Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στους δρόμους οι Ισπανοί, με σύνθημα "Ψηλά τα χέρια, γίνεται ληστεία"


Τους δρόμους της Ισπανίας αναμένεται να κατακλύσουν απόψε οι πολίτες, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των συνδικάτων για μια νέα διαδήλωση διαμαρτυρίας κατά των μέτρων λιτότητας της κυβέρνησης Ραχόι.
Με κεντρικό σύνθημα “Ψηλά τα χέρια, Γίνεται ληστεία”, οι Ισπανοί αντιδρούν στο νέο πρόγραμμα λιτότητας που έχει στόχο την εξοικονόμηση 65 δισ. ευρώ, και περιλαμβάνει,μεταξύ άλλων, αύξηση του ΦΠΑ και δημοσιονομικές περικοπές που πλήττουν τους δημόσιους υπαλλήλους και τους ανέργους.
Με την ανεργία να πλησιάζει το 25% και τους δημοσίους υπαλλήλους να βλέπουν το εισόδημά τους να μειώνεται, οι Ισπανοί δίνουν καθημερινά το παρόν στις διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται σχεδόν καθημερινά από τις 11 Ιουλίου.
Τα συνδικάτα προειδοποιούν και με γενική απεργία αν η κυβέρνηση δεν επανεξετάσει τα μέτρα.
Σύμφωνα με αναλυτές, τα νέα μέτρα ενδέχεται να εντείνουν την υποχώρηση της ισπανικής οικονομίας, η οποία βρίσκεται ήδη σε ύφεση και αναμένεται να υποχωρήσει φέτος κατά 1,7% του ΑΕΠ.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλιο ιστολογίου: Οι Ισπανοί βγαίνουν στους δρόμους και οι Έλληνες στις παραλίες. Ποιός λαός είναι εξυπνότερος άραγε; Εκείνος που πολεμάει για τα δικαιώματά του και κατά της φτώχειας που προσπαθούν διεθνείς συμμορίτες να του επιβάλλουν ή εκείνος που προτιμάει να ξεκουραστεί (από τι άραγε;) και παλεύει με τα κύματα, την άμμο και τις νεαρές υπάρξεις που ανέμελες λικνίζονται ή προσθέτουν λίγο μαύρο στο κορμί τους;
Πότε, άραγε, θα δούμε σαν λαός το μαύρο που μας περικλείει και το μαύρο που έχουμε προσθέσει στην ψυχή μας, αγνοώντας την ευθύνη μας σε αυτούς που έρχονται μετά από εμάς; Τι απολογία θα έχουμε απέναντί τους; Πως γεννηθήκαμε σε κράτος και τους παραδίδουμε τεμαχισμένο οικόπεδο προς εκμετάλλευση των διεθνών λαμογιών και πως ενώ εμείς είμασταν (κάποτε) πολίτες, τα παιδιά μας τα πουλήσαμε σαν δούλους για να εξαγοράσουμε λίγο χρόνο κατάπτυστης ξεγνοιασιάς;
Τελικά, είμαστε πολίτες που λειτουργούμε μία ημέρα, την ημέρα των εκλογών. Αλλά ακόμη κι εκείνη την ημέρα μετράμε τα μικρά και χάνουμε τα μεγάλα. Όλες τις υπόλοιπες ημέρες διαμαρτυρόμαστε κατά εκείνου που ψηφίσαμε! Άξιοι της μοίρας που μας ετοίμασαν και άξιοι της αλλοφροσύνης του ανάδελφου (πλέον) έθνους που είμαστε. Θλιβεροί απόγονοι σοφών, ηρώων και αγωνιστών, που αρεσκόμαστε στην μεγάλη του έθνους πορεία, το οποίο σήμερα διαγράφουμε από την ιστορία...
"Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα, προσμένουμε ίσως κάποιο θάμα...", το οποίο πολύ σύντομα θα το ξεχάσουμε κι αυτό, επειδή θα ασχολούμαστε με το μέτρημα των τιποτένιων προσωπικών μικροσυμφερόντων μας...

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. Πάντως στην Ισπανία έχουν 28 βαθμούς και βροχές, εδώ έχουμε 35 και καιγόμαστε. Καλώς ή κακώς, βοηθάει στο αν θα πας παραλία ή στους δρόμους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή, καλοκαίρι οι Έλληνες δεν διαμαρτύρονται, ακόμη και αν τους δολοφονούν!!! Ωραία τοποθέτηση. Κυριολεκτικά με κάρφωσε στην θέση μου, αφήνοντάς με άναυδο

      Διαγραφή
    2. Τα παντα καταρευσαν γυρω μας και ο Ιασων Ματσουκας δεν ξερει αν ειναι καλο η κακο , που χαμουρευονται στις παραλιες !
      Τα φουρνισμα στην κοινωνια δεν το βλεπει , παρα μονο τους 35 βαθμους .
      Αντι να ειμαστε ολοι στα βουνα να σωσουμε τα δαση , ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ , χορευουμε στις παραλιες και στις πλατειες !
      Δεν με αφησε αναυδο !
      Σημεια των καιρων .

      Διαγραφή
  2. Πρώτα οι ΕΛΛΗΝΕΣ: κατω τα χερια απο την Ελλαδα.
    Μετά οι ΙΣΠΑΝΟΙ: κατω τα χέρια απο την Ισπανια
    Μετα οι ΙΤΑΛΟΙ: κατω τα χέρια απο την Ιταλία
    Μετά οι ΙΡΛΑΝΔΟΙ: κατω τα χέρια απο την Ιρλανδια
    Μετά οι ΠΟΡΤΟΓΑΛΛΟΙ: κατω τα χέρια απο την Πορτογαλλία
    Μετά οι ΓΑΛΛΟΙ: κατω τα χέρια απο την Γαλλία
    κ.τ.λ στο ίδιο μοτίβο για ολα τα κρατη μέλη

    Στο τέλος θα βγεί το :
    κατω τα χερια απο την ΕΥΡΩΠΗ.
    Και ως εκ θαύματος ολοι μας θα αποκτήσουμε Ευρωπαική Συνειδηση, και νασου και οι Ευρωπαίοι πολίτες, και το ενιαίο πολιτικο σύστημα σε οικονομία, αμυνα και τα συναφή.
    Τυχαιο δεν νομίζω!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στην Ελλάδα το σύνθημα ήταν "ΨΗΛΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ, ΚΑΤΩ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ!" και υπακούσαμε όλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]