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ.

    Απο Μικρους κ απο \Τρελλους μαθαινεις να βρισκεις γκομενες στο ιντερνετ και να σπαταλάς τα OPM των χορηγων.

    ΠΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]