Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δίκαιη λύση υπάρχει, λογική όμως...

The bondholder

Πάλι τα ίδια λένε. Λες και όλοι έχουν διαβάσει το ίδιο σενάριο και το επαναλαμβάνουν σαν κολλημένο 45ανταρη δίσκο στο Πικάπ.

Μια πρόταση στους ομολογιούχος και λύσαμε το πρόβλημα: «θα σας πληρώσουμε το ομολόγα όσο τα αγοράσατε»

Είναι μια απλή, δίκαια και αφοπλιστική πρόταση.

Οι αριθμοί και η λογική. Οι κάτοχοι των Ελληνικών ομολόγων – έως την περασμένη εβδομάδα- έχουν αγοράσει τα ομολόγα στις εξής τιμές.

9-12 % στην ονομαστική αξία

25-27% στα 45-60% της ονομαστική τους αξία

60- 55% στα 30-35 της ονομαστικής αξίας

(Οι αριθμοί αυτοί χρειάστηκαν αρκετή δουλειά και ευχαριστώ τους φίλους σε Νέα Υόρκη και Λονδίνο για την προσφορά τους)

Αν λοιπόν λέγαμε σας αγοράζουμε τα ομολόγα όσο τα πληρώσατε τότε το πόσο που χρωστάμε είναι περίπου 140 δις η 70% του ΑΕΠ.

Ότι άλλο πληρώσουμε πάνω από αυτό είναι το κέρδος των κερδοσκοπούν που ποντάρουν ότι θα πληρωθούν την ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΑΞΙΑ αυτών των ομολόγων.

Η κοινή γνώμη και οι αγορές θα αναγνώριζαν αμέσως ότι κανείς δεν χάνει λεφτά μ’ αυτή την πρόταση. Με μια σωστή επικοινωνιακή στρατηγική από εμάς θα το κατανοούσαν και θα το υποστήριζαν.

Ότι άλλο κάνουν η πουν αυτοί που έχουν την διαχείριση της χώρας στα χέρια τους είναι για να υποστηρίξουν συμφέροντα που έχουν μόνο να κερδίσουν από την εξαθλίωση του ελληνικού λαού.

Τα περί τούνελ και μακριούς δρόμους..., αυτά αλλού.

Πηγή

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]