Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δένδιας: Καταστροφικό το «Δουβλίνο ΙΙΙ» που γεμίζει με λαθρομετανάστες την Ελλάδα


Σε ένα κράτος που έχει απωλέσει την εθνική του κυριαρχία και την ανεξαρτησία, που έχει οικειοθελώς παραδώσει το δικαίωμα αποφάσεών που έχουν άμεση σχέση με το μέλλον του, η δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Νίκου Δένδια, προφανώς είναι ομολογία ανικανότητας και προσπάθεια προσωπικής του απενοχοποίησης, τουλάχιστον για το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης.

«Το Δουβλίνο 3, του οποίου η διαπραγμάτευση προβλέπεται να κλείσει μέχρι τέλος του έτους, διαμορφώνεται επί τα χείρω σε σχέση με το Δουβλίνο 2, καθώς διατηρεί αναλλοίωτο το στοιχείο ευθύνης για τη χώρα πρώτης εισδοχής λαθρομεταναστών και το οποίο δημιούργησε ανυπέρβλητα προβλήματα στην Ελλάδα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας και πρόσθεσε:
«Δεν είναι καλά τα πράγματα για τη χώρα μας. Υπάρχει πρόβλημα. Το κείμενο της νέας συνθήκης δεν περιέχει κανένα επωφελές αντάλλαγμα, κάτι που να ικανοποιεί τις ελληνικές θέσεις. Για το θέμα αυτό έχω ενημερώσει τον πρωθυπουργό. Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει τη διάθεση να μας βοηθήσει. Όμως δεν έχει απεριόριστες δυνατότητες».

Aν ισχύσει η νέα συνθήκη, είναι δεδομένο ότι η Ελλάδα θα βρεθεί, για μία ακόμη φορά, στη θέση του ευρωπαϊκού κέντρου υποδοχής μεταναστών, χωρίς να έχει καμία δυνατότητα, είτε να τους αφήσει να ταξιδέψουν στις χώρες της Ευρώπης που επιθυμούν, (γι’ αυτούς η Ελλάδα παραμένει η χώρα αφετηρίας και όχι προορισμού) είτε να τους επιστρέψει “πακέτο” στη χώρα εισαγωγής, βλ. Τουρκία.

Πύλη της κολάσεως ο Έβρος για την Ελλάδα

Με ακραίους ρυθμούς αυξάνεται η εισροή των παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα παρά τα δραστικά μέτρα της κυβέρνησης, ανάγοντας το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης στην βασική εθνική απειλή. Σύμφωνα με έγγραφο που κατέθεσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας στην Βουλή με ημερομηνία 23.8.2012 και παρουσιάζει το protothema.gr, ο Έβρος αποτελεί την κύρια πύλη εισόδου των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα, καθώς κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012 ο αριθμός μόνο των συλληφθέντων έχει σχεδόν τριπλασιαστεί σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011.

Είναι δε ενδεικτικό, ότι ο κ. Δένδιας παραδέχεται πως «παρά την διάθεση επιπλέον αστυνομικών στην περιοχή του Έβρου και την παρουσία ενισχυτικών δυνάμεων από τα κράτη μέλη της Ε.Ε., η παράνομη μετανάστευση στην περιοχή έλαβε ανησυχητικές διαστάσεις κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους» και σε άλλο σημείο προσθέτει: «Πρόκειται για μια μεταβαλλόμενη κατάσταση που φαίνεται πως μετατρέπεται, σταδιακά, σε κρίση, καθώς η συχνότητα των συλλήψεων σε όλη την περιοχή του Έβρου το τελευταίο διάστημα ξεπερνά τις 300 σε καθημερινό επίπεδο».

Η πλέον χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή της Ορεστιάδας, όπου σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΑΣ το αστυνομικό τμήμα της περιοχής «κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, σε σχέση με το αντίστοιχο του προηγούμενου (2011), δέχθηκε τη μεγαλύτερη μεταναστευτική πίεση σε ποσοστό 151,56%». Πέραν αυτών, ο υπουργός επισημαίνει πως η κατάσταση πιθανότατα θα επιδεινωθεί λόγω του προβλήματος της Συρίας τονίζοντας ότι ήδη 35.000 Σύριοι φιλοξενούνται στην Τουρκία σε στρατόπεδα του Ερυθρού Σταυρού.

151% αύξηση λαθρομεταναστών στην Ορεστιάδα

Ειδικότερα, σύμφωνα με το έγγραφο το πρώτο εξάμηνο του 2012 συνελήφθησαν 44.602 λαθρομετανάστες σε όλη την χώρα. Από αυτούς οι 20.841, σχεδόν το 50%, «πιάστηκαν» στην Αλεξανδρούπολη και την Ορεστιάδα!

Να σημειωθεί ότι το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2011, οι συλλήψεις στην περιοχή του Έβρου ανήλθαν σε 16.196, προκύπτει δηλαδή αύξηση της τάξης του 28,07%.

Συγκεκριμένα:


Από τον πίνακα διαπιστώνουμε πως το σχέδιο «Ξένιος Ζευς» ήταν μία φούσκα (καθαρά επικοινωνιακή), αφού ήταν ήδη γνωστά τα συγκεκριμένα στοιχεία στο αρμόδιο υπουργείο και φυσικά στον ίδιο τον κ. Δένδια.

Όμως, το θέμα που προκύπτει από το «φοβερό» Δουβλίνο ΙΙΙ, το οποίο δεν προσφέρει «ανταλλάγματα», όπως δήλωσε ο ίδιος ο κύριος Δένδιας, είναι η αποκάλυψη της γύμνιας της πολιτικής ανικανότητας της κυβέρνησης Σαμαρά, η οποία δεν συμμετείχε (και ούτε συμμετέχει) στην διαμόρφωση αυτής της νέας συνθήκης, η οποία πλήττει άμεσα την Ελλάδα. Φυσικό είναι να αναρωτιόμαστε: Δηλαδή, εάν υπήρχαν ανταλλάγματα (προφανώς οικονομικά) τότε θα ανοίγαμε τις πόρτες και θα καλούσαμε τους ταλαιπωρημένους όλου του πλανήτη να έρθουν στην Ελλάδα;

Απαιτείται τουλάχιστον λίγη σοβαρότητα και προσοχή στις δηλώσεις από τον κ. Δένδια, ο οποίος θα πρέπει να έχει υπόψιν του πως αυτές του οι δηλώσεις γίνονται γνωστές και στην Ευρώπη, αλλά και σε χώρες προέλευσης των λαθρομεταναστών…

Η φοβικότητα και προφανώς η ανικανότητα να σταθούν οι κυβερνώντες στο ύψος της περίστασης και να απαιτήσουν την αλλαγή του Δουβλίνου ΙΙΙ, αλλά και του Δουβλίνου ΙΙ, δημιουργεί δυσμενή τετελεσμένα για την Ελλάδα, η οποία μεταβάλλεται -αργά αλλά σταθερά- από χώρα σε ανοιχτή φυλακή, τόσο για τους γηγενείς κατοίκους της όσο και για τους λάθρα εισερχόμενους σε αυτήν…

Γιατί δεν αρνείται η Ελλάδα το Δουβλίνο ΙΙΙ;

Γιατί είναι υποχρεωτικό να συρθεί η Ελληνική κυβέρνηση και να υπογράψει μία συνθήκη, η οποία βλάπτει την χώρα; Μα, το Ελληνικό Σύνταγμα δεν είναι εκείνο που ορίζει πως χρέος της κυβέρνησης είναι να μεριμνά για την ευημερία και την ασφάλεια των πολιτών και της χώρας; Υπογράφοντας μία κατάπτυστη συνθήκη –όπως είναι το «Δουβλίνο ΙΙΙ» δεν καταπατά το Ελληνικό Σύνταγμα;

Αν ισχυρίζεται ο κύριος Δένδιας πως δεν υπάρχει εκ μέρους της Ελληνικής κυβέρνησης η διαπραγματευτική ισχύς, τότε να καταγγείλει την Ευρώπη για καταπάτηση των πολιτικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών. Να σύρει την ηγεσία των Βρυξελλών στο Διεθνές Δικαστήριο και να καταγγείλει πολιτικές και πρακτικές που παρομοιάζουν με αυτές του Γ’ Ράιχ. Αν δεν μπορεί να τα κάνει αυτά ο κύριος Δένδιας, ας αφήσει την καρέκλα του σε κάποιον ικανότερο…

Γιατί δεν τολμά η κυβέρνηση να κλείσει οριστικά τα σύνορα, τα οποία θα δοθούν στον Ελληνικό στρατό και θα υπάρχει η σοβαρή περίπτωση πυροβολισμού εναντίον οποιουδήποτε θα τολμήσει να εισέλθει στην Ελλάδα;

Γιατί δεν στέλνουμε στις εδώ πρεσβείες τους όσους λαθρομετανάστες συλλαμβάνονται, με την εντολή πως είναι ανεπιθύμητοι στην χώρα; Δεν μπορούμε να απαιτήσουμε από την Ευρώπη, αλλά και δεν μπορούμε να επιβάλουμε στις πρεσβείες των χωρών προέλευσης των λαθρομεταναστών τους κανόνες που εμείς επιθυμούμε στην ίδια μας την χώρα; Αν δεν μπορούμε να τα κάνουμε αυτά, τότε δεν έχουμε κυβέρνηση, αλλά μαριονέτες που κινούνται κατόπιν εντολών εκείνων που βρίσκονται πάνω και πίσω από αυτές…

Τέλος, αγαπητέ κύριε υπουργέ, συνθήκες που δεν συμφέρουν δεν υπογράφονται. Είναι πολύ απλό. Απλούστερο από τον Ξένιο Δια που δεν προσφέρει τίποτε πέρα από νέα έξοδα για το κράτος. Δεν υπογράφεις τίποτε. Και αν σου πούνε πως οι Έλληνες θα ταξιδεύουν με διαβατήριο στην Ευρώπη, τότε κι εσύ το δέχεσαι και βάζεις διαβατήριο (φόρο) στα εισαγόμενα από την Ευρώπη… Απλά πράγματα. Κάτι σαν τον «γόρδιο δεσμό» (αν τον γνωρίζεις) και την λύση του. Και να σου θυμίσω, επίσης, κύριε Δένδια, πως όσο οι τουφεκιές στα σύνορα ήταν «προβλεπόμενες», ελάχιστοι σκεφτόντουσαν να περάσουν τα σύνορά μας στον Έβρο ή από ό,που αλλού.

Στην πραγματικότητα, κύριε Δένδια, η τριμερής μνημονιακή συγκυβέρνηση δεν ενδιαφέρθηκε καθόλου για την αναθεώρηση της συγκεκριμένης Συνθήκης, ούτε έδωσε καμία μάχη. Όπως, δεν ενδιαφέρθηκε και για την επίσης προεκλογικώς εξαγγελθείσα «επαναδιαπραγμάτευση» του Μνημονίου και για τόσα άλλα. Και δεν ενδιαφέρθηκε, γιατί πολύ απλά είναι υποταγμένη στα ξένα συμφέροντα!



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Το ενδεχόμενο να ανοίξουμε αμέσως τα σύνορά μας προς την Ευρώπη το σκεφτήκαμε; Το ζήτημα ότι εδώ και δεκαετίες μας πληρώναμε εξοπλισμούς δήθεν για προστασία από τους εξωτερικούς εχθρούς ενώ τώρα παραδίδουν άνευ όρων τη χώρα σε ξένους το είδαμε; Το γεγονός ότι σύντομα θα είμαστε μειονότητα στη χώρα με τις σφραγίδες τους το έχουμε αντιληφτεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάει καιρός που δεν έχουμε κυβέρνηση, Κωνσταντίνε. Για λαϊκή εκπροσώπηση, δεν το συζητώ, αυτό είναι ανύπαρκτο αγαθό εξ απαρχών αυτού του κράτους. Κυβέρνηση δεν έχουμε, όπως ορίζει το Σύνταγμα που έχουν σταδιακά καταργήσει. Έχουμε μετατραπεί σε αποικία τύπου Γουαδελούπης του 19ου αιώνα, με διορισμένους κυβερνήτες, υπάκουους υπαλλήλους της μητρόπολης από την οποία αναμένουν τις επόμενες οδηγίες. Μας το είπε και ο ξετσίπωτος γιος της Μάργκαρετ μπροστά από τα γραφικά σπίτια του Καστελλόριζου. Ένας αγρός ξέφραγος είμαστε που γεμίζει με ό,τι λογής παράσιτα και τσουκνίδες μας ρίχνουν απ' έξω οι καταπατητές μας. Και τίποτε δεν θ' αλλάξει, δυστυχώς, αν δεν βρεθούν κάποιοι γενναίοι και συνετοί να οργανώσουν και να κηρύξουν τον αγώνα της χειραφέτησής μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. The population of the world is growing in scary numbers. The world population will continue to increase. Food is really expensive and less available for the poorest countries. Resources are over exploited and multinational companies are stealing the resources of the most underdeveloped countries with the help of corrupt local authorities. People are constantly on the move by famine, poverty, political persecutions, regional wars, tribal violence perpetrate by armed bandits or natural disasters and the change of the climate. Do you understand that the problem of refugees will never stop? We must control and stop the people who illegally want to come to our country. The only problem is the incompetent governments and some other people with a dubious humanitarian agenda. We have a moral obligation to help others but not to be abused our fooled by them.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]